İlker Başbuğ da tartışmalara katıldı! CHP yorumu

26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, katıldığı canlı yayında CHP'de yaşanan değişim tartışmalarına değindi. Başbuğ dikkat çeken ifadeler kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2023 00:35 GÜNCELLEME 23.07.2023 00:43 SİYASET
İlker Başbuğ da tartışmalara katıldı! CHP yorumu
İlker Başbuğ da tartışmalara katıldı! CHP yorumu

Seçimlerde alınan yenilginin ardından CHP'de değişim tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

Ekrem İmamoğlu'na büyük şok! Tüm planı altüst olduEkrem İmamoğlu'na büyük şok! Tüm planı altüst oldu
26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbuğ, CHP'de yaşanan değişim tartışmalarıyla ilgili soruya cevap verdi.



CHP'de lider değil bir güven sorunu olduğunu belirten Başbuğ şu ifadeleri kullandı;

Son seçimlerden sonra bir tespitim var. Ana muhalefet partisinin özellikle lider kadrosuyla ilgili olarak toplumla bir kopukluk olduğunu görüyorum. Bir güven konusunda sorunlar var. En kısa sürede bu toplumla olan kopukluk giderilmelidir.

SADECE LİDER KADROYU DEĞİŞTİREREK SORUNU GİDEREMEZSİNİZ

Lider kadronun değişimini istemek demokratik bir hak. Siz sadece lider kadroyu değiştirerek toplumla aranızda olan güvensizliği gideremezsiniz. Yeni siyaset anlayışı ortaya koymanız lazım. Yeni bir siyaset anlayışını halkla beraber yapacaksınız. Bunu Ankara'daki binada yapamazsınız. Sokaktaki insanlarla yapacaksınız.

AK PARTİ BUNU BAŞARIYLA YAPIYOR

AK Parti bunu başarıyla yapıyor. AK Parti'nin bu konuda ne kadar başarılı olduğunu teşkilatlandığını biliyoruz. Lider önemsiz demiyorum, lider önemli. Bunu dersem yanlış olur.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 132 TÜMÜ
  • Milletin ferdi 9 ay önce Şikayet Et
    chp li % 15 ile Millet arasında hiç bir benzerlik yok . Hatta her şeyi farklı. chp nin kodlarını da bunlar belirliyor. Yani İlker beyin temennisi imkansız.
    Cevapla
  • gerçekler 9 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı İmparatorluğu'nun zamanında tamir ettirerek koruduğu Ağlama Duvarı'nı ziyaret esnasında, Fatiha Suresi'ni okuyarak dua ettik. Daha sonra da Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettik. Biz Müslümanlar için ayrı bir önemi olan bu camide dua ederken çekilmiş fotoğraflarımız da var, ancak kendilerinde insanların inançlarını, imanını sorgulama hakkını görenler, bu fotoğrafları görmediler.
    Cevapla
  • gercektarih 9 ay önce Şikayet Et
    osmanliyi yikip iki devlet kurup osmanilya abdülhamid hana küfür ettiren onu hain ilan eden yahudiler osmanliya vefasini bu sekildemi göstermisler hitlere dua ediyorum yahudilere lanet
    Cevapla
  • tarih 9 ay önce Şikayet Et
    Başta İspanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden kovulan yahudilere kucak açıp onları himaye eden Osmanlı Devleti, bu duvarı birkaç defa onarmış ve tamamen yıkılmaktan kurtarmıştır. Yahudiler, Osmanlı himayesinde yüzlerce yıl bu duvar önünde, yüzleri bu duvara dönük olarak durup dua etmişler
    Cevapla
  • adamsinadolfhitler 9 ay önce Şikayet Et
    galama yahudi aglama yalan söyleyen tarih utansin
    Cevapla
  • Elaziz 9 ay önce Şikayet Et
    Bu Emekli Ağlama Duvarında dua etmişti değil mi? Vay beee. Bizde terör 40 senede niye bitmiyor deyip ömrümüzü yedik.
    Cevapla
  • Cüneyt Beyaz 9 ay önce Şikayet Et
    O gün mescidi aksa da dua etmişti, ağlama duvarı turistik ziyaretti
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 9 ay önce Şikayet Et
    <Sadece lider kadroyu değiştirerek toplumla aranızda olan güvensizliği gideremezsiniz. Yeni siyaset anlayışı ortaya koymanız lazım. Bunu sokaktaki insanlarla yapacaksınız.> ÇOK KONUDA HEM FİKİR OLMASAK DA BU SÖZLERİNİZE EYVALLAH DERİM.AMA CHPnin MALUM ZİHNİYETİ BU DEDİKLERİNİZİ KAALE ALIR MI..?İŞTE ORASI ÇOK ZOR BE PAŞAM.AYNI,SAHRA ÇÖLÜNE KAR YAĞMASINI UMMAK GİBİ..! HATTA ÇOK DAHA ZOR...
    Cevapla
  • Ali Silker 9 ay önce Şikayet Et
    İlker Başbuğ tam CHP'lık Başkan adayı. Köşede bekliyor. Anlıyanı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR