Abdullah Gül'den Yargıtay'ın AYM kararı hakkında açıklama

Yargıtay'ın TİP'li Can Atalay ile ilgili AYM'nin kararını tanımaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Yargıtay'ın dün aldığı kararın izahı mümkün değildir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2023 17:30 GÜNCELLEME 09.11.2023 17:30 SİYASET
Abdullah Gül'den Yargıtay'ın AYM kararı hakkında açıklama
Abdullah Gül'den Yargıtay'ın AYM kararı hakkında açıklama

Anayasa Mahkemesi'nin hakkında hak mahrumiyeti kararı verdiği Can Atalay'ın dosyası Anayasa Mahkemesi tarafından İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Mahkeme, dosyada karar verme yetkisinin Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde olduğunu ifade ederek dosyayı Yargıtay’a gönderdi.

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına uyulmamasına hükmetti.

Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini ve yetkisini aştığını belirten Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

ABDULLAH GÜL YARGITAY'I HEDEF ALDI

Yaşanan gelişme gündeme bomba gibi düşerken siyasetçiler ve hukukçulardan peş peşe açıklamalar geldi.

Bu isimlerden biri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül, gazeteci Murat Sabuncu aracılığıyla yargıda yaşanan gelişmeyi değerlendirdi.

Gül, Yargıtay'ın dün aldığı kararın izahının mümkün olmadığını söyledi. Sözlerine devam eden Gül, AYM üyelerinin Yargıtay tarafından hedef yapılmasının yanlış olduğunun altını çizdi.

"YARGITAY'IN ALDIĞI KARARIN İZAHI MÜMKÜN DEĞİL"

Gül son olarak ise, "Hukuk sistemi ve adalete olan güvenin kaybolmaması hayati derecede önemlidir. Ayrıca ekonomi ve dış politika uygulamalarında Türkiye'nin itibarını zedeleyecek ve hükümeti zor duruma sokacak bu hukuk kaosunun hızlı bir şekilde, olgun bir demokrasi anlayışı ve anayasal çerçevede çözümü bir zarurettir" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

"Yüksek yargı organlarının yetki ve sorumlulukları Anayasamızda sarih bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen Yargıtay'ın dün aldığı kararın izahı mümkün değildir. Vaktiyle Anayasa Mahkemesi'nin özgürlük karşıtı vesayetçi kararlarını tenkit ve reddetmiş ama Anayasa'ya uyarak gereğini yerine getirmiştik. Anayasa Mahkemesi'nin İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun özgürlükçü kararlarını ve bu kararı alan üyelerini Yargıtay'ın hedef yapması çok yanlış olmuştur. Hukuk sistemi ve adalete olan güvenin kaybolmaması hayati derecede önemlidir. Ayrıca ekonomi ve dış politika uygulamalarında Türkiye'nin itibarını zedeleyecek ve hükümeti zor duruma sokacak bu hukuk kaosunun hızlı bir şekilde, olgun bir demokrasi anlayışı ve anayasal çerçevede çözümü bir zarurettir."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 476 TÜMÜ
  • Öner 5 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesine bak PKK'yı kollamak sana mı kaldı? Bir de tartışmayın diyorlar. Anayasa mahkemesi üyeleri tanrı mı?
    Cevapla
  • Sakarya5403 5 ay önce Şikayet Et
    Majestelerinin gülü konuşmuş
    Cevapla
  • Deli 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyada hukuk bitmiştir, evrensel insan hakları beyannamesi, uluslararası sözleşmeler, Gazze deki soykırımla birlikte çöp olmuştur. Bütün dünya hukuki rejim konusunda 2. dünya savaşı öncesine dönmüştür. Biz de hukuk olsa ne olmasa ne. Asıl mesele sayın Gül Gazze.
    Cevapla
  • DADAŞ 5 ay önce Şikayet Et
    sana bir şey soran oldumu acaba yazık sana verdiğim oylar haram zıkkım olsun
    Cevapla
  • Kayseri38 5 ay önce Şikayet Et
    Abdullah gül hangi sıfatla,hangi demokrasi,hangi Avrupa,Hangi İnsan haklarından bahsediyorsun..? Gazzeli Şehid bebek,kadın ve masumları Pkk ve Fetöcüleri n haklarını savunduğun kadar savundun mu...Aym yi bu hale getiren de sensin..! Sesini kes ve bence otur yerine teneke adam..Türkiyenin her hassas meselesinde Arınç ve Sen kaşırsın..Çok biliyorsan çık Parti kur,Chp,Hdp ye geç..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR