Akşener'in ittifak kararı: İmamoğlu ve Yavaş etkiledi

İYİ Parti, yerel seçimlere ittifaksız girme kararını açıklamaya hazırlanıyor. Akşener'in büyükşehirlerde işbirliği yapma eğiliminde olduğu ancak İmamoğlu ve Yavaş'ın kararından sonra tamamen vazgeçtiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2023 10:42 GÜNCELLEME 09.09.2023 10:43 SİYASET
Akşener'in ittifak kararı: İmamoğlu ve Yavaş etkiledi
Akşener'in ittifak kararı: İmamoğlu ve Yavaş etkiledi

“İttifak” söylentilerine tamamen son vermek isteyen İYİ Parti lideri Meral Akşener “yerel seçimlere ittifaksız” girilmesine ilişkin net bir karar açıklamak için 13 Eylül’de GİK’i toplayacak. Edinilen bilgiye göre; birçok isim İYİ Parti’nin seçimlere “ittifaksız” girmesini istiyor.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre “ittifaksızlığı” savunan kurmaylar, büyükşehirleri kaybetme pahasına, “CHP’nin uydusu” görüntüsünden kurtulması gerektiğini belirtiyor. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Akşener daha önce büyükşehirlerde işbirliği yapma eğilimindeydi. Ancak kurmaylar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul ittifakını kurma”, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da “rozetsiz aday” söylemlerinin ardından CHP’den adaylıklarını açıklamaları nedeniyle Akşener işbirliğinden tamamen vazgeçti.

Öte yandan bazı GİK üyeleri ittifak ihtimalinin rafa kaldırılmaması gerektiğini savunuyor. Kurmaylar, “Aksi olursa büyükşehirin Cumhur İttifakı’na kaptırılacağını” söylüyor

 

KAYNAK : CUMHURİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Teyfjk 8 ay önce Şikayet Et
    Mersl disardsn Cjmhurittifskini destekliyecem diyot mesli budur
    Cevapla
  • Ahi Evren 8 ay önce Şikayet Et
    Mutfağına dön!
    Cevapla
  • dedem 8 ay önce Şikayet Et
    ninem sana kac defa soyledım, ahir ömründe torunlarına yakın alaka goster, senın ne ısın var siyaset arenasında, şamar yiye yiye ne olacak senın bu halın. bız senı coktan tarih e gömdük.
    Cevapla
  • HHH 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlara parti diyene yazıklar olsun. Kanarya sevenler derneği bunlardan daha resmi faha kurumsal.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    İp chp ye sağ kesimden oy çalmak için kurulmuş bir proje partisidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR