Son dakika: TBMM'deki olağanüstü 'Akbelen' toplantısı sona erdi! Karar verildi!

Son dakika haberi... TBMM Genel Kurulu, CHP’nin çağrısı üzerine Meclis tatildeyken ikinci kez ‘olağanüstü’ toplandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2023 18:25 GÜNCELLEME 08.08.2023 18:26 SİYASET
Son dakika: TBMM'deki olağanüstü 'Akbelen' toplantısı sona erdi! Karar verildi!
Son dakika: TBMM'deki olağanüstü 'Akbelen' toplantısı sona erdi! Karar verildi!

Son dakika haberi... Meclis Genel Kurulu, Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen'deki maden sahasını görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Genel Kurul Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan, yapılan elektronik yoklamada, toplantı yeter sayısının bulunduğunu belirtti.

Genel Kurul'da genel görüşme önergesinin okunmasının ardından söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Meclis'te oturma düzeninin 6 partiye göre ayarlanmasının ardından görüşmelere geçilmesini talep etti.

GENEL GÖRÜŞME ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

Meclis Başkanvekili Celal Adan da toplantının olağanüstü bir toplantı olduğunu hatırlatarak, genel görüşme önergesinin görüşülmeden başka bir konunun görüşülemeyeceğini anımsattı. Adan, konunun Meclis Başkanının da bilgisi dahilinde olduğunu, çözüm için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Genel Kurul'da yoklama yapıldı. AK Parti'li ve MHP'li milletvekilleri yoklama sırasında Genel Kurul'a geldi. Toplantı yeter sayısı bulunması sonrası görüşmelere geçildi.

Müzakerelerin ardından muhalefetin verdiği genel görüşme önergesi yapılan oylama ile reddedildi. 

MECLİS TEKRARDAN TAİTİLE GİRDİ

TBMM'nin çalışmalarına devam etmesi için verilen önergelerin de reddedilmesi ile Meclis Genel Kurulu, bir kez daha 1 Ekim'e kadar çalışmalarına ara verdi.

Birleşimde, CHP'nin, Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen mevkisinde maden sahasındaki çalışmalarla ilgili genel görüşme önergesi ele alınacak.

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına, işaretle oylama yoluyla karar verilecek. 151'den az olmamak şartıyla oylamaya katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde, genel görüşme açılacak.

Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulunca tespit edilecek. İki günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek.

BAHÇELİ: HER TOPLANTIDA BURADAYIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gündeminin çok yoğun olduğunu belirterek, "Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim'e kadar her toplantıda buradayız." dedi.

Bahçeli, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Genel Kurulunun iki hafta önce de olağanüstü toplandığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Türkiye'nin gündemi çok yoğun. Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim'e kadar her toplantıda buradayız." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, "Daha toplanacağız herhalde" ifadesine ise "Evet, inşallah." karşılığını verdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 139 TÜMÜ
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    bir ülkede madenin varsa çıkarıp isleyebiliyirsan ülkenin refahına en büyük katkıyı yapar chp nin tepkisi ağaç değil ülkenin kaynaklarina sabotaj dır emin olunki chp hükumet olsaydı bu sözde ağaç severlerin sesi çıkmaz
    Cevapla
  • mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    maden her yerde olmuyor.ama ağaç her yerde yetişir.güzel görüntü karın dourmaz.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 8 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu emmim haklı kardeşim. Kur her yere güneş santrallerini bak keyfine.
    Cevapla
  • slm 8 ay önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakı üyesi partileri tebrik ediyorum. Ülke menfaatine olan konularda birlik beraberlik içinde olunmalı ve taviz verilmemeli.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    O zaman ağaç kesmeye devam edin beyler
    Cevapla
  • Barbaros 8 ay önce Şikayet Et
    Önce kanunlari ögrenin bu kanunlari Erdogan cikarmadi chp zamaninda cikardi Özel Arazi tapun olsa bile topragin yüzeysel 50 sentimental kadari senindir 50 sentimental sonrasi toprak altindaki Maden DEVLETINDIR Bitti topragin yüzeyi senindir Yeralti yüzeyin alti Devletindir bunlar geziciler Agac bahane yeralti jadeni ciksin istemiyorlar tipik chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR