ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek için Türkiye'ye geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2024 22:14 GÜNCELLEME 05.01.2024 22:14 SİYASET
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geldi
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve beraberindeki heyet, Gazze'deki gelişmeleri ele almak için Türkiye ve Yunanistan'ı da kapsayan Orta Doğu turu kapsamında İstanbul'a geldi.

Blinken'ı taşıyan, ABD'ye ait Boeing C-32A tipi özel uçak akşam saat 19.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'nda bulunan VIP terminaline iniş yaptı. Blinken, güvenlik önlemleri eşliğinde terminalden ayrıldı.

FİDAN VE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Blinken'ın, temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Blinken'ın ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de görüşme yapması öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Fidan ile ABD'li mevkidaşı arasında yarın İstanbul’da yapılacak görüşmelerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

Havalimanına inen Bakan Blinken'ı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan,diğer ve yetkililer karşıladı.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • mevhibe inal 3 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun! Soykırımcıyı destekleyip, bebek-çocuk Sivil halka İnsani Yardım için Ateşkesi bile çok görenlere. Allah cc. cezanızı versin.
    Cevapla
  • GO HOME 3 ay önce Şikayet Et
    Kimi temsil ediyor? Amerika mı? İsrail mi?!
    Cevapla
  • Bandırmalı 3 ay önce Şikayet Et
    Hey güzel Allah'ım, nelere Kâdirsin. Eskiden Türkiye' ye gelme lütfunda bulundukları zaman, Başbakan buraya gelecek diyenler, şimdi Hava alanı Mülkî amirine razı olmuşlar...
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 ay önce Şikayet Et
    Pis yanki utanmıyor yüzü kızarmıyor. Kösele gibi surat var bu Amerikalılarda. Aferin memleketime. Blinken'e yakışanı yapmış. İstanbul valisini bile göndermemiş. Eskiden olsaydı, tüm devletlülerimiz tam kadro elpençe divan dururlardı bu eli kanlı kalleş haydutlara..
    Cevapla
  • konuk 3 ay önce Şikayet Et
    gene en alt düzeyde karşılanmış, yakışan yapılmış, geldiği gibi bir şey alamadan göndermeleri gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR