AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan: CHP, DEM'in taşıyıcı anneliğini yapıyor

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 31 Mart yerel seçimine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özcan, "CHP, DEM'in taşıyıcı anneliğini yapıyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2024 18:11 GÜNCELLEME 29.03.2024 18:11 SİYASET
AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan: CHP, DEM'in taşıyıcı anneliğini yapıyor
AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan: CHP, DEM'in taşıyıcı anneliğini yapıyor

AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, bir gazeteye yaptığı değerlendirmeye 31 Mart Mahalli İdare Seçimleri için önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara'nın 5 yılının kayıp bir 5 yıl olduğunun altını çizen Özcan 31 Mart'ta yalan rüzgarının biteceğini ifade ederek şöyle konuştu:

'2,5 PUAN ANKETLERDE ÖNDEYİZ'

"2023'te Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce de bir algı yapılıyordu. İşte gitti gidiyor, hükümet gidici 60'a 40 arada 15 puan var, birinci turda CHP aldı bitirdi bu işi diye çok algı yaptılar, ama şu an da aynı şekilde algı yapmaya çalıştılar. Rakibimizin sert bir şekilde saldırmaları adayımıza karşı değişik unsurlarla ve hesaplarla saldırı ve iftiralarla zaten anketler dedikleri gibi olsa bu şekilde çalışmazlardı. Şu an da saha ve anketlerde önde götürüyoruz. Bana gelen son ankette de 2,5 puanlık bir fark var.

MANSUR YAVAŞ'IN TAKAS TEKLİFİNE CEVAP

Buradan bir çağrıda bulunuyorum. Tarlası tapanı arsasını gelin biz takas yapalım. Bunları Mansur Bey'e verelim, Mansur Bey de kendindekilieri versin. Turgut Bey Londra'dan mondradan bir şey istemiyor. Çünkü ben diyor, buranın çocuğuyum, benim toprağım burası, benim gelecek kaydım da yok, başka bir kaygım da yok, burada doğrum burada öleceğim. Buradaki tarlayı tapanı gelsin, şehit aileleri vakfımıza adayımız da Mansur Bey de bağışlasınlar, bu sorun da bitsin diyorum. Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor, ABB'de iş yapmayan ve iktidar olmayan Mansur Yavaş, iş yapamadığı için iftira atıyor, biz her yerde kurdele kesiyoruz, gönül isterdi ki hizmette yarışalım.

'ÖLÜ TOPRAĞINI ÜZERİMİDEN ATMA VAKTİ'

"Mansur Bey'in ilk iki yılındaki hizmetler açısından Ankara'mız fetret devrine girmiş, son üç yılda da çökmüştür... Mansur Yavaş dönemi Ankara tarihine 'Kayıp 5 yıl' olarak geçecektir... Biz Ankara'nın kayıp 5 yılını Ankara halkına geri vermek ve üzerindeki ölü toprağını atmak için belediyeyi gerçek belediyeciliğe kavuşturmak zorundayız. Bu Ankara'ya ve Ankaralılara hizmet için açık bir mecburiyettir.

SU PARASI, KÖTÜ YÖNETILEN BELEDİYENIN FONLANMASINDA KULLANILDI

5 yıl önce göreve talipken, Mansur Yavaş, suyun en temel insan hakkı olduğunu, musluklardan içilebilir su vereceklerini söylüyordu. Bugün geldiğimiz nokta nedir? Musluklardan içilebilir su akmadığı gibi Ankara suya en fazla para veren illerin başında yer almaktadır. Su temel haktır, temizliktir, nimettir ama bizde seçmeni aldatma aracı olarak kullanılmıştır. Hemşerilerimizin 5 yıl önce evlerine gelen elektrik faturalarıyla su faturalarını karşılaştırmaları, bugün suda dönen oyunları görmeye yetecektir. Halkın en temel ihtiyacı olan su, kötü yönetilen belediyenin fonlanmasında kullanılmaktadır. Belediye meclisinin onayıyla alınan kredilerin, yatırıma dönüştürmek yerine, daha düşük faizle bankaya yatırılması da zaten skandaldır.

1 METRE METRO YAPMADI 

5 yıl önce uzay kentler kuracağını söyleyen Mansur Yavaş, bırakın uzay kentler kurmayı, yürüyen merdivenleri bile tamir edememiş, başta Gençlik Parkı olmak üzere Ankara'nın sembol niteliğindeki havuzlarını tamir edip su koyamamıştır. 1 metre bile metro yapamamış ama ayaktaki yolcuların tutacak yerlerine fallar yazdırarak Mansur Yavaş belediyeciliği adıyla tarihe geçmiştir. 'Mazotla çalışan otobüsü elektrikle çalıştırdık ve seri üretime geçeceğiz, dünyaya satacağız' demişti... Üretilen sözde prototiple basın toplantısı düzenleyip gazetecilerle şehir turu yaptırmıştı. Şimdi o otobüs hayali otobüs oldu. Üretildiği söylenen BELKA atölyesi sessiz sedasız kapatıldı.

ALGI BELEDİYECİLİĞİNDE SON NOKTA

Mansur Yavaş belediyeciliğinden her şeyin algıdan ibaret olduğu, sanal olduğu şu örnekten çok iyi anlaşılacaktır: Mansur Bey, 5 yıl önce Hayvanat Bahçesinin tekrar açılacağını söylemişti. Açıldı ama sanal açıldı. Televizyonda belgesel izler gibi dijital hayvanat bahçesi yapıldı. Üstelik yüz milyonlarca liraya bu işi ihale ettiği kişi de kendi resmi danışmanıydı. Sanal belediyecilik bu olsa gerek. O zaman metro problemini de içilebilir su probleminin de trafik sıkışıklığı problemini de bu yolla çözmek mümkün!.. Galiba insanları ekrandan metroya bindirecek, trafiği ekrandan akıtacak, temiz suyu da musluktan değil ekrandan verecek! Boşuna algı belediyeciliği demiyoruz bu anlayışa.

'BAŞKENTTİ KARAKENT OLDU'

Ankaralılar iyi bilir, AK Parti döneminde bütün bulvarlar ve kavşaklar çiçek bahçesi gibiydi. Parklar son derece bakımlıydı ve havuzların hepsinde su vardı. Şimdi ise havuzların büyük çoğunluğunda su yok, refüjlerde ağaçlar kuruyor. Parklar son derece bakımsız... Sözde kuru peyzaja geçme bahanesiyle çiçekler yok edildi, yerlerine estetikten mahrum taşlar döküldü. Boşuna demiyoruz Ankara gri bir şehir hüviyetine sokuldu. Başkentti "Karakent" oldu.

'CHP DEM'İN TAŞIYICI ANNELİĞİNİ YAPIYOR'

CHP'li belediyeler maalesef ideolojik davranmayı halka hizmetten daha önemli görüyorlar. Bu seçimlerde de gördük ki CHP, terör örgütünün siyasi uzantısı olan DEM'i Kent Uzlaşısı adı altında büyükşehir meclislerine taşıma konusunda ısrarlı... CHP, artık DEM'i belediye meclislerine kavuşturmayla sorumlu "taşıyıcı anne"dir. İstanbul ve Mersin gibi büyük illerimizden sonra Ankara'mızda da DEM'in büyükşehir belediye meclisine taşınmak istenmesi, bu rezaletin CHP'nin taşıyıcı anne kimliği üzerinden gerçekleşecek olması, Atatürkçü, milliyetçi, ulusalcı geçinen bir partiye yakışmamıştır. İstanbul Esenyurt'ta yapılan iş birliğinin Ankara'da başta Yenimahalle olmak üzere çeşitli ilçelerde denenmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkentine ihanetten başka bir şey değildir...

'PROJE BİLE AÇIKLAYAMIYOR SOMUT KONUŞMUYOR'

Mansur Bey'in önceki seçim öncesinde açıkladığı 100 projesi vardı. Bugün neden proje açıklayamıyor? Çünkü bu anlamda inandırıcılığının kalmadığını çok iyi biliyor. Onun yerine sosyal belediyecilik şeklinde abartılmış bir şehir efsanesi üzerinden yürümeyi tercih ediyor. Yeni yol diyemiyor, metro diyemiyor, Ankara'yı havaalanına metro gitmeyen tek başkent olma ayıbından kurtaracağız diyemiyor, trafiği çözeceğiz diyemiyor, bir daha en küçük yağmurda bile şehir sele teslim olmayacak diyemiyor, halk ekmek diyemiyor, kentsel dönüşümü bitirip hak sahiplerine haklarını vereceğiz diyemiyor, köylerin kanalizasyonlarını kapatacağız diyemiyor, somut hiçbir şey diyemiyor. Belediye bütçesini yüzde 3'üne denk gelen, kendisinden önce var olan ve kendisinden sonra da devam edecek yardımlardan başka hiçbir şey diyemiyor. Nasıl ki "Bir kere başkanlık yapacağım, sonra bırakacağım" sözü yalan olduysa, projeler de yalan olmuştur.

'YAVAŞ'I İŞ YELEĞIYLE, AYAĞINDA ÇİZMEYLE GÖRDÜNÜZ MÜ?'

Konserlerde, eğlencelerde defalarca gördüğünüz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı bir kere olsun başında baretle, üstünde iş yeleğiyle, ayağında çizmeyle gördünüz mü? Bir projeyi denetlerken veya bir inşaatı kontrol ederken bir tek kare resmini gören var mı? Nazarlık bile olsa baretli, çizmeli bir tek fotoğrafını bulamazsınız. İsterseniz Google'dan bir tarama yapın, hiçbir şey bulamazsınız. Olamaz çünkü sadece odasında vakit geçirdi, Ankara'nın sorunlarıyla hiç yüzleşmek istemedi, ilgilenmedi, huzurunu bozmadı. İki ölümlü sel baskınında Londra'daydı, hiç sorgulanmadı bile... Sadece bu bile Ankara'nın neden bugün sorunlarla baş başa olduğunu belgelemeye yeter...

'SAYIŞTAY RAPORLARI GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI'

31 Mart'ta Ankara'daki yalan rüzgârını bitirmemiz lazım. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşen Büyük Ankara Mitingine katılan 200 bin kişide bu heyecanı ve sabırsızlığı gördük, yalan rüzgarı yerine gerçek belediyeciliği istiyorlar. Sözde açık ihale, canlı yayın, şeffaflık adı altında yürütülen ama gerçekte hiç de öyle olmayan düzenin sona erdirilmesini istiyorlar. Şirketlerdeki alımların büyük çoğunluğu istisna ve pazarlık yöntemiyle yapılırken, şirketler iflasın eşiğine getirilirken, belediyedeki çürüme Sayıştay raporlarında belgelenmişken, hiç de hak edilmemiş bir dürüstlük maskesini indirmek, ihalelerdeki ahbap-çavuş ilişkisini bitirmek bizim için mutlaka başarılması gereken bir görevdir. Göz boyamanın yerini gerçek belediyecilik almak zorundadır. Yoksa kaybeden Ankara ve Ankaralılar olacaktır.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • perdeci 4 hafta önce Şikayet Et
    Tebrik ederim başkanım bu tarif cuk diye oturmuş bu chpkk zihniyetine.
    Cevapla
  • Asım 4 hafta önce Şikayet Et
    chp'nin durumu çok güzel izah edilmiş. Dem 'de siyonist israil'in köpekliğini yapıyor. Artık bunlardan ne çıkar hesap et.
    Cevapla
  • Kürt oğlu Kürt 4 hafta önce Şikayet Et
    CHP'li ler Kürtler in en büyük azgın düşmanız olan PKK PYD YPG tererüst leri n ayrıca deaş fetu ve Yahudiler Ermeniler rin bu saydıklarımız hepsi Kürt lerin en büyük azgın düşmanız biz Kürtler lânet olsun diyorum CHP'li ler bunların taşıyıcı anneliği yapıyor Allah bunlara fırsat vermesin inşallah amin amin amin
    Cevapla
  • Hacı Şaban 4 hafta önce Şikayet Et
    Dikmen caddesi Meclis kavşağının yolundaki bozukluk Mansur yavaşa utanç olarak yetmesi gerekir
    Cevapla
  • konuk 4 hafta önce Şikayet Et
    yeni dönemde hepinize başarılar dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR