Murat Kurum Pendik'te: 2.5 yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız

5 yıllık bakanlığı döneminde Karadeniz'de ayak basmadığı ve hizmet götürmediği tek bir yer bırakmadığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, bu tecrübesiyle İstanbul’un sorunlarına odaklanacağının altını çizdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2024 20:33 GÜNCELLEME 03.03.2024 20:34 SİYASET
Murat Kurum Pendik'te: 2.5 yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız
Murat Kurum Pendik'te: 2.5 yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik Hamsi Festivali’nde vatandaşlara seslendi.

Festivali düzenleyen Pendik Belediye Başkanımız Ahmet Cin’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Murat Kurum, "Bugün kara lahana çorbasından muhlamaya, laz böreğinden Çakallı menemenine, Akçabat köfteden Hamsiköy sütlacına kadar zengin bir mutfağa sahip Karadeniz’imizi adeta Pendik’imize getirdik. İnşallah hepimiz birazdan bu zengin mutfağın en önemli lezzetlerinden biri olan hamsilerimizi taze taze pişirip afiyetle yiyeceğiz. Hep birlikte balık ekmeğe doyacağız." dedi.

Festivalin asıl amacının Karadeniz'in güzel yanlarını, örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini tanıtmak olduğunu sözlerine ekleyen Kurum, "Karadeniz bizim geçmişimiz, bugünümüz, geleceğimizdir. Karadeniz demek delikanlılık, vatan sevdası, sığınılacak liman, omuz verecek dost demek. Karadeniz demek, çelik gibi güçlü milli irade demek. Biz sizleri canımızdan çok seviyoruz. Çünkü Karadenizliler; açık sözlü, yiğit, merde mert, namerde namert diyen, asil, kahraman insanların memleketidir." diyerek konuşmasına devam etti.

"KARADENİZ'DE AYAK BASMADIK TEK BİR TEPE, TEK BİR YAYLA BIRAKMADIK"

5 yıllık bakanlığı döneminde Karadeniz'e en güzel hizmeti götürmek için çalıştığını belirten Kurum, "Karadeniz'de ayak basmadık tek bir tepe, tek bir yayla bırakmadık. Karadeniz'in her bucağını, her nahiyesini adımlarken aklımızda sadece ve sadece sizlere hizmet etmek vardı. Hayata geçirdiğimiz eserlerden ötürü Karadenizli kardeşlerimizin hep hayır duasını aldık. İşte Rize'ye gittiğinizde Çarşı Mahallesi'ndeki Meydan Projesi'ni görürsünüz. Taşlıdere, Yağlıtaş, Salarha ve Tophane'deki kentsel dönüşüm projelerimiz örnek eserlerimizdir. Ayder'de doğa koruma projemizi görürsünüz. Trabzon'a gittiğinizde Akçaabat ve Vakfıkebir millet bahçelerimiz sizlere rahat bir nefes aldırır. Beşikdüzü ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projelerimiz Trabzonlu kardeşlerimizin kalbi ve yüreği kadar muazzamdır. Uzungöl koruma projemize şahit olduktan sonra, içme suyu ve park projelerimizi görürsünüz.

Sinop'a, Kastamonu'ya, Bartın'a, Giresun'a, Ordu'ya ve Artvin'e gittiğinizde bizim yaptığımız yeni yuvaları, iskân konutlarımızı, yeşil alan çalışmalarımızı görürsünüz. Çünkü biz bu ülkenin her bir karışına aşığız. 780 bin kilometrekarelik bu vatan toprağının her bir zerresine hizmet bizim için şereflerin en büyüğüdür.

Samsun'a gittiğinizde Toybelen Sıfır Atık Sanayi Sitesi hemen dikkatinizi çeker. Subaşı Meydanı ve Yeraltı Otoparkımız Samsunlu vatandaşlarımızın çilesiz bir hayat yaşaması için yapıldı. Canik, İlkadım, Atakum, Vezirköprü, Tekkeköy ve Çarşamba'daki sosyal konut ve kentsel dönüşüm çalışmalarımızın her biri sizlere ayrı bir güven ve huzur verir." dedi.

Tüm tecrübesiyle İstanbul'un sorunlarına odaklanacağını sözlerine ekleyen Kurum, "Şimdi 'Sadece İstanbul' diyoruz. İstanbul'un sorunlarına odaklanacağız, İstanbul'daki deprem riskini biz gidereceğiz. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sizlerle birlikte vereceğiz. İstiyoruz ki İstanbul'da 650 bin konutu dönüştürelim, hiçbir anne hiçbir baba üzülerek uyumasın, yastığa başını koyduğunda güvenle uyusun." diyerek konuşmasına devam etti.

İstanbul'da 650 bin konutu dönüştürmek için yola çıktıklarını belirten Kurum, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanının 'Bu konutların yapılmasına gerek yok' dediğinin altını çizdi. İstanbul'un 5 yıldır ihmal edildiğini belirterek, "Geçmişte yaptıkları belli, koca 5 yılda 5 bin konutu anca dönüştürmüşler. Sen Trabzon'a gitsen bizim orada yaptığımız konut sayısı senin 5 yılda yaptığından katbekat fazla. Pendik'e gel, bizim sosyal konutlarımızı, kentsel dönüşüm konutlarımızı görürsün. İstanbul'da 39 ilçede yaptığımız projelerimizi görürsün, 39 ilçenin her birinde el ele verip çocuklarımız, gençlerimiz için, geleceğimiz için çalışırken görürsün. Biz dertliyiz, dert insanı yollara düşürürmüş. Biz aşkla, şevkle el ele vereceğiz, İstanbul'un yarınlarını hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

"BU BAŞKAN 5 YIL BOYUNCA KENDİ GELECEĞİNİ İNŞA ETMEK İÇİN, İSTANBUL'UN KAYNAKLARINI BOŞA HARCADI"

Gittiği her mahallede mevcut yönetimin ilgisizliğinden, sorunları çözmek adına herhangi bir irade koymamasından rahatsız olan vatandaşlarla karşılaştığını belirten Murat Kurum, "Çünkü kendileri için dertlenen belediye başkanları yok. Bu belediye başkanı 5 yıl boyunca kendi geleceğini inşa etmek için, İstanbul'un Pendik'in kaynaklarını boşa harcadı. 'İsrafı Bitirdik' tabelalarına 175 milyon lira para harcadı. Sonra 'Ben israfı bitirdim.' diyor. Sen israfı tabelalara 175 milyon harcayarak, 2 günlük konsere 550 milyon harcayarak bitiremezsin. Ama hiç merak etme 31 Mart'ta seni süresiz tatile göndereceğiz. 31 Mart'ta senin eş genel başkanınla seni tamamen özgürleştireceğiz. İstediğin kadar tatile gidebilirsin. Yaptığın o israfların hesabını birer birer soracağız." ifadelerini kullandı.

"'GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ', 'HİZMET BELEDİYECİLİĞİ'Nİ İSTANBUL'A YENİDEN GETİRECEĞİZ"

31 Mart'ta İstanbul için hayal kurup o hayallerin peşinden koşanlar ile İstanbul'un geleceğine ilişkin bir hayali, bir projesi olmayanların karşı karşıya geleceğini sözlerine ekleyen Kurum, "Bir tarafta bu millet için 5 yılda dönüşüm yapmak, 650 bin konut yapmak, gerek konut gerek kira fiyatlarını düşürmek için irade koyanlar, diğer tarafta 5 yılda 5 bin konut yapıp 'bu dönüşümün yapılmasına gerek yok' diyenler var. Bir tarafta trafik çilesini bitirmek, metro hattını 2 katına çıkarmak isteyenler, bir tarafta koca 5 yılda 8 kilometre metro yapanlar, yapılmış metro ihalelerini iptal edenler ve metro ihalesine hafriyat dökenler var. Bu anlayış CHP anlayışıdır, reklam belediyeciliği anlayışıdır. Biz Pendik'imizle, İstanbul'umuzla el ele vereceğiz, Cumhur İttifakı'yla gerçek belediyeciliği, hizmet belediyeciliğini İstanbul'a yeniden getireceğiz." dedi.

Hiçbir zaman bahanelerin, dedikodular, iftiraların tarafında olmayacaklarının altını çizen Kurum, "Size söz bizi İstanbul'un her mahallesinde, her ilçesinde göreceksiniz. Bizi aradığınızda biz bir elimizde Pendik'te sahil düzenlemesi yaparken bir elimizle Pendik'in geleceği için kentsel dönüşüm yaparken göreceksiniz. Bizi yerin üstünde kentsel dönüşüm şantiyelerinde çalışırken, yerin altında metro şantiyelerinde çalışırken göreceksiniz. Bizi aradığınızda Pendikli kardeşlerimizin elini tutmuş, Pendik'in geleceğini inşa ederken göreceksiniz. Biz sizlerle birlikte Pendik'in yarınları için mücadele edeceğiz. Bizi arayanlar; başımızdaki baretimizle, ayağımızdaki çizmemizle, sırtımızdaki montumuzla İstanbul'umuz için koşarken, üretirken göreceksiniz.

Biz hiçbir zaman kirli pazarlıkların, iftiraların, dedikoduların tarafında olmayacağız. Biz hep millet için yapan, millet için üreten tarafta olacağız. Biz hiçbir zaman sözünü yiyenlerin tarafında olmayacağız. Biz hep sözünü tutanların tarafında olacağız. Dün nasıl 81 ilimize ve İstanbul'umuza hizmet ettiysek, Allah'ın izniyle 1 Nisan'dan sonra da bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"PENDİK-SABİHA GÖKÇEN-TUZLA METRO HATTINI 2.5 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLAYARAK HİZMETE SUNACAĞIZ"

"1 Nisan itibariyle Pendik'imizi de eserlerimizle, hizmetlerimizle çiçek gibi süsleyeceğiz." diyerek konuşmasına devam eden Murat Kurum, "Pendik'imizde trafiği rahatlatacak, Meydan Katlı Kavşak Projemizi hızlıca hayata geçireceğiz. Sabiha Gökçen Havalimanı çevresinde vatandaşlarımıza eziyet olan trafiği çözeceğiz. Pendik-Sabiha Gökçen-Tuzla Metro Hattını 2.5 yıl içerisinde tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız." sözleriyle Pendik için projelerini sıraladı.

Kollarını İstanbullular ve Pendikliler için sıvayacaklarını sözlerine ekleyen Kurum, "Bizimki öyle 5 yılda 8 kilometre metro yapanlara benzemez. Biz kollarımızı bir kez sıvadık mı o kollar gider Pendikli kardeşlerimize sarılır, depremde afetzede kardeşlerimize sarılır, o kollar gider Pendik'in gençliği için mücadele ederken Pendikli gençlerin ellerine sarılır. Biz her zaman geçmişte yaptığımız gibi sizlerle birlikte geleceğimizi inşa etmek, geleceğimizi çocuklarımıza en güzel şekilde hazırlamak için çalışacağız. Geçmişte böyle yaptık, bugün ve bundan sonra da böyle yapacağız. Çünkü biz İstanbul'u, Pendik'i seviyoruz." diyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinlikte Murat Kurum'a Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin eşlik etti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Güleser 1 ay önce Şikayet Et
    Pendik Yenişehire devlet hastanesi yapıĺsın istiyoruz.Özel hastane dışında hastane yok.Paramız yok özel hastaneye.gitmeye.
    Cevapla
  • defa 1 ay önce Şikayet Et
    selvi boylu güzel başkan
    Cevapla
  • Koray Derik 1 ay önce Şikayet Et
    göçbeyli-bıçkıdere yolu çok kötü delik deşik acilen tamir görmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Rüyada 1 ay önce Şikayet Et
    Müjde kelimesinden nefret geldi. Bu lelimeyi kullanmayın artık ne olur.
    Cevapla
  • Asd 1 ay önce Şikayet Et
    Ekrem de umutluyduk ama yine olmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR