Kabine toplanıyor! Emeklilerin beklediği gün geldi

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı yarın yapılacak. Emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve terörle mücadele toplantının öncelikli gündem maddeleri olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2024 19:31 GÜNCELLEME 15.01.2024 20:08 SİYASET
Kabine toplanıyor! Emeklilerin beklediği gün geldi
Kabine toplanıyor! Emeklilerin beklediği gün geldi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yoğun gündemle toplanacak. Beştepe'deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü hükümetten gelecek ek zam haberinde. En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısında gündemde olacak. Yakında Meclis'e sunulması planlanan düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

Kabine'de enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak ilave adımlar da görüşülecek. Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma adımlarının piyasalara etkisi ve rezervlerdeki son durum değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantının bir diğer gündem maddesi Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları. Bu kapsamda İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar Kabine'de de konuşulacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyi ile yurt içinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak.

Kabine toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için yürüttüğü diplomatik girişimler ile Kızıldeniz'deki gerilim de masada olacak. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 189 TÜMÜ
  • emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Gerçek enflasyon ile mücadele eden dar gelirli , %280 de zam yapsalar zincir marketler çöker tepemize. İki arada bir deredeyiz. Hükümet büyüklerimiz bu marketlere ticareti ömür boyu yasaklamalı bizi soymalarına izin vermemeli. Oyumuz ile 20 yıldır iktidar yaptık pişman değiliz saygılar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bütün emekli maaşları eğitim, meslek ve devlete ödenen prim gün sayısına bakılarak sıfırdan yeniden belirlenmelidir.
    Cevapla
  • 7500. 3 ay önce Şikayet Et
    En düşük 18000 tl den başlayarak kademeli olarak yükselecek, Erdoğan ya verecek, ya verecek yada 1 Nisan sabahına ağlayarak uyanacak. Arkadan erken seçim kararı alacak .memur sevenler ittifakı büyük yenilgiye hazır olsun.
    Cevapla
  • Hazım 3 ay önce Şikayet Et
    Milletvekillerinin emekliler umurunda olsaydı 15 gün tatil yapmazlardı , şimdiye kadar yasayı çıkarmış olurlardı .Kala kala %37 mi olsun, yüzde 44 mü olsun'a kaldık .Memur emeklilerine hiçbir şey yok .Neymiş efendim temmuzda memur emeklileri daha az alacakmış da 1-2 puan hak geçmesinmiş. Yani bu kadar Adaletli bir hükümet Helal olsun.Bütün emekliler şuan sürünüyorrr.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Emeklinin de insan olduğu gerçeğini unutan, emekli ile dalga geçen, insana karşı duyarsız ve umursamaz hale gelenler. Size de bir cevabımız olacak inşaallah. Ama unutmayın Adl-i İlahi gereği unutan unutulur, hatırlayan hatırlanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR