12 projeden 1 tanesini yaptı! “İcraatlarıyla değil skandallarıyla gündem olan başkan”

CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 5 yıllık döneminde seçim vaatlerini icraata dökemediği ortaya çıktı. Karalar, 12 büyük projesinden sadece 1 projesini hayata geçirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2024 17:51 GÜNCELLEME 14.03.2024 17:59 SİYASET
12 projeden 1 tanesini yaptı! “İcraatlarıyla değil skandallarıyla gündem olan başkan”
12 projeden 1 tanesini yaptı! “İcraatlarıyla değil skandallarıyla gündem olan başkan”
  • Haber7 / ÖZEL

Yerel seçimlere sayılı günler kala mevcut belediye başkanlarının seçim öncesi verdiği vaatler ile seçimden sonra yaptığı icraatları karşılarına çıkıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve geldiği günden bugüne 5 yıl geçti. CHP’li Karalar'ın seçim vaatlerini icraata dökemediği ortaya çıktı. 2 milyon Adanalıya seçim öncesinde 12 büyük projesini anlatan ve yapacağına dair söz veren Karalar, 5 yıllık yönetiminde 12 vaadinden yalnızca 1 projeyi hayata geçirebildi.

CHP'li Muhittin Böcek’in 5 yıllık karnesi: Tek icraatı usulsüz işlemlere imza atmak! CHP'li Muhittin Böcek’in 5 yıllık karnesi: Tek icraatı usulsüz işlemlere imza atmak!

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 5 yıllık karnesi belli oldu. 2019 yılında göreve gelir gelmez verdiği sözleri tutmayarak belediyede işçi kıyımına başlayan CHP’li Karalar, ulusal basında icraatları ile değil skandalları ile oldukça gündeme geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüz işlemler sayıştay raporlarına yansıdı. Adana’nın, trafik-ulaşım, çarpık kentleşme ve altyapı gibi önemli sorunları varken CHP’li Zeydan Karalar’ın 5 yılda bu konuda bir adım atmayarak vadettiği projeleri hayata geçirmediği ortaya çıktı.

İşte Zeydan Karalar'ın 5 yıllık karnesi...

PERSONELE HER TÜRLÜ EZİYETİ YAPTI!

Seçimlerden önce meydanlarda, "Şeref ve namus sözü veriyorum ki işçilerin ekmeği ile oynamayacağız" diye vaatte bulunan CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, koltuğa oturduğu ilk günden bu zamana kadar 3 bine yakın çalışanın işine son verdi. Çıkarılan işçiler arasında yer alan Mardin'in Dargeçit kırsalında 1997 yılında teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Komando Er Mustafa Özbek'in, 10 yıldır ASKİ'de görev yapan kardeşi Osman Özbek de bulunuyor.

CHP’li Zeydan Karalar’ın personel ile derdi bitmedi. Karalar, genel seçimlerde çalışanlara “Oyunuzun fotoğrafını çekip bize getireceksiniz, yoksa işten çıkarılırsınız" diyerek işçileri tehdit etti. Belediye personeline uyguladığı mobbingler ile sıkça gündeme gelen Zeydan Karalar’ın, bir personelin yazılı ve sözlü mülakattan yüksek almasına rağmen ‘başörtüsü’ gerekçesi ile elediği ve terfi almasını engel olduğu ortaya çıktı. Personelin şikayeti üzerine ortaya çıkan durumda ise Zeydan Karalar ‘özür dilemek’ yerine personeli sürgüne göndererek cezalandırdı.

Her türlü mobbing uyguladığı işçilerin aynı zamanda maaşını da ödemeyen CHP’li Karalar’ın, personelin yıllık ücretli izinlerini ise kullandırtmadığı sayıştay raporunda ortaya çıktı. Ayrıca belediyede çalışan işçilerin iki ay boyunca maaşlarını alamadıkları için ASKİ tarafından sularının kesildiği de tespit edildi.

CHP'li belediyede 58 milyon TL'lik vurgun: Rüşvet operasyonunda estetik detayı!CHP'li belediyede 58 milyon TL'lik vurgun: Rüşvet operasyonunda estetik detayı!

BELEDİYE İMKÂNLARINI BOL KESEDEN DAĞITTI

CHP’li Zeydan Karalar, 2019 yılında göreve geldiği gibi Adana Büyükşehir Belediyesinin iştirak şirketlerine, Millet İttifakı'nın unsurları yerleştirildi. Liyakatsiz atamaları ile gündeme gelen Karalar’ın bol keseden kadro dağıttığı ortaya çıktı. Belediyede fiilen olmayan, bütçesi ve görev tanımı bulunmayan 6 daireye başkan ve kadro atandığı sayıştay raporunda tespit edildi.  

Rapor, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kamu İhale Kanunu’nu nasıl devre dışı bıraktığını da ortaya koydu. CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye çıkmak yerine kendi belirlediği firmalardan, yine firmaların belirlediği fiyatlarla doğrudan temin etme yoluna gittiği ortaya çıktı. İhalesiz ve kanuna aykırı şekilde gerçekleştirilen işlemde toplam 17 milyon 731 bin lira tutardaki alım işleri ise 242 parçaya bölünerek belediyenin belirlediği firmalardan temin edildi. Yaklaşık 7 milyon liralık bir iş-hizmet alımında da yine aynı yöntemin izlendiği sayıştay raporunda yer aldı.

ZEYDAN KARALAR, PARAM YOK DEDİ… 

Seçilmeden önce Adanalılara otogar, tramvay, köprü ve merkezler gibi vaatlerde bulunan CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı 5 senede bu projeleri gerçekleştiremedi.  Adana’nın en büyük sorunlarından biri olan trafik ve ulaşım sıkıntısını gidereceğini bunun için Adana’ya otopark, metrobüs ve tramvay sözünü veren Zeydan Karalar 5 yılın sonunda yalnızca ‘bisiklet yolu’ yaptı.

Yeni Regülatör Köprü yapacağını ifade eden Zeydan Karalar bu sözünü de tutamadı. Zeydan Karalar yapamadığı köprünün acısını ise vatandaştan çıkarıyor. CHP'li Karalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hizmete açtığı ve Türkiye'nin en büyük 4. köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden belediye otobüslerini geçirtmeyerek Adanalılara adeta işkence yapıyor.

CHP'de deprem skandalı: Yediler içtiler faturayı belediyeye ödettilerCHP'de deprem skandalı: Yediler içtiler faturayı belediyeye ödettiler

Otobüs şoförleri yeni açılan köprüyü kullanmayıp otobana girerek, yolu yaklaşık 5 kilometre uzatması vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. Zeydan Karalar devlet tarafından yapılan köprü projesine "Param yok" diyerek projeye bir çivi dahi çakmadı.

Göl Kenarı Projesi, Hobi Bahçesi, Yaşlı Yaşam Köyü, Çağdaş Sanat Merkezi, Tekir Mesire Alanı, Adana Kayak Merkezi ve Adana Kamp Alanı gibi sosyal faaliyet merkezlerinin de sözünü veren Zeydan Karalar bu vaatlerinin hiçbirini yerine getirmedi. CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar 5 yılın sonunda bu projelerinden yalnızca bisiklet yolunu faaliyete geçirdi.

CHP’li Zeydan Karalar’ın 'Memnuniyet anketi'ne AK Parti'den tepkiCHP’li Zeydan Karalar’ın "Memnuniyet anketi"ne AK Parti'den tepki

Kentsel dönüşüm ile ilgili de sözler vererek vaatlerde bulunan Karalar’ın konuya ilişkin bir adımı bulunmadığı ortaya çıktı. Seçim öncesi ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ vaadi kitapçığında yer alırken 5 yılın sonunda hayata geçirilemeyen vaatler arasında yer aldı.

 

Mansur Yavaş'ın seçim öncesi taşınmaz satışlarını iki katına çıkardığı ortaya çıktı!Mansur Yavaş'ın seçim öncesi taşınmaz satışlarını iki katına çıkardığı ortaya çıktı!

 

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Cabbar Seydişehir 1 ay önce Şikayet Et
    Konya da da Sayıştay raporuyla usulsüzlük tespit edilmişti adam şimdi milletvekili ona ne diyeceksiniz
    Cevapla
  • Vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    CHP nin ideolojisi zaten hizmet etmek ve kalkınma değil ki. Oyalama ve süründürme üzerine kurulmuş bir dış güdümlü sistemdir
    Cevapla
  • Seelim 1 ay önce Şikayet Et
    CHP nin işi kolay. Bir dönem Atatürk dediler Laiklik gidiyor dediler irtica hortluyor dediler BELEŞ oy aldılar. Bu dönemde her şey pahalı bak markete diyorlar yine yutturuyorlar yine BELEŞ oy alıyorlar. Fiyatların bütün ülkelerde yüksek dengesiz olduğunu bilmiyor. Fiyatlar iktidarlardan kaynaklı sanıyorlar.Bunuda bilmiyorlar. Sen proje hizmet anlat anlamıyorlar.
    Cevapla
  • meraci83 1 ay önce Şikayet Et
    ce HA pe de belediyecilik deyince ilk düşünülmesi gereken şey nereden nasıl rant edinirim hizmet anlayışıdır. İkincisi ise hizmet yok reklam var eyyamcılığıdır. Hiç değişmez bir kaidedir ce HAA pe için!..
    Cevapla
  • Dede 1 ay önce Şikayet Et
    CHP de olan belediyeler alındığında yapılacak ilk iş 2019 dan sonra belediyeye alınan personelin işine son verip işten çıkarılan personelin derhal dönüşünün sağlanması olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR