Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Şukri’yi ağırladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 17:56 GÜNCELLEME 20.04.2024 19:36 SİYASET
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Şukri’yi ağırladı
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Şukri’yi ağırladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 'Filistin' için diplomatik görüşmelerde bulunmayı sürdürüyor. Başkan Erdoğan son olarak; Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

İletişim Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi İstanbul'da kabul etti.

Görüşmede Türkiye ve Mısır ikili ilişkileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler ile küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırıları sürdükçe gerilimin ve çatışmaların bölgeye yayılma riskinin bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; bölgenin tamamının çatışma sarmalı içine düşmemesi için İsrail-İran gerginliğinin azaltılmasının önemli, bunun için İslam ülkelerinin birlikte çalışmasının ise elzem olduğunu ifade etti.

Bölgede kalıcı çözüm için sağduyulu hareketin, stratejik aklın kullanılmasının hayati önemde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki İsrail zulmünün son bulması için de öncelikle acil kalıcı ateşkesin tesisinin ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşımının gerekli olduğunu belirtti.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan eşlik etti."

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

 

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Araplara güvenilmez joniye dönerler eninde sonunda. Boş yere ugrasmmak gerek.
    Cevapla
  • yallah söför 1 hafta önce Şikayet Et
    akdenizde petrol bulundu gaz var. turkiyeye yedirmezler.
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Yok öyle yağma , Biz Türkler yiyemezsek onlar hiç yiyemez , Kursaklarına düğümleriz .
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Mecburen yedirecekler , Türkiye MEB'i bir yana dursun , Gözünün önünde Hidrokarbon kaynaklarının yenilmesini seyretmez , Doğu Akdeniz'den geçit vermez !
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Duruşun yeter REİS
    Cevapla
  • Akraba 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistinliler, araplar, israilliler kardeş millet, ve israil bunu profesyonel kullaniyor, ve her gecen gun turkiyenin bolgedeki etkinligi azalacak, umariz yaniliriz
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Bölgenin en güçlü ülkesi biziz , etkili diplomasi yürütelim . Türkiye'nin AB entegrasyonunu elde etmeliyiz . AB fonları € geldiği sürece , Ege kıyılarımızdan Rodos ve Girit'e , oradan Atina'ya doğalgaz boru hattı döşeyerek , Yunanistan ile enerji işbirliği yapabilir , Doğalgaz zenginliğinden istifade ederiz . Uzlaşma neticesinde , Gümrük Birliği ve Vize Serbestisi de imza edilir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR