Cumhuriyet yazarı eski general, “atamalar liyakatsiz” diyerek komutanları hedef aldı

YAŞ kararlarıyla ilgili Cumhuriyet'e konuşan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, atamaların 'liyakatsiz' olduğunu iddia ederek atanan komutanları hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2023 20:23 GÜNCELLEME 06.08.2023 14:26 SİYASET
Cumhuriyet yazarı eski general, “atamalar liyakatsiz” diyerek komutanları hedef aldı
Cumhuriyet yazarı eski general, “atamalar liyakatsiz” diyerek komutanları hedef aldı
  • Haber7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ), önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı.

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu’nun ise görevine devam etmesi kararlaştırıldı. 

2 general yaş haddi, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

ATAMALARI HEDEF ALDI

PKK'lı teröristler için "Yere izmarit bile atmıyorlar" diye övgüde bulunan Cumhuriyet gazetesine açıklamada bulunan Cumhuriyet yazarı ve Emekli Tümgeneral Ahmet YavuzYAŞ kararlarıyla ilgili konuştu. Eski general Yavuz, atamaların 'liyakatsiz' olduğunu iddia ederek komutanları çirkin bir şekilde hedef aldı.

“ASKERİ KANADIN ETKİSİ ZAYIFLADI”

Seçilmiş siyasi iradenin etkisinin arttığını belirten ve askeri kanadın zayıfladığını söyleyen Yavuz, “Askeri şuralar askeri kanadın etkisinin zayıfladığı buna mukabil siyasi kanadın etkisinin olması gerekenden çok daha fazla arttığı bir yapıya kavuştu. Bu nedenle liyakatten çok sadakatin öne çıktığı bir süreç yaşanıyor.” diye konuştu.

“AĞIR BEDELLER ÖDENİR”

 “Sağlıklı bir değerlendirme yapma olanağı olmadığını” iddia eden Ahmet Yavuz, “liyakat kaygısının arttığını” öne sürerek şu sözleri sarf etti:

“Ülkeler çok uzun aralıklarla savaşla yüz yüze gelirler. O an geldiğinde hazır değilseniz vatana, anayasaya, tarihinizin emrettiklerinizden doğan geleneklere değil de ‘kişilere, sadakate’ dayalı bir yapı oluşturduysanız ağır bedel ödenir. Umarım böyle bir durumla ülkemiz karşı karşıya kalmaz ve yanlış sadakat tanımlama ve uygulamasının sorumsuzluğunu gelecek kuşaklar ödemez.”

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 506 TÜMÜ
  • Aha yorum 8 ay önce Şikayet Et
    Kendi dönemlerinde'ki liyakatsızlıktan bahs ediyordur kırk yıldır terör bitmiyordu. İha ve sihalar uykularını kaçırıyor.
    Cevapla
  • ALİ 8 ay önce Şikayet Et
    Uzaydan komutan Atamıyorsun TSK dan atıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Kendini dev aynasında gören ve sözde rütbeli bu tür soytarılari sureceksin bu güzel ülkemde, tiksiniyorum bu hastalıklı zat tan ,yurruu anca gidersin,sahtekar Atatürk culer
    Cevapla
  • KÖKSAL 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlar başka coğrafyada yaşıyorlar, yada gözleri kör, kulakları sağır, benlikleri satılmış 15 Temmuz hainliği sonrası yapılan iç-dış tüm harekatları başarıyla tamamlamış mehmetçiğimize liyakatsız demek, ancak benlikleri satılmışların söylemidir...
    Cevapla
  • Salih 8 ay önce Şikayet Et
    Tabi nerde o eski Müslüman fişledikleri günler. Medya da ayar vermeler, başörtüsü düşmanlıkları. Eski Türkiye artığı tabiki şikayetçi olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR