Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...

AK Partili önceki dönem Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, ortaya atılan belediye borçlarıyla ilgili iddialara cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 15:09 GÜNCELLEME 20.04.2024 15:16 SİYASET
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelerek ilk icraatı borçlanma yetkisi olan CHP'li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyeyi 3 milyar TL borç ile devraldıklarını iddia etti.

Önceki dönem Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise “Beykoz Belediyesi’nin 3 milyar borcu yoktur, eğer devraldığınız günden itibaren 2 milyar TL harcamadıysanız!” ifadeleriyle borç iddialarına cevap verdi.

"YALANLARLA GELECEK BAŞARISIZLIKLARA ÖN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Murat Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

"Yalanlar ve algı oyunlarıyla gelecek başarısızlıklarına ön almaya çalışan, jakuzi yalanlarıyla daha ilk günden esas niyetlerini belli eden zihniyeti biz tanıyoruz ama milletimiz de tanısın diye Beykoz Belediyesi’nin mali durumuyla ilgili net bilgiyi sizlere açıklamak istiyoruz.

Beykoz Belediyesi yaklaşık 3 milyar 980 milyon TL’lik bütçesi, 2.000’den fazla çalışanı, tüm Türkiye’ye örnek olmuş tesisleriyle Beykozlulara ve İstanbullulara hizmet veren büyük bir kurumsal yapıdır.

Devir teslim yaptığımız hafta itibariyle 300 milyon TL’si kendi şirketine olmak üzere yaklaşık 1.1 milyar TL borç ile devredilmiştir. Belediyenin iştiraki olan BEYYAP’ın hiçbir borcu yoktur.

Önceki dönem Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın

"BEYTAŞ KAMUYA OLAN BORCUNDAN FAZLASINI BEYKOZ BELEDİYESİ’NDEN ALACAKLI"

Yine belediyenin personelinin bağlı olduğu şirket BEYTAŞ’ın kamu kurumları haricinde hiçbir borcu bulunmamaktadır. BEYTAŞ şirketi kamuya olan borcundan fazlasını Beykoz Belediyesi’nden alacaklıdır.

Toplamda kamuya ait olanlar dışında belediyenin 800 milyon civarında olan borcu yapılan taahhüt işleri sebebiyle hakedişlerle oluşmaktadır.

Ödeme günü itibariyle devir teslimden sonra ödenecek olan maaşlar, seçim haftası sebebiyle sıkıntı yaşanmaması için devir teslimden önce maaş hesaplarının bulunduğu bankaya yatırılmıştır. Gelecekte oluşacak maaş yükünü bugünün borcuymuş gibi göstermek geleceğe yönelik şimdiden bahane üretmenin bir göstergesi midir?

YAKLAŞIK 1.3 MİLYAR TL’LİK BİR GELİR KALEMİ BIRAKILDI

Beykoz, mülkiyet problemini bütün engellemelere rağmen çok büyük oranda 2B düzenlemesi ile çözmüştür ve hemşehrilerimiz tapularını almıştır. Günü gelmemiş 2B ödemeleri ile belediyenin tahsil edeceği, tahakkuku oluşmuş, vatandaş tarafından taksitle ödenen, hiçbir belediyede olmayan bir kaynak olarak yaklaşık 1.3 milyar TL’lik bir gelir kalemi bırakılmıştır.

Yani mevcut borçtan daha fazlası 2B gelirleriyle zaten tahsil edilecektir.

YAKLAŞIK 500 MİLYON LİRALIK HARÇ ALACAĞI VAR

Yine bunun yanında seçim döneminde olduğu için inceleme aşamasında bekleyen belediyenin tahsil edeceği yaklaşık 500 milyon liralık imar/ruhsat/iskan harcı ödemeleri tahsil edilmemiş ve değerlendirilmesinin mevcut yönetim tarafından yapılması için bekletilmiştir.

MEVCUT KAMU BORCUNDAN DAHA FAZLA TAŞINMAZI VAR

Kamu borçlarının nakit ödenmesi yerine ilgili kurumlarla mahsuplaşılabilmesi amacıyla ilk defa imar planı yapılan ve vatandaş tarafından terki belediyeye hibe olarak yapılmış, tapusu belediyemize geçmiş yaklaşık 80 taşınmaz bulunmaktadır. Değeri SPK lisanslı firmalar tarafından 580 milyon TL olarak tespit edilmiş olan bu varlıklar mevcut kamu borcundan daha fazlasıdır.

Ayrıca yeni yönetime üzerinde bulunan kullanıcılarına satışı beklenen hisseli 789.000 m2, tam hisseli yaklaşık 500.000 m2 tapulu taşınmaz bırakılmıştır.

DOĞRU KULLANILDIĞINDA BELEDİYENİN ONLARCA YILI GARANTİ ALTINDA

'Doğru' kullanıldığı sürece Beykoz Belediyesi’nin gelecek 10 yıllarını garanti altına alacak varlık fazlasıyla mevcuttur. Doğru kullanılıp kullanılmayacağını zaman gösterecektir. Ancak bu algı oyunları aksini işaret etmektedir. İnşallah biz yanılırız.

Beykozlu hemşehrilerime sevgi ve saygılarımla."

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Serdar 1 hafta önce Şikayet Et
    Biz Murat baskanimizdan cok memnunduk ama allem ettiler kullem ettiler eski hicbir icraati olmayan basgani yine koltuga oturttular. Bu başkanı bilen bilir zerre faydasi olmamistir Beykoza.Bütün chp li belediyeler dikkat ettiyseniz ilk icraatleri borclanma ve eski belediyeyi karalama. Neymis borç yükü altinda aldik! 90 lardaki gibi!! Bu yonetim halk icin birşey yapmazzzzzzz!!
    Cevapla
  • Fetö Süleymancı 1 hafta önce Şikayet Et
    Beykoz şu badem bıyıklı Süleymancilar sayesinde CHP kazandı. Demekki CHP müslüman yada Süleymancilar = küçük fetö
    Cevapla
  • Boşnak 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu cehapeli belediyeler hem başarısızlıklarını örtbas etmek için hemde açıkladıkları borç var velevelesi kadar borçlanacağız diyor.anlayana cehape belediyesi ve hizmet litaretüre ters.
    Cevapla
  • Lütfiye cay 1 hafta önce Şikayet Et
    yusa tepesi ve diğer kiymetli yerleri ziyaret icin parali yapmazlar inşallah
    Cevapla
  • Birisi 1 hafta önce Şikayet Et
    Seni özleyeceğim başkan artık Beykoz'da değilim ama sen başka adamdın hizmet ehli biriydin sağ ol var ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR