Google'dan seçim kararı: Sistemi devre dışı bıraktı

Google, "Gemini" adlı yapay zeka (AI) sohbet robotunun Hindistan, ABD ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu, bu yıl oy verilecek bazı ülkelerde, seçimlerle ilgili sorulara cevap vermesine kısıtlama getirme kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2024 10:52 GÜNCELLEME 13.03.2024 12:27 SİYASET
Google'dan seçim kararı: Sistemi devre dışı bıraktı
Google'dan seçim kararı: Sistemi devre dışı bıraktı

Google'ın Hindistan ekibi tarafından yapılan bir açıklamada, sohbet robotunun kullanımına ilişkin yeni düzenlemelerin getirileceği duyuruldu.

SEÇİMLER HAKKINDA KISITLAMA GETİRDİ

Bu açıklamada, 2024 yılında dünya çapında birçok seçimin düzenleneceği ve yapay zeka kullanımında dezenformasyonla başa çıkmak amacıyla Gemini adı verilen robotun seçimlerle ilgili soruları yanıtlama yetkisinin kısıtlanacağı ifade edildi.

Gemini'nin artık seçimle ilgili sorulara cevap vermek yerine, "Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz." gibi bir yanıt vereceği belirtildi.

 

Google, "Gemini" adlı AI sohbet robotunun bu yıl bazı ülkelerde seçimlerle ilgili sorulara cevap verme yetkisini kısıtladı. Bu ülkeler arasında Hindistan, ABD ve İngiltere bulunuyor.

Google, sohbet robotunun beyaz tenli insanları siyahi olarak tasvir etmesi nedeniyle tarihsel olarak yanlış imajlar oluşturması üzerine eleştirilerle karşılaşmıştı. Şirket, bazı tarihi figürlerin tasvirindeki yanlışlıkların farkında olduğunu açıklayarak özür dilemişti.

23 Şubat'ta Google, Gemini'deki insan resimleri oluşturma özelliğini tarihi figürlerin tasvirlerindeki yanlışlar nedeniyle askıya almıştı.

Hindistan, 4 Mart'ta teknoloji firmalarından deneme aşamasındaki yapay zeka platformları ve uygulamalarını kamuya açıklamadan önce hükümetten onay almalarını talep etmişti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Kadirovic 1 ay önce Şikayet Et
    Demek ki yapay zeka değil, istediklerini söyleyen sistem bu
    Cevapla
  • Nefer 1 ay önce Şikayet Et
    Okullarımızda Pardus işletim sistemine bir an önce geçmemiz gerekiyor. Tübitak'ın geliştireceği ofisi yazılımlarla beraber yerli yazılım , yerli PC , yerli materyaller ile güçlü bir eğitim sistemi mutlaka olmalıdır. Öğrenciler bu yerli teknoloji ile özgüveni yüksek bir şekilde eğitilmelidirler. Artık kilise sistemi yerine bir öğrencinin bir PC kullanacağı bir sınıf ağı terminal sistemin
    Cevapla
  • byx68 1 ay önce Şikayet Et
    onlar islerine geldigi gibi özgürlük demokrasi uygular.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yalanci toplumu.
    Cevapla
  • böyle 1 ay önce Şikayet Et
    bizde seçim tarihinde google ı engelleyebliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR