Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinde yepyeni dönem! Beyannameden dikkat çeken ayrıntı

Altyapı ve üstyapı hizmetleri ile AK Parti belediyeciliği, eski dönemlerin hantal ve atıl belediyecilik anlayışını kırdı. Türkiye’nin ikinci yüzyılının ilk yerel seçiminin yapılacağı 31 Mart’ta ise tarihi bir dönüşüme daha imza atılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2024 17:46 GÜNCELLEME 24.01.2024 10:24 SİYASET
Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinde yepyeni dönem! Beyannameden dikkat çeken ayrıntı
Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinde yepyeni dönem! Beyannameden dikkat çeken ayrıntı
  • HABER7

AK Parti’nin 30 Ocak’ta kamuoyuna ilan edeceği yerel seçim beyannamesinde bir ilke imza atılacak. Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin bariz örneklerinin yansıtılacağı yerel seçim beyannamesinde, şehirlerin ekonomik kalkınmasını sağlayacak yol çizilecek.

Edinilen bilgilere göre yaklaşık 200 sayfalık seçim beyannamesinde ilk kez “şehir ekonomisi” başlığının yer alacak. Buna göre AK Parti belediyelerinde, şehrin dokusuna uygun ekonomik hamleler yürütülecek.

ŞEHRİN TARIM, SANAYİ VE TURİZMİNDE BELEDİYELER SÖZ SAHİBİ OLACAK

Belediyeler sadece altyapı çalışmaları, park, çöp toplama gibi hizmetlerde vatandaşın karşısına çıkan bir kurum olmayacak. Şehrin dokusuna göre ziraat, sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerine belediye eli değecek.

Şehirde turizmin nasıl canlandırılacağı hususunda belediyeler aktif çözüm mercii olacak. Şehrin tarım faaliyetlerinin planlanması ve ülke ekonomisine kazandırılmasında belediyeler kritik rol üstlenecek. AK Parti belediyeciliğinde şehrin sanayisi ve ticaretinin ileri seviyelere ulaşması için çalışmalar yürütülecek. Bu hususlardaki genel çerçeve, seçim beyannamesinde ortaya konulacak.

AK BELEDİYELER ‘SAĞLAM’ ŞEHİRLER

Deprem gerçeğine ciddi vurguların yapılacağı yerel seçim beyannamesinde “Kentsel Dönüşüm ve Dirençli Şehirler” başlığı ağırlıklı olarak işlenecek.

AK Parti belediyeleri, kültür sahasında ciddi hamleler gerçekleştirecek. Sanat faaliyetleri ile iç içe belediye profili ön plana çıkacak.

Eser ve hizmet belediyeciliğinin de yer alacağı beyannamede bu başlık en ön planda tutulmayacak.

Beyannamede, başıboş sokak köpeği sorununa karşı çözüm içeren maddeler de yer alacak.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Eski Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Eski emeklilerin ahı akparti belediye başkan adaylarının üstünde olur inşaallah reyis. Bizi beter yaptınız sizde beter olun reyis amin, yeni cami önünde oy diye yalvarın reyis amin amin amin bil cümle inşaallah.
    Cevapla
  • İdris dilbilir 3 ay önce Şikayet Et
    Bir devlet dağlı ve eğitimi vatandaşa vermeli yani fırsat eşitliği olmalı Eğitim bir sağlık şu anda mafya halime geldi parası olan özelden faydalanıyor parası olmayan ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor yani özel sağlık ve eğitimin bir an önce kapatılması herşeyi devlet üstlenmelidir
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Haber 7 Ülkemizde en çok ev alan ülkeleri sırası ile haber yapmış. Bende diyorum ki lütfen lütfen ülkemizde yabancıya ev, arsa, toprak gayrimenkul satışları yasaklansın. Özellikle ABD İran Rusya Ukrayna İsrail Çin İngiltere vs gibi ülkelere satış yasaklansın.
    Cevapla
  • Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Allah aşkına toplu konuta yüklenin, şu kiralardan kurtarın bizi. Maaşları kiraya veriyoruz. Hiç değilse kendi evimiz olsun ona verelim.
    Cevapla
  • alican 3 ay önce Şikayet Et
    Bilader sana bişey diyeyim anla; hani genel seçim öcesi toplu konut hamlesi başlamıştı. O konutlar yapıldı, evim yok diye o konutlara yazılanlar konutları yapılınca oturmadılar deprem nedeniyle konut piyasası fırlayınca sattılar. Yani millet dinisiz imansız olmuş. Gerisin sen anla.
    Cevapla
  • Hakan 3 ay önce Şikayet Et
    Devlet halleri oluşturulmalı.çifci ürününü direk devlet hallerine satmalı.böylece çifcinin 5 tl ye sattıĝı ürünler markette 30 tl olmaz.böylece aracılar ortadan kalkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR