Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Rusya ve Ukrayna'ya da çağrı yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban Budapeşte'de düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya ve Ukrayna meselesine değinerek her iki ülkeye de çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2023 18:45 GÜNCELLEME 18.12.2023 20:06 SİYASET
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Rusya ve Ukrayna'ya da çağrı yaptı
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Rusya ve Ukrayna'ya da çağrı yaptı

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Victor Orban, Budapeşte'de düzenledikleri ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Macaristan'la ikili ilişkilerin geliştirilmiş seviyeye yükseltildiğini ve 16 alanda iş birliği anlaşmasını imzalandığını belirtti. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinen Erdoğan, Rusya ve Ukrayna'ya da çağrıda bulundu.

'TÜRKİYE-MACARİSTAN DOSTLUK ANLAŞMASI'NIN 100. YILDÖNÜMÜ'

İki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katılan Erdoğan'ın, Orban ile ortak basın toplantısında konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sizleri şahsım ve milletim adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Yüksek düzeyli stratejik iş birliği konseyimizin 6. konferansı nedeniyle Budapeşte'de bulunmanın bahtiyarını yaşıyoruz. Bugün ayrıca Türkiye-Macaristan Dostluk Anlaşması'nın imzalanmasının 100. yıl dönümü. Macaristan'la dostane ilişkilerimiz 1 asrın üzerine dayanıyor. Çok sayıda üst düzey ziyaretle kapsamlı iş birliğimizi daha da pekiştirdik. Cumhurbaşkanı Novak'ı Mart ayında resmi ziyaret, Başbakan Orban'ı ise Haziran ayında göreve yeniden başlama vesilesiyle Ankara'ya davet ettim."

EKONOMİ-TİCARET ORTAK KOMİTESİNİN İLK TOPLANTISI TÜRKİYE'DE

"Ekonomi-Ticaret Ortak Komitesi'nin ilk toplantısını önümüzdeki aylarda Türkiye'de düzenleyerek ticaret ve yatırımlarımıza ivme kazandıracağız. Halihazırda verimli bir iş birliğine sahip olduğumuz savunma sanayi ve enerji gibi alanlarda bağlarımızı daha da güçlendirmeyi planlıyoruz.

Sayın Orban'la ilgili başkanlık ettiğimiz konsey toplantısında ikili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla gözden geçirdik. Ortak siyasi bildiriyle ilişkilerimizi Geliştirilmiş Stratejik Ortaklık seviyesine taşıdık. 2024 boyunca idrak edeceğimiz Türkiye-Macaristan kültür yılının açılış törenini bu akşam Sayın Novak ve Orban'ın katılımıyla gerçekleştireceğiz. 1 yıl boyunca sürecek etkinlikler Türk ve Macar halkını birbirine daha da yakınlaştıracaktık."

ERDOĞAN'DAN AB MESAJI

"Görüşmelerimizde Türkiye-AB ve Ukrayna-Rusya meselesi olmak üzere ilişkilerimizi ele aldık. Macaristan'ın Birliğe tam üyeliğimizi güçlü bir şekilde desteklemesinden memnuniyet duyduk."

RUSYA VE UKRAYNA'YA ÇAĞRI

"Filistin ve Ukrayna'da savaşın çözüm olmadığı konusunda hemfikiriz. Türkiye olarak taraflardan talep olması halinde yarım kalan İstanbul sürecini tekrar canlandırmaya hazırız."

'İSRAİL VAHŞETİNİN SONA ERMESİ İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ'

"Gazze'de ise İsrail vahşetinin bir an evvel sona ermesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Acil ateşkesin tesisi ve çatışmaların önlenmesi için Türkiye olarak ilk günden beri yoğun çaba harcıyoruz. Uluslararası toplumun, İsrail'e doğru mesajların verilmesi ve yaşanan katliamın sona erdirilmesi noktasında asli bir sorumluluğu bulunuyor. Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırlarında toprak bütünlüğü olan Filistin Devleti'nin hakim olmasını bir kez daha gördük. Bu bağlamda dostumuz Macaristan'ın da gerekli katkıyı sağlayarak geri durmayacağından eminim."

Tüm Macar dostlarımıza samimi misafirperverlikleri için tekrar teşekkür ediyorum. İstişarelerimiz ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını dileyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ABD bölünecek yakında kargaşa başlar adı Amerika Federasyonu olacak Kasım 2024 veya 2025 te
    Cevapla
  • Hay MaaşaAllah ! 4 ay önce Şikayet Et
    Kudüs Fatihi şimdi de Ukrayna'yı fethe çıkmış...
    Cevapla
  • Trakyali 4 ay önce Şikayet Et
    Tüm gücümüz bu kadarsa vay bizim halimize!!!!!???
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye kendi çapında gelişmekte olan bir ülke, napsın tüm dünyaya savaşmı ilan etsin, devlet yönetiyorsun bakkal degil bu, 85 milyonun sorumluluğu var
    Cevapla
  • Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Biz Ay Yıldızı çok sevdik,bir deli sevda bir hırçın yürek,biz Ay Yıldızı çok sevdik,Kıyamet kopmadan Kızılelmaya gidelim,Ay Yıldızı Kaf dağına dikelim.
    Cevapla
  • Sivaslı 4 ay önce Şikayet Et
    Ben asyalıyım avrupa birliğine girmek istemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR