CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması! Tunç Soyer ve Gökhan Zan'a ağır eleştiri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'nin seçimlerde oy kaybetmesinin ana nedenini emeklilerin sesini tam duyamamaya bağlayarak, erken seçim taleplerinin olmadığını söyledi. Özel, Tunç Soyer ve Gökhan Zan'a da ağır eleştiri getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2024 08:49 GÜNCELLEME 03.04.2024 15:43 SİYASET
CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması! Tunç Soyer ve Gökhan Zan'a ağır eleştiri
CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması! Tunç Soyer ve Gökhan Zan'a ağır eleştiri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a konuştu. 

CHP lideri Özel, AK Parti'nin seçimlerde oy kaybetmesinin ana nedenini emeklilerin sesini tam duyamamaya bağlayarak, "Tehlike çanlarını görmediler. Çok yanlış yaptılar. Emekli maaşını önce 7 bin 500, sonra 10 bin lira yaptılar. Ben genel merkezin 600 kişilik salonuna emekli derneklerini çağırdım. İlk emekli konuşmamı yaptım. 'Bugün hiçbir şey konuşmayacağım emekliden gayrı' dedim. Salon ayağa kalktı. Dedim ki: 'Tayyip Bey kavga etmek istiyor. Ben onunla kavga edeceğim ama emekliler için edeceğim.' 106 mitingin tamamında emeklinin sesini duyurmadan konuşmadım." dedi.

"BEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIYORUM, CHP'YE OY VEREN AK PARTİLİ VE MHP'Lİ EMEKLİLER VAR"

İYİ Parti ve Meral Akşener hakkındaki soruya yorum yapmamayı tercih eden Özel, erken seçim taleplerinin olmadığını söyledi.

Erken seçim çağrısı yaparak, CHP'ye oy veren AK Partili ve MHP'li emeklilere haksızlık yapmak istediğini aktaran Özel, "Ben erken seçim ve güvensizlik oyu söyleminden kaçıyorum. Sebebi de şu: Meydanlarda bir söz verdim. 'AK Partili ve MHP'li seçmen; sizden iktidara sarı kart göstermenizi istiyorum' dedim. Oradan bana bağırdılar; 'Kırmızı kart' diye. Ben de döndüm, dedim ki: 'Kırmızı kart genel seçimde olur, bu bir yerel seçim.' İnsanlar hükümeti uyarmak istiyor. Seçimi kazandıktan sonra 'Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir' dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP'lilere haksızlık yapmış olurum. Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum. Eğer erken seçim olacaksa buna yine halk karar verecek. Bana güvenip oy veren AK Parti ve MHP'li emekliler var. Onlar genel seçim olsaydı belki oy vermeyeceklerdi. Onlara şu teminatı verdim: 'Bu bir yerel seçim. Yerel yönetici seçiyorsunuz ve iktidara yerelden denge kurun' dedim. Ertesi gün 'Gördünüz mü bak, hükümet değişmeli' dersek o seçmeni kandırmış olurum. Dürüst davranmak lazım. Ben fırsatçılık yapacak değilim ama her an yapılacak seçime de hazırız. Bundan 10 ay önce altı parti yüzde 25 oy aldık. 'Tek başına yüzde 38 benim oyum' dersek bu kibir olur. Çağrımıza uyan Türkiye İttifakı'nın oyu içinde AK Partilisi de var MHP'lisi de var DEM'lisi de var. Buradan bir fırsatçılık yapmayacağız ama önümüzdeki günlerde emekliler, atanmayan öğretmenler, emekli astsubaylar, staj mağdurları, çiftçiler ve öğrencilerle ilgili mitingler yapacağız. Sahadan çekilmeyeceğiz ve vatandaşın gerçek sorunlarıyla mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ÖZEL'DEN MANİSA, MALATYA, HATAY VE GÖKHAN ZAN AÇIKLAMASI

Seçimlerde kazandıkları ve en çok sevindiği yerin memleketi Manisa, kaybettikleri ve üzüldüğü yerin Malatya olduğunu söyleyen Özel, Hatay için de konuştu:

"Manisa'da en son yüzde 29-30 almıştık. Dün yüzde 60'la kazandık. Manisa'da Selendi, Demirci ve Saruhanlı hariç tüm ilçeleri aldık. En çok Soma'ya seviniyorum. Her seçim millet Soma'ya söver, ben de Twitter'dan 'Yapmayın etmeyin' diye yazardım. En memnun olduğum yerler Artvin ve Marmaris. Anketlerde çok geride çıkmıştık. Son anda oralara miting koyduk. İki yerde 'CHP'ye oy atmazsanız, AK Parti kazanacak' dedim. Eskişehir ve Balıkesir, kafaya taktığım iki yerdi. Eskişehir'de İYİ Partili aday AK Parti'ye geçti ve siyasi yankesiciliğe uğradı muhalefet. Ona itiraz ediyordum. Kaybetsek kabullenemezdim. Bir de Balıkesir. Orada alacaklıydık. Ama İYİ Parti çok güçlü aday çıkardı ve aday sert kampanya yaptı. Annesinin evinin balkonundan 'Git başka yerde demlen' diye bir pankart sarkıttı mitingimde. Ona içerlemiştim. Adıyaman'a acayip sevindim. Kütahya'nın gelmesine aşırı memnun oldum. Malatya'da Veli Ağbaba'nın emeklerine üzüldüm. Yüzde 18'lik partiye yüzde 38 oy aldırdı. Hak etmişti ama iktidar son anda konsolide oldu. Çok büyük bir iş başardı. (CHP, Hatay'a itiraz edecek) Hatay'da halen çekişiyoruz. Ümidimi kesmiş değilim. (Gökhan Zan'ın aldığı 15 bin oy) Maalesef kendini de şehrini de tüketti. (CHP, Hatay'ı yaklaşık 3 bin 500 oyla kaybetmişti)"

Lütfü Savaş, seçim sonuçlarına itirazda bulunacağını duyurduLütfü Savaş, seçim sonuçlarına itirazda bulunacağını duyurdu

"EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM TUNÇ SOYER"

CHP lideri, en büyük hayal kırıklığını ise, Tunç Soyer olduğunu söyledi:

"Tunç Soyer'dir en büyük hayal kırıklığım. Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay'ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim. Memnun oldu. Akşam yemeğe çıktık birlikte. 'Kıbrıs, Amerika ve Brüksel'deki temsilcilikle birlikte Pekin ve Moskova'da şube açalım. Yurt dışı ilişkilerde iyisiniz' dedim. 'Onore oldum, çok sevindim' dedi. Gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı. En büyük hayal kırıklığım. Kimseye küskün değilim ama İzmir'de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı. İzmir'de tehlike çanlarının çaldığı günler oldu. İzmir'i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 324 TÜMÜ
  • Tc vatan 4 hafta önce Şikayet Et
    Ak partiye dersini millet verdi millete dersini CHP verecek oy verdiklerine pişman olacaklar ilk seçimde hep beraber görürüz inşallah
    Cevapla
  • Kurt 4 hafta önce Şikayet Et
    Ozgur once belediyelerin halka hizmeti ogrensin ozwllikle istanbul halki belediyeden gozle gorunur hizmet bekliyor laf kalabaligi yapmayin ivraat yapin
    Cevapla
  • Arif 4 hafta önce Şikayet Et
    Yunan, Ermeni, siyonist hacli usagi pkk kazandi, cokta Iyi oldu, azanin belasini kendi eleyle bulurmus.
    Cevapla
  • Haluk 4 hafta önce Şikayet Et
    AKP'nin kendi hatası,bir an evvel ekonomik olarak vatandaşı rahatlaması gerek,seçimlerde devlet kasasından partilere verilen milyarlarca liraya bir çok kesim ihya edilirdi bu devlet kasasından partilere para verme konusunu kapatın artık siyaset zenginleşme yeri oldu üretim yok siyasi tüketim var....
    Cevapla
  • Ali 4 hafta önce Şikayet Et
    Akp secmeni Sandiacre gitseydi birde kirginlar olmasaydi sen hayal gorurdun. Malesef senide sevindirdi bu halk . Reis ne olur yatirimlari birak sadece ekonomi ve 3 harflilere el at yoksa 28 secinlerini bunlar alir yine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR