İsmail Saymaz: Akşener istifa edecekti, yakın çevresi vazgeçirdi

İYİ Parti lideri Akşener, kurultay kararı açıklamıştı. Gazeteci İsmail Saymaz, Akşener'in aslında istifa kararı aldığını ama yakın çevresinin kendisini vazgeçirdiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2024 12:44 GÜNCELLEME 03.04.2024 12:53 SİYASET
İsmail Saymaz: Akşener istifa edecekti, yakın çevresi vazgeçirdi
İsmail Saymaz: Akşener istifa edecekti, yakın çevresi vazgeçirdi

Yerel seçimde oyları eriyen İYİ Parti, olağanüstü seçimli kongreye gidiyor. Kongre kararını, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimden bir gün sonra duyurmuştu. 

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz da seçim akşamı görevinden istifa etmiş, Akşener'i de istifaya davet etmişti. 

Gazeteci İsmail Saymaz; Akşener'in istifa etme kararı aldığnı ancak yakınındaki isimlerin bu kararından vazgeçirdiğini söyledi. Saymaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"İSTİFAYI DÜŞÜNÜYOR VE DİLLENDİRİYOR"

"Öğrendiğim kadarıyla aslında dün Meral Akşener istifayı düşünüyor ve dillendiriyor. İstifa etme kararını yakın çevresine açıklıyor. Bir İYİ Partili yetkiliden öğrendiğim kadarıyla varlığını Meral Akşener'in liderliğine borçlu olan yakınındaki kimseler onu istifa fikrinden vazgeçiriyor.

İYİ Parti’de seçim gecesi neler yaşandı? Akşener o kararını açıkladı, parti 3’e bölündü!İYİ Parti’de seçim gecesi neler yaşandı? Akşener o kararını açıkladı, parti 3’e bölündü!

CHP'nin eski ortakları tabela partisine döndü! Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu'na hüsranCHP'nin eski ortakları tabela partisine döndü! Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu'na hüsran

"İSTİFASINI AÇIKLAMAMA KARARI ALDI"

Aslında ilk etapta kurultay çağrısını yapmakla beraber istifa ettiğini de açıklayacakmış. Fakat son anda bu kararından vazgeçmiş ve istifa ettiği bölümü açıklamama kararı almış.

"TİPİK KILIÇDAROĞLU TAVRI İZLEYECEK"

Bu durumda ne olabilir? Birincisi kurultaya olan süreçte istifayı politik gelişmelere bağlı olarak gözden geçirebilir. İkincisi kurultay salonunu bekleyebilir. Üçüncüsü istifa etmeyebilir. Bana sorarsan istifa etmeyecek. Tipik Kılıçdaroğlu tavrı izleyecek. Ben aday olmam hiçbir kurultayda aday olmadım diyecektir. Bu şu demektir beni aday gösterin demektir. Kılıçdaroğlu da kurultaya kadar ben hiç aday olmadım deyip yakın çevresine kendisi için hazırlık yapma talimatı vermişti. Aynısını da Akşener yapacak.

Meral Akşener'in şimdilik istifayı dillendirmeyeceği kanaatindeyim. Kurultaya kadar onu yerinden edebilecek bir aday olmazsa Akşener kolay kolay istifa edecekmiş gibi de görünmüyor bana."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 91 TÜMÜ
  • Neyapalim 3 hafta önce Şikayet Et
    Yani herzaman ki gibi ne yaptığını bilmiyor
    Cevapla
  • mehmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok komik kaç defa eti bu istifa meselesi alaştık artık
    Cevapla
  • oğuz 3 hafta önce Şikayet Et
    bu işin istifasımı kaldı.partiyi adeta sıfırladı.çok umutlarla bağlanmıştık iyi partiye meral hanım tutarsız fikirleriyle bitirdi partiyi.geçen iki seçimdede iyi partiye oy verdim sadece ve sadece sayın bahçelinin koltuğu bırakmaması nedeniyle.ama olmadı olmadı.yarın rahmetli başbuğumun ölüm yıldönümü iki evladı siyasette birisi iyi partide birisi akp de acaba neden mhp de değiller.
    Cevapla
  • ferhat 3 hafta önce Şikayet Et
    Sürekli dönmeler. Bu parti için alışkanlık haline geldi
    Cevapla
  • Muhsin 3 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, KURANI KERİMDEKİ AYETLERE GÖRE, RABBİMİZ İMANSIZ KAFİR KATİL MÜŞRİK MÜNAFIK FASIK ZALİM ZORBA BOZGUNCU FİTNE FESAT İNSANLARI TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAZLARSA cehenneme göndereceğini söylüyor. Herkes paçasını kurtarmaya baksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR