İsveç'in NATO üyeliği kararıyla ilgili 'ABD Kongresi belge istedi' iddiaları yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsveç'in NATO üyeliği kararıyla ilgili "ABD Kongresinin, ıslak imzalı kararın aslını görmek istediği" iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2024 20:49 GÜNCELLEME 27.01.2024 20:49 SİYASET
İsveç'in NATO üyeliği kararıyla ilgili 'ABD Kongresi belge istedi' iddiaları yalanlandı
İsveç'in NATO üyeliği kararıyla ilgili 'ABD Kongresi belge istedi' iddiaları yalanlandı

DMM'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, ABD'nin Birleşmiş Milletler Antlaşması, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve Kuzey Atlantik Anlaşması (NATO'nun kurucu anlaşması) dahil 200'den fazla çok taraflı anlaşmada, "depozitör" yani belgeleri saklayan ülke konumunda olduğuna dikkat çekildi.

'KARAR METNİ DEPOZİTÖR ÜLKE ABD'YE İLETİLMİŞTİR'

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD, depozitör ülke sıfatıyla 'orijinal' anlaşma metinlerini saklamakta ve uygun şekilde imzalanmalarını kolaylaştırmaktadır. Depozitör ülke, aynı zamanda anlaşmalara ilişkin onay belgeleri gibi belgeleri de almaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması'na katılımına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen kanunun yayımlanmasına karar vermiş ve İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararını imzalayarak ilgili protokolü onaylamıştır. Karar metni yukarıda da açıkça belirtilen gerekçelerle depozitör ülke olan ABD'ye iletilmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

'ABD KONGRESİ ISLAK İMZALI KARARIN ASLINI GÖRMEK İSTEDİ İDDİASI DOĞRU DEĞİLDİR'

Açıklamada, "İsveç'in NATO üyeliği kararı ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'TBMM kararı, Cumhurbaşkanı onayı ve ⁠Resmi Gazetede yayınlamamız yeterli görülmediği için ABD Kongresi ıslak imzalı kararın aslını görmek istedi.' iddiası doğru değildir." ifadesine yer verildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Cavit Çetin 2 ay önce Şikayet Et
    CHPkk demek yalan demek, bebek katili Selo Demirtaş ortağı CHPkk dan şaşırtmayan iftiralar. Türk İslâm düşmanlarının en kısa zamanda kahr-ı perişan olmaları duasıyla Amin
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    islak imzayi görür görmez camura yaacaklar.
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra Amerika İngiltere Avrupa istediklerinin tersini yapmak lazım. Abdülhamid Han siyaseti Yavuz Sultan Selim ceza sistemi Fatih Sultan Mehmet Han fetihleri Kanuni Sultan Süleyman kanunları isteriz.
    Cevapla
  • Tahir 2 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi. Bak ne güzel imzayı bastılar.
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Eskiden laiklik elden gidiyor, şeriat geliyor, Atatürke saygısızlık gibi spekulayonlar bitti şimdi küçük saçma sapan iddialar ortaya atıliyor... adamlarda çap yok... sıfır çap ...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaslar kimse kimseyi aldatmasin, Türkiye amerikayi cok agir ve siddetli bir sekilde vurmalidir!
    Cevapla
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    Aklın başında mı senin?Ne içtin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR