Adalet Bakanı Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması

Adalet Bakanı Tunç, "Süresiz nafaka kalkacak mı?" sorusunu, "Hem erkeklerin hem kadınların mağduriyet yaşamaması gerek" şeklinde cevapladı. Tunç, "Aile hukukunu toptan ele alacak bir düzenlememiz söz konusu olacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2023 11:59 GÜNCELLEME 16.08.2023 12:09 SİYASET
Adalet Bakanı Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konulara ilişkin açıklama yapıyor. 

SÜRESİZ NAFAKADA YENİ DÜZENLEME GELİYOR

AHaber yayınında soruları yanıtlayan Tunç, "Süresiz nafaka kalkacak mı?" sorusunu, "Hem erkeklerin hem kadınların mağduriyet yaşamaması gerek" şeklinde cevapladı. Tunç, şu açıklamayı yaptı:

"Medeni kanunumuzda 1988 yılına kadar bir yıl süreydi nafaka sonrasında süresiz hale getirildi. Bu konuda tartışmalar çok.

Nafaka alacaklısıyla nafaka borçlusundaki dengeyi de gözetmek gerekiyor. Aslında bu konu aile hukuku ile ilgili bir konu. Geniş bir çalışmamız var. Bilim komisyonumuz şu anda çalışıyor. Özellikle boşanma davalarının nafaka ve tazminat davalarından ayrı tutularak uzun süren boşanma davalarının önüne geçilmesi gerekiyor. Çünkü tarafları mağdur eden bir durum söz konusu. Nafaka ve tazminatla ilgili kararlar geciktiği için bu konuda kara verilemediği için mal ayrılığı nedeniyle ilgili tartışmalar uzun sürüyor bunlar bitmeden de boşanmaya karar verilemediği için her ikisi birden birlikte devam ettiğinde çok uzun süren bir dava söz konusu oluyor. Davalı ve davacı kadını ve erkeği mağdur eden bir durum.

Hem erkeklerin hem kadınların mağduriyet yaşamaması gerek.

İleri yaşta evlenmeleri de mümkün olmuyor. Yeni bir aile kurmaları mümkün olmuyor. Aile hukukunu toptan ele alacak bir düzenlememiz söz konusu olacak."

Süresiz nafaka feryatları artıyor: Ödeyemedi, hapse girdi, bebeğini kaybetti!Süresiz nafaka feryatları artıyor: Ödeyemedi, hapse girdi, bebeğini kaybetti!

Nafakayla ilgili TBMM arşivinden çıkan tarihi kayıtlar: Eğer süresiz olursa...Nafakayla ilgili TBMM arşivinden çıkan tarihi kayıtlar: Eğer süresiz olursa...

Nafakada sistem değişiyor! İşte en çok konuşulan formülNafakada sistem değişiyor! İşte en çok konuşulan formül

KİRA ANLAŞMAZLIKLARINDA ARABULUCU DÖNEMİ

Kira davalarına arabulucu gelmesine ilişkin de konuşan Tunç, şunları söyledi: 

"1 eylülden itibaren arabuluculuk müessesi başlıyor kira davalarında. Daha öncesinde ticari davalarda zorunlu olmuştu. İş davalarında tüketici davalarında zorunlu hale getirilmişti. Kişiler dava açmadan önce arabulucuya başvurmak zorunda. Dava şartı arabuluculuk. Şimdi kira davalarında da söz konusu olacak. Dava açmadan önce arabulucuya başvuracaklar anlaşamadıkları taktirde dava söz konusu olacak. Bu da dava yükünü azaltacaktır."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 201 TÜMÜ
  • ÖMER 8 ay önce Şikayet Et
    Eyvah yeni düzenleme ile işi dahada karıştırıp içinden çıkılmaz hale getirilecek... CHP iki laf atacak tiroller devreye girecek ve bizimkiler sosyal medyayı memnun etme derdine girip kanun anlaşılamaz hâle getirilecektir.. Hep böyle oldu.Ha birde kırmızı çizgiler varya eyvah ki eyvaahhhh....
    Cevapla
  • Bilal/Karabük 8 ay önce Şikayet Et
    Erkeğe kadınlar ömür boyu nafaka ödüyormu HAYIR....Erkek kadına bir gün evli kalsa bir ömür nafaka ödemeğe mahkum...MÜEBBET HAPİS GİBİ....Hani erkek- kadın eşit diyordunuz ....paraya gelince kadın ÜSTÜMÜZDEN İNMİYOR....
    Cevapla
  • şifre de 8 ay önce Şikayet Et
    Süresiz nafaka erkeğe yapılan çok büyük bir haksızlıktır. Devlet çok meraklıysa kendisi ödesin...
    Cevapla
  • Mahmuttr 8 ay önce Şikayet Et
    Süresiz nafaka olayı çözülsün bakın görün kaç erkek karısını boşalacak. Kadınlar bu yasayla hayatlarını yaşıyordu. Artık sevgili tutup boşandığı kocasından nafaka alamayacaklar. Erkek için de aynı şekilde olacak. Sağlı sollu
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Elimizde daha önceki İslam devletlerinde uygulanan İslam hukukuna göre düzenleyin ne uğraşıyorsunız ki Bu sorunlar kökünden hal olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR