"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"

Para sayma görüntüleriyle gündeme gelen CHP'nin İstanbul ekibi tek tek ifade vermeye devam ediyor. Konuyu köşe yazısına taşıyan gazeteci Abdülkadir Selvi ve Nedim Şener çok çarpıcı detaylar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2024 22:31 GÜNCELLEME 28.03.2024 10:14 SİYASET
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
  • Haber7

Türkiye 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek. Ülkenin gündemi seçimlerde ne olacak derken, ortaya çıkan bir görüntü gündemi tamamen değiştirmişti. CHP'li isimlerin bavul ve çantalarla taşıdığı paraların kimden geldiği ne için kullanıldığı halen açıklığa kavuşmadı. Konuyu köşe yazısına taşıyan gazeteci Abdülkadir Selvi ve Nedim Şener, videolarda da gözüken balya balya dizilmiş para kulelerin ardından Ekrem İmamoğlu'nun çıkacağını ifade ederken, seçime kadar olan süre zarfında CHP içinde kimsenin bu konuyla ilgili konuşmayacağını ifade ettiler.

İşte Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısından önemli yerler:

PARA KULELERİNDE OKLAR İMAMOĞLU’NU GÖSTERİYOR!

Belediye imkânlarını kullanarak müteahitlere salınan salmalar, çantalar içinde taşınan milyonlar ve paralardan oluşturulan kulelerin merkezinde ise Ekrem İmamoğlu yer alıyor. Balya balya para taşıyanların, saatlerce para sayanların Ekrem İmamoğlu’na en yakın isimler olması tesadüf değil. Ekrem İmamoğlu’nun bir ekibi var ve bunların yönettiği bir rant düzeni kurulmuş.

İŞTE İMAMOĞLU’NUN A TAKIMI

İşte Ekrem İmamoğlu ve adamları;

İmamoğlu İnşaatın başındaki Tuncay Yılmaz, Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş, İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız, İmamoğlu’nun avukatıyken milletvekili yaptığı Turan Taşkın Özer, İETT ihalelerini verdiği CHP’de Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Özgür Karabat, CHP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, teşkilatlardan sorumlu olan Ensar Aytekin, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın. Kimi “kafa koparan” olarak biliniyor kimi “yüzde 7” olarak anılıyor.

 
  • İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz

  • CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç

İMAMOĞLU’NA DOKUNULMADI

Para kuleleriyle ilgili soruşturmada görüntülerde yer alan isimler ifadeye çağrıldı. Canan Kaftancıoğlu şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Yine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Ama bir tek para kulelerinin arkasındaki isim olan Ekrem İmamoğlu’na dokunulmadı.

Ama bu ilişki ağının lideri olarak Ekrem İmamoğlu çıkıyor karşımıza. Ayrıca bu toplanan para, şimdiye kadar toplanan paraların KDV’si olmaz. Seçime günler kala İmamoğlu’na yönelik bir işlemin yapılması ters tepebilir. Ama bu ilişki ağı İmamoğlu’na sormadan aydınlatılamaz.

  • CHP Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu

BÜLENT KUŞOĞLU ONAYLADI 24 MİLYON ÖDENDİ

O dönem CHP’nin Mali İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Kuşoğlu’nun da onayladığı şekilde binanın satışı için CHP’nin resmi hesabından tapuya 24 milyon TL ödenmiş. CHP’nin resmi banka hesaplarından çıkan para bu. Bina sahibi 15.5 milyon TL’yi ise elden aldığını söylüyor.

Bina satışıyla ilgili olarak CHP yönetimine elden para ödendiği yönünde bir bilgi verilmemiş. Canan Kaftancıoğlu’nun sözünü ettiği bağış kampanyasında 160 bin lira toplanmış.

ERBAKAN ÖRNEĞİ

Hep dikkat çekiyorum Erbakan kayıp trilyon davasından dolayı 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erbakan faturaları ibraz etmişti ama kesin makbuzlardan dolayı cezaya çarptırıldı. 15.5 milyon lira elden ödendiyse resmi bağış miktarı 54 bin lira olduğu dikkate alınırsa CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından 287 adet bağış makbuzu kesilmesi gerekiyordu. Gerçi bu para İmamoğlu’nun etrafında kurulan rant düzeninin yanında devede kulak kalır.  Ama yine de bazı soruları sormak istiyorum:

1- Toplanan paraların kaynağı temiz mi?

2- Bu paralar İBB’den ihale karşılığı mı toplandı?

3- CHP’ye bağış makbuzları kesildi mi?

4- Bülent Kuşoğlu neden 24 milyon TL ödendi diyor.

O zamanki CHP yönetimi, il binasının parası kuruşu kuruşuna CHP’nin kasasından ödendi diyor. O zaman bu para kuleleri ne oluyor?

KİMSE KONUŞMAK İSTEMİYOR

Konu hakkında bir yazı kaleme alan gazeteci Nedim Şener de şunları söyledi:

İşin ilginci, seçim sürecini etkilemesin diye “Para Kuleleri” konusunda kimse konuşmak istemiyormuş. Seçimden sonra hem CHP kurultayı sırasında para iddiaları hem de bina alımı konusundaki para kuleleri hakkında açıklamalar yapılacakmış.

Şu ana kadar ortaya çıkan görüntüler, para kuleleri, verilen ifadeler, söylenen yalanlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere “kafa kopartan” CHP’li belediye başkanları aralarında “Bir balya da sen koy” kampanyası yapmış da kimsenin haberi yokmuş meğer. Bavullarla, çantalarla taşınan balya balya paraların, deste deste dolar ve euroların kaynağı belediye başkanlarının maaşları olamayacağına göre milyonlarca liranın hangi müteahhitlerden, iş insanlarından yani kimden, nasıl ve ne karşılığı alındığı ortaya çıkacaktır.

Biz kameraya yansıyanları görüyoruz peki yansımayanlar.

 

Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 127 TÜMÜ
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    evet ipin ucu ekremde şuan seçimden dolayı dokunamıyorlar seçimden sonra inşALLAH sağlam dokunurlar
    Cevapla
  • mahmuthan 4 hafta önce Şikayet Et
    simdi ifadeye çağrılara mağdur rolü oynayıp ibreyi kendi lehine çevirir bu.Em iyisi seçim sonrası ifadeye.
    Cevapla
  • sistem değişmeli 4 hafta önce Şikayet Et
    tüm belediyecilik sistemi değiştirilmelidir, seçimle belediyecilik olmaz, belediyecilik artık rantçılık olmuş
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    burnunu sildiği mendille yüzünü, alnını silen adamın basiretsizliği kazanırsa bu ülkenin ayıbıdır. serumu tersten bağlatan, girdiği yerde provakasyon yapan, ingilizce konuşamadığı için yabancı büyükelçi önünde ezilip büzülüp özgüveni liderliğe yetkin olmayan kötülükçü akıl kazanıyırsa bu bizim ayıbımızdır..
    Cevapla
  • bozok 66 4 hafta önce Şikayet Et
    ipin ucu EKREM in elinde diyorsunuz herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR