Destici'den ÖTV'deki artışa sert tepki

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV'nin yüzde 200'ün üzerinde yükselmesine tepki göstererek, "Kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2023 14:20 GÜNCELLEME 16.07.2023 14:20 SİYASET
Destici'den ÖTV'deki artışa sert tepki
Destici'den ÖTV'deki artışa sert tepki

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV'nin yüzde 200'ün üzerinde yükselmesine tepki göstererek, "Kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır." dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mustafa Destici'nin açıklaması şu şekilde:

"ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Ekonominin şöför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. (Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır) Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır."

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • Melahat 9 ay önce Şikayet Et
    Destici sert tepki değil icraat görmek istiyoruz.
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    En son kuzu kesin daha ucuza geliyor diyen adamdan mı medet umuyorsun? Adam baraj altı kaldı vekili bile yok mecliste.
    Cevapla
  • Recep 9 ay önce Şikayet Et
    Destici yakınma, basın açıklaması yapma. Gereğini yap. Destici
    Cevapla
  • ali 9 ay önce Şikayet Et
    Konuşmayın içraat istiyoruz hükümet yetkilileri ile görüşün vatandaş gibi dert yanmayın lütfen
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Destici, çok güzel bir tahlil. çözüm önerisi de içinde. böyle can yakıcı ve hiçbir ekonomistin uygulamayacağı bu zammı protesto ediyorum. çözüm bu olmamalı.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Milletvekilinin maaşı neden o kadar çok artıyor kardeşim bizden ne gibi üstünlükleri var adamlar meclise gidip akşama kadar uyuyorlar yeter artık artık kaldıramıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR