Blinken'a soğuk duş: Havalimanında tek başına açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın havalimanında tek başına açıklama yapması dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2023 15:40 GÜNCELLEME 06.11.2023 17:01 SİYASET
Blinken'a soğuk duş: Havalimanında tek başına açıklama yaptı
Blinken'a soğuk duş: Havalimanında tek başına açıklama yaptı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüşmesinin ardından havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan ile Blinken'ın ortak açıklama yapmaması dikkati çekti. 

Gazze konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Blinken, "Buradaki derin endişeleri biliyoruz. Gazze'deki korkunç bedeli görüyoruz. Filistinlilerin, masum sivillerin ödediği bedeli görüyoruz. Buradaki endişeyi paylaşıyoruz ve her gün çalışıyoruz bu konuda. İsraillilerle temas halindeyiz. Atabilecekleri adımları konuştuk. Sivil kayıpları azaltmak için atılabilecek adımları ve Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırılması için somut adımların önümüzdeki günlerde hayata geçtiğini göreceksiniz. Büyük miktarda yardımın Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gerekli adımların önümüzdeki günlerde atıldığını göreceksiniz. Gazze'den sivillerin çıkarılması konusunda da önemli adımlar ve önemli görüşmeler yaptık. Görüşmenin de ötesinde farklı bölge ülkelerinin etkilerini kullanarak çatışmanın bölgeye yayılmaması için elimizden geleni yaptık. Bu son derece kritik. Bölge ülkeleri de bunun yaşanmaması için son derece büyük bir çaba gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Adil ve sürdürülebilir bir barış için şartların oluşturulması için bölge ülkeleriyle çok önemli görüşmeler yapıldığının altını çizen Blinken, "Bu konuda çalışmaya devam ediyoruz. Bu krizi çözmeye çalışırken sonrasını da düşünüyoruz. Daha iyi bir yolun önümüzde olması için gidilecek daha iyi bir yol olması için çabalıyoruz. Tüm bu konularda ilerleme sağladığımızı düşünüyorum. Her gittiğim yerde aynı şeyi duydum. Tüm bu konularda ABD'nin önderliğinin liderliğinin alternatifi bulunmuyor. Ülkeler bize bakıyor. Bir şeyler yapmamızı bekliyor" diye konuştu.

Rehineler konusuna yoğun bir şekilde odaklanıldığını vurgulayan Blinken, "İnsani bir aranın bu konuda da fayda sağlayabileceğini düşünüyoruz. İnsani ara rehineler açısında da fayda sağlayabilir. Sadece Gazze'de değil Batı Şeria'da olanlara da odaklanmış durumdayız" açıklamasında bulundu.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 214 TÜMÜ
  • Saalih 5 ay önce Şikayet Et
    Yalancı Siyonist katil seni İnsan olmayan Hayvan Siyonistler dünyayı sömürmeye devam ediyor
    Cevapla
  • cevdet 5 ay önce Şikayet Et
    AH BEN BAKAN OLACAK TIM blınkın ın elini sıktıktan sonra elimi ıslak mendille siler bir yahudi olarak elinizdeki kan bulaştı derdim
    Cevapla
  • AhmetY 5 ay önce Şikayet Et
    Süpper olurmuş.
    Cevapla
  • URFALI 5 ay önce Şikayet Et
    ADAMLAR KATLİAM YAPIYOR FİLİSTİNİ ABLUKAYA ALMIŞLAR İSRAİLLE BERABER BİRDE KATİLLERDEN MEDET BEKLİYORSUNUZ. SORU SORAN GAZETECİ ONDAN BETER.ALLAH FİLİSTİN HALKININ HESABINI TÜM ĞAFLETE DALMIŞ KORKAK BİZ SÖZDE MÜSLÜMANLARDAN HESAP SORACAK.Vanminit nerede
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Trilyon dolarlık ekonomileri var, güçleri var her ülkede üsleri var bizimkiler bu gün trip attık diyor yarın kredi almaya giderler. Şu gurur yapalım deyip kafasını kullanmayan kibrimiz var ya işte bu beni mahfediyor. Bir duruşunuz varsa boeing uçaklarını, s92 makam helikopterini iade edin abd ye.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    La kim kripto vicdansızlar? Bi müslüman sizmisiniz? Ziraat Katılım banktan troy a geçebiliyor musunuz şu an? Kendi katılım bankanız sisteme dahi değil biz durduk yere siyonist oluyoruz. Allah ıslah etsin sizin gibi cahilleri.
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kripto "misafir" her yere aynı bozguncu mesajları yazıp duruyor. Site yönetimi İP ban atmalı buna.
    Cevapla
  • Muhammedali 5 ay önce Şikayet Et
    ABD Avrupa siyonisttir
    Cevapla
  • bilall 5 ay önce Şikayet Et
    bir amerikan uşağı olarak sen çok zavallı ve eziksin
    Cevapla
  • Müneccim 5 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası alanda bu bir insanlık vahşeti, SUÇ ve kimsenin sesi çıkmıyor o bayıldığınız Almanya'da bunları konuşmak suç... Sadece Türkiye sesini çıkarıyor ve bu insanlar sıranın bize geleceğini söylüyorlar Filistin ne kadar geçmişte hata yaparsa yapsın İsrail'in orayı almaması lazım bakın Akdeniz'i ortak paylaşma noktasına geliriz hak iddia eder bize doğru yapmayın kötü çok kötü...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR