Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaki davetlere icabetle 12-13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri’ne, 14 Şubat'ta ise Mısır Arap Cumhuriyeti’ne resmi ziyaretlerde bulunacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2024 21:41 GÜNCELLEME 12.02.2024 11:07 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a gidecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında, Dubai'de düzenlenecek Dünya Hükümetler Zirvesi'ne 13 Şubat'ta onur konuğu olarak iştirak edeceği aktarıldı.

Açıklamada, Erdoğan'ın çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluş, özel sektör, akademi, sivil toplum, düşünce kuruluşu ve medya temsilcileri ile iş insanlarını bir araya getiren zirvede, ana konuşmacı olarak hitapta bulunacağı kaydedildi.

Zirve vesilesiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan başta olmak üzere katılımcı ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceğinin öngörüldüğü belirtildi.

ERDOĞAN'DAN 12 YIL SONRA TARİHİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahire'yi ziyaretinde yapılacak görüşmelerde ise Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili işbirliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında atılacak adımlar üzerinde durulacağı kaydedildi.

Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının gündemde olduğu aktarıldı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • ccc 2 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu şimdi zamanında asıp kesiyorduk bizim yöneticiler inanın hiç bir şekilde dış politikadan anlamıyor adam darbe yaptı buradan biz tüm ipleri koparttık mısırı Yunanistan'la İsrail'le işbirliğine zorladık sonra ya geçmişteki yaptıklarınız yanlış yada şimdi siyaset akıl işi ama dış politikada duygusallığa yer yok bunu öğrenemediler.
    Cevapla
  • Emekli Memur 2 ay önce Şikayet Et
    Demek ülke yönetmek bağırmakla çağırmakla olmuyor, hele dış siyaset hiç kabul etmez, sonra işte böyle kalırsın, kimsede kapris çekmez.
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 ay önce Şikayet Et
    Taş üstüne,taş kalmiyan yerleri...yarin öbürgün ,yahudi temizler eder cennete çevirir,Gazze denen yerde,onun olur.Islam ülkeleride geçen trene bakar.
    Cevapla
  • Turan Soylu 2 ay önce Şikayet Et
    Ben uyardığını duymadım, sadece bir hafta sonra emevi camisinde Cuma namazı için abdestsiz niyet aldıklarını duydum. Davutsona sorabilirsiniz.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    insanlığın birinci onceliği GAZZE olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR