Bakan Fidan'dan kritik görüşme! UCM savcısına net uyarı: Geri dönülemez noktaya gelirse...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'nın Münih kentinde Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Ahmad Khan ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2024 00:59 GÜNCELLEME 18.02.2024 16:04 SİYASET
Bakan Fidan'dan kritik görüşme! UCM savcısına net uyarı: Geri dönülemez noktaya gelirse...
Bakan Fidan'dan kritik görüşme! UCM savcısına net uyarı: Geri dönülemez noktaya gelirse...

Khan, UCM olarak hukuku ihlal edenlerden hesap sormakla yükümlü olduklarını dile getirdi. Bakan Fidan da Khan'a yasal sürecin zaman alabileceğini anladıklarını ancak Gazze'deki durumun her geçen gün kötüleştiğini, geri dönülemez bir noktaya geldikten sonra Filistin halkı lehine bir karar verilmesinin felaketi geri çeviremeyeceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Ahmed Khan ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konferans dolayısıyla Münih'te bulunan Fidan, burada Khan ile bir araya geldi.

BAKAN FİDAN'A BİLGİ VERDİ

Başsavcı Khan, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine dair devam eden süreçle ilgili Fidan'a bilgi verdi. Khan, işlendiği iddia edilen suçların araştırıldığını, kurbanlarla görüşüldüğünü aktararak, 2024 yılının davanın seyri bakımından önemine değindi.

Uluslararası toplum tarafından yapılan tüm çağrılara rağmen İsrail'in Gazze'de uyguladığı yöntemlerde bir değişikliğe gitmediğini söyleyen Khan, UCM olarak hukuku ihlal edenlerden hesap sormakla yükümlü olduklarını dile getirdi.

FİDAN'DAN KHAN'A KRİTİK UYARI: GERİ DÖNÜLEMEZ NOKTAYA GELDİĞİNDE BİR KARAR VERİLMESİ FELAKETİ GERİ ÇEVİREMEZ

Fidan da Khan'a yasal sürecin zaman alabileceğini anladıklarını ancak Gazze'deki durumun her geçen gün kötüleştiğini, geri dönülemez bir noktaya geldikten sonra Filistin halkı lehine bir karar verilmesinin felaketi geri çeviremeyeceğini ifade etti.

UCM, Filistin'in beyanı üzerine, İsrail'in Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği suçlarla ilgili olarak 3 Mart 2021'de bir soruşturma açıldığını duyurmuştu.

 

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • Ust akil✌ 2 ay önce Şikayet Et
    Savasi televiye tasiyin telavi gazyeden beter olsun sivil yahudileri gebertin gazeyedeki sivilerin kanina bedel olsun slm ust akil
    Cevapla
  • O k u r 2 ay önce Şikayet Et
    Gazze'deki katliama sevinen, destek veren bütün Yahudiler öldürülebilir. Onun dışında kalan Yahudileri öldürmek nefsani olur.
    Cevapla
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah flstinlilerin hesabını müslümanım diyen tüm ülke liderlerden sorsun
    Cevapla
  • Malatya lı 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye bir anlaşma yaptı bazı maddeler aşırıya kaçmamalı deniliyor yani buna karşılık bize ne sundular türkiye izin vermeseydi böyle bir olay olmıyacaktı deniliyor bu konuşmayı biz yaptığımıza göre gizli anlaşma neydi Ben bu haberden bunu anladım
    Cevapla
  • Özgür Filistin. 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkedeki insan zannederek desteklediğimiz siyasetçilerin nasıl zombileştigini seyretmek zorunda kaldık.
    Cevapla
  • Cihatci 2 ay önce Şikayet Et
    Hepinizden ALLAH C.C hesabını soracak dunyayi başınıza yıkacak sesini çıkarmayan Müslümanlarda bu şiddetin en iyisinden nasibini alacak
    Cevapla
  • Ahmet toğan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah her şeyin en iyisini bilendir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR