İfşa oldular! 'Ankara’da Kılıçdaroğlu’na alkış, İstanbul’da İmamoğlu’na yandaş'

Parti içi kamplaşma sürecinde hemen her gün bir kaset skandalının patlak verdiği CHP'de gizli kayıtları kimin servis ettiğine dair çarpıcı iddia ortaya atıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2023 20:23 GÜNCELLEME 21.07.2023 20:23 SİYASET
İfşa oldular! 'Ankara’da Kılıçdaroğlu’na alkış, İstanbul’da İmamoğlu’na yandaş'
İfşa oldular! 'Ankara’da Kılıçdaroğlu’na alkış, İstanbul’da İmamoğlu’na yandaş'

Kaset savaşlarının kızıştığı CHP’de Ekrem İmamoğlu’nun internete sızan gizli toplantı görüntüleri partiyi karıştırdı. Kimin hangi safta yer aldığının belli olmadığı CHP’de hem Kılıçdaroğlu’nu devirmeye yönelik tuzaklar, hem de Kılıçdaroğlu ekibinin rakiplerini ekarte etmeye yönelik planları büyük kavgaları da beraberinde getiriyor.

CHP'deki gizli toplantıda bir değil üç gizemli katılımcı! İmamoğlu'na tehdit...CHP'deki gizli toplantıda bir değil üç gizemli katılımcı! İmamoğlu'na tehdit...

Son perdede Ekrem İmamoğlu’nu vuran kaset operasyonunu kimin, hangi amaçla yaptığı büyük tartışma konusu oldu. Kaseti Kılıçdaroğlu tayfası mı sızdırdı yoksa İmamoğlu kendisi mi kayda alıp servis ettirdi? Partinin adeta karpuz gibi ikiye yarıldığı Kılıçdaroğlu-İmamoğlu kavgasıyla ilgili Gazeteci Mahmut Övür iddialı cümlelere yer verdiği bir yazı kaleme aldı.

ESRARLI KASETİN OLAĞAN ŞÜPHELİLERİ

Mahmut Övür, “ihanet kaseti” olarak adlandırdığı İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yönelik gizli toplantısının ifşa olduğu görüntüleri kimin servis edebileceğine dair “olağan şüphelileri” sıraladı.

CHP'de gizli toplantının görüntülerini kim sızdırdı? Bomba iddia!CHP'de gizli toplantının görüntülerini kim sızdırdı? Bomba iddia!

Övür, Sabah gazetesinde bugün yayınlanan “Kaseti kim sızdırdı? İşte olağan şüpheliler” başlıklı makalesinde şu satırlara yer verdi:

“Olağan şüpheliler arasında birkaç merkezden söz ediliyor. İnandırıcı bulunmasa da ilk sırada CHP yönetimi var. Ama daha güçlü bir merkezden de söz ediliyor.”

Övür, “Aslında bu tezi, Kılıçdaroğlu'nun bir gazeteciye söylediği iddia edilen ‘Adaylığımı engelleme şansım yok’ sözü de güçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

 

  • 'Gizli' toplantıda yer alan Engin Altay konuştu! CHP ikiye ayrıldı

KILIÇDAROĞLU'NA İHANET EDEN İMAMOĞLU'NA NE YAPMAZ?

İmamoğlu’nun başrolünde yer aldığı skandal toplantı görüntülerini bizzat İmamoğlu’nun da servis edebileceğini kaydeden Mahmut Övür,  yazısında şunları belirtti:

İkinci olağan şüpheli İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi. Bu da ilk akla gelen olasılıklardan. Zaten Zoom yayını sırasında İmamoğlu da bir katılımcıdan ve bunun Selin Sayek Böke olacağından söz ediyor.

Peki Kılıçdaroğlu'na yakın CHP'liler nasıl bakıyor? CHP'nin İstanbul'daki önemli bir ismi derin bir analiz yapıyor:

"Bana göre kaseti bizzat İmamoğlu sızdırdı. Çünkü İstanbul'daki mahalle kongrelerinde başarısız olduğunu gördü. Mecburiyeti var, başka çaresi yok. Bundan sonra basındaki gücü ve CHP'nin ağır abileriyle işi götürmek istiyor. Şunu biliyor; genel başkana ihanet eden, yarın bana da eder. Kıpraşmasınlar diye onları deşifre etti. İçlerinden bir hain de bunu yapmış olabilir ama bu ihtimali az görüyorum."

CHP'de ‘kaset savaşları’ kızıştı! Dünden bugüne CHP’deki kaset operasyonlarıCHP'de ‘kaset savaşları’ kızıştı! Dünden bugüne CHP’deki kaset operasyonları

ANKARA’DA KILIÇDAROĞLU’NU ALKIŞLAYANLAR, İSTANBUL’DA ‘İMAMOĞLUCU’ OLUYOR

Övür, CHP’li kaynağının CHP içerisindeki saflaşmaya yönelik ciddi eleştirilerini de aktardığı yazısında şunları aktarıyor:

“O eleştiri almadı, tam tersine gücünü gösterdi. Delegelere de parti kamuoyuna da CHP'nin ağır toplarını yanına alarak 'Asıl güç bende' mesajını verdi. Koca koca adamları da 'Benim memurum' diye sundu. Asıl onlar itibarsızlaştırıldı. Şu çarpıcı değil mi? Adı genel başkanlık yarışında geçen Özgür Özel'in itibarı beş paralık oldu. Artık hiçbir iddiası kalmadı. Bu fotoğrafın ortaya çıkması CHP açısından da iyi oldu. Bu adamların çoğu Ankara'da Kemal Bey'i alkışlıyor, timsah gözyaşları döküyor, İstanbul'a doğru yola çıkınca da Kızılcahamam'da Ekrem'i arayıp 'Seninleyiz' diyor. Nihayet ikiyüzlü siyaset artık bitiyor.”

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na “gizli” toplantı göndermesi!Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na “gizli” toplantı göndermesi!

ÖZEL VE GÜNAYDIN’A YOL GÖRÜNDÜ

İmamoğlu’nun gizli toplantısının CHP’de ne tür sonuçları olabileceğine dair Mahmut Övür, “İmamoğlu'nun yanında yer alan Bülent Tezcan’ın hazırlayıcısı olduğu CHP tüzüğüne göre bütün yetki genel başkanda. ‘Ekremciler’ parti meclisinde olağanüstü kongre kararı aldırsalar bile normal kongre süreci başladığı için sonuç değişmeyecek. Kılıçdaroğlu ne derse o olacak. Buna göre de o toplantıda veya öncesinde Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın görevden ayrılacakları, yerlerine de Faik Öztrak ile Yunus Emre'nin geleceği konuşuluyor.” sözlerini sarf etti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • fikri 9 ay önce Şikayet Et
    ya bu imamoğlu ne zaman bu büyüdü anlayamadım
    Cevapla
  • Kaan 40 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar yeşilçamı geçmişler
    Cevapla
  • Huseyin 9 ay önce Şikayet Et
    Soyismi nin sonunda oğlu olanlara dikkat. Bilinçli mi vermişler bunlara kod lamışlar gibi
    Cevapla
  • HHH 9 ay önce Şikayet Et
    Atatürkün partisine bakın hele kasetle dizayn ediliyor ya bizamanlar add, çydd vardı sahi ne oldu onlara neden suspuslar.
    Cevapla
  • ONUR 9 ay önce Şikayet Et
    pardon;rabbiyessirli imamoğlu,siyasette, meral ablanın nesi oluyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR