Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti

Anadolu Alimler Birliği, pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2024 00:13 GÜNCELLEME 29.03.2024 09:35 SİYASET
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti

Anadolu Alimler Birliği, pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin, "Milli ve manevi hassasiyet sahibi tüm kardeşlerimize tüm samimiyetimizle sesleniyoruz, bu dönemde partilerinizi değil ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeniz dinen her birinize farz olan bir husustur." açıklamasında bulundu.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, 31 Mart'ın sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği, bunun, özelde 2028'deki genel seçimler, genelde ise Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek çok kritik bir seçim olduğu ifade edildi.

Tarihi bir karar anının, kritik zamanların arifesinde olunduğu vurgulanan açıklamada, "Bu ülkenin İslami kesimleri, vakıfları, cemaatleri, alimleri ve manevi derdi davası olan herkes, ilerde bedeli bu ülkeye ve İslam dünyasına çok ağır olacak çok büyük bir imtihanla ve yol ayrımı ile karşı karşıyalar." değerlendirmesinde bulunuldu.

İSTANBUL AÇIKLAMASI

Açıklamada, özellikle İstanbul ve büyükşehirler üzerinde "çok tehlikeli, ayartıcı ve sinsi" bir projeyle karşı karşıya olunduğu belirtilerek, "Milli ve manevi hassasiyet sahibi tüm kardeşlerimize tüm samimiyetimizle sesleniyoruz, bu dönemde partilerinizi değil ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeniz dinen her birinize farz olan bir husustur." ifadeleri kullanıldı.



CUMHUR İTTİFAKI VE ERDOĞAN'A DESTEK ÇAĞRISI

Milletin evlatlarına geçmişte yapılan büyük zulümlerin unutulmaması, AK Parti döneminde elde edilen tüm manevi ve milli kazanımların kaybedilmemesi gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hem inancımızı anlatan akaid ilmi ve hem de fıkıh ilmi açısından değerlendirdiğimizde tüm ilmi müktesebatımız amasız ve fakatsız Cumhur İttifakı'na ve Reis-i Cumhurumuza destek vermeyi, birleşmeyi ve dağılmamayı hepimize dinen bir vecibe kılmaktadır. Milletin maneviyatına düşman olanları sevindirecek veya onların menfaatine uygun en küçük bir ayrılık sadece haram değil, aynı zamanda vebali dünya var oldukça devam edecek bir cürümdür. Anadolu Alimler Birliği olarak tüm kardeşlerimize, memleketimizin aziz evlatlarına basiretli karar vermelerini, tefrikanın kalıcı azabına kapı açmamalarını hatırlatırız."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Sultan sofrasına oturan âlimin fetvasına itimad edilmez der İmam-ı Azam... Yanlış olan o kadar çok şey sıralayabilirim. Ama hepsini tevil edersiniz bir şekilde. Gözünü kapatan yalnız kendine gece yapar. Unutmayın kıymetli birlik âlimleri 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" buyuruyor Fahr-i Kâinat vesselam
    Cevapla
  • medeni 4 hafta önce Şikayet Et
    o zaman oyumuz saadete.
    Cevapla
  • Bir Akıncı 4 hafta önce Şikayet Et
    Maşallah Barekallah Allah cc yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    islam birliği Filistin için çağrı yapsın, boykot çağrısı meselâ
    Cevapla
  • Rıza 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun
    Cevapla
  • vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Ulan faizin düşmanı reistir garibim faizi indirmek için uğraştı ama mağlesef ülkede öyle bi sistem kurulmuş ki insanı yutuyo inşallah o da düzelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR