Leyla Zana'dan İstanbul çağrısı! DEM Partililere seslendi

Eski HDP Milletvekili Leyla Zana, İstanbul'da yaşayan DEM Partili seçmenlere DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'ye oy vermeleri çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2024 19:24 GÜNCELLEME 24.03.2024 19:24 SİYASET
Leyla Zana'dan İstanbul çağrısı! DEM Partililere seslendi
Leyla Zana'dan İstanbul çağrısı! DEM Partililere seslendi

31 Mart yerel seçimlerine günler kaldı. Diyarbakır'da konuşan eski HDP Milletvekili Leyla Zana, İstanbul'da yaşayan seçmenlere çağrıda bulundu.

DEM Parti adına seçim çalışmaları yürüten Zana İstanbul seçimlerine ilişkin konuştu. Zana, İstanbul'da yaşayan seçmenlerden DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için oy istedi.

İstanbul'da oy verecek DEM Partili seçmenlere seslenen Zana, "CHP şimdi ‘İstanbul’da Kürtler bize neden oy vermiyor’ diyor. Biz kimsenin uşağı değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol.’ Ama biz hayalet değiliz ki. Bizi aptal yerine koyuyorlar. Biz kadim bir halkız.  Senin her şeye hakkın var ama bizim bir oy kullanmaya bile hakkımız yok. Bunu ne vicdan ne de ahlak kabul eder. O nedenle DEM bizim DEM’imiz diyoruz. Oyumuza sahip çıkalım.  Burada dağların eteklerinden bütün renkleriyle, halklarıyla, özerklikleriyle İstanbul’a sesleniyorum. İstanbul, bir müjde bekliyor bu insanlar. İstanbul, sen en büyük Kürt şehrisin. Özerk bir ana gibi kulaklarını açtın Kürtlere. Çocuklarını, ekmeğini, yarınını korumak için, yaşatmak ve yaşamak için bu toprakları terk edip gelenlere analık ettin. Bu ülkede demokratik, özgür yaşama katkı sun İstanbul. Bu emekler kutsaldır. Bu kutsal emeklerin yaşamasını sağla. Kürtler yarının, birlikte yaşamanın umududur. Tüm herkesin gözü nasıl bölgedeyse buranın gözü de İstanbul’da. Buradaki dinamik güçle buluşacak mısın İstanbul? Bu halk seninle birlikte yarını övmek istiyor. İstanbul! İradenin bulanmaması için berrak bir şekilde sandığa yansımasını sağla İstanbul. Günübirlik çıkarları, popülist politikaları, birilerine endeksli umutları değil, bu halkın ve Türkiye halklarının ortak iradesini sandığa yansımasını sağla İstanbul. Çocuklarımız çok çekti. Hayatı bize zindana çevirdiler. Bütün kimlikler, farklılıklar birbirini kapsayarak yarınları birlikte örmek için 100 yıldır biz çabaladık, şimdi onları ortaklaştıralım” şeklinde konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 145 TÜMÜ
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Benim Kürt kardeşim Ermeni terörist PKK ya oy vermez. Verenlerinde kanından şüphe ederim
    Cevapla
  • Hadi ordan sen kims 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi hadi
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Kahrolsun pkk kahrolsun yandaşları
    Cevapla
  • abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    70 li 80li yıllarda dindar kürt kardeşlerimizle dini değerlerimizle savaşan hak ve özgürlüklerimizi gasb eden ırkçı, faşist marksist lelinist şer odaklarına karşı aynı safta mücadele ediyorduk şimdi kim kiminle kime kime ve neye karşı mucadele ediyor insaf ve vicdan sahipleri bize cevap , ALLAHA HESAP versin ,
    Cevapla
  • mmm 1 ay önce Şikayet Et
    bırakın şu seküler ırkçı anlayışı uyanın kürt kardeşlerim kendinizi bu anlayıştan kurtarın aklını kiraya verenlerin peşinden gitmeyin bizleri biz yapan inancımız
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Ulan destek verseniz de Cenabı ALLAH in izniyle cumhur ittifakı ezip geçecek ya ALLAH bismillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR