CHP’nin afişlere sığmayacak borç listesi

Yerel seçimlerde AK Parti'den kazanılan belediyelerde afişler asarak "yüksek borç" algısına girişen CHP'nin yıllardır yönettiği belediyelerde oluşturduğu borç yükünün korkunç seviyelere ulaştığı resmi rakamlara yansıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2024 18:01 GÜNCELLEME 21.04.2024 18:01 SİYASET
CHP’nin afişlere sığmayacak borç listesi
CHP’nin afişlere sığmayacak borç listesi
  • HABER7

AK Parti’den kazandıkları belediyelere borç afişleri asarak hizmetsiz döneme kılıf hazırlayan CHP’nin yönettiği İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyelerinde borç 300 milyara dayandı. İBB yılda 68 milyar zarar ettirildi. CHP genel merkezine asılsa afişe sığmayacak borç listesine CHP’den seçilen yeni belediye başkanları bile isyan etmeye başladı. Konak, Esenyurt, Ceyhan, Ödemiş gibi ilçelerde CHP’li başkanlar bile aşırı borç ve bankamatik memuru alımlarından dert yanmaya başladı.

İBB’DE 5 YILDA 154 MİLYAR

SGK’ya en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP’li.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 2019 yılında 26 milyar 700 milyon TL borç vardı. CHP yönetiminde 5 yılda İBB’nin borcu 180 milyar 32 milyon TL’ye yükseldi.

İBB’nin borcu sadece 2023 yılında bir önceki yıla göre 68 milyar 761 milyon lira arttı.

CHP’li İBB yönetimi, yeni dönemde gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında 4 milyar 200 milyon lira iç, 250 milyon dolar tutarında dış borçlanma yetkisi aldı.

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde İSKİ, İSPARK, BELTUR ve Hamidiye Su batağa saplanan iştirakler arasında,

VİDEO'YA GİT

İZMİR’DE 100 MİLYARLIK BORÇ YÜKÜ

İzmir’de CHP’nin yönettiği belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Önümüzdeki dönemdeki beceriksizliklerine bahane bulmak için ‘enkaz edebiyatı’ yapmaya çalışanların manipülasyonu kendi belediyelerinin borç batağında olduğu gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunan faaliyet raporundan anlaşılacağı üzere 2019-2024 yılları arası CHP’nin İzmir’de yönettiği belediyelerin toplam borcu yaklaşık 100 MİLYAR liradır! Belediye başkanlarının tamamına yakınının değiştiğini dikkate alacak olursak, CHP’li belediyelerin CHP’li belediyelere devrettiği borç durumu bu şekildedir.” dedi.

BAŞKENTTE BORÇ DAĞLARI AŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu Mansur Yavaş yönetiminde 21,9 milyar TL’ye yükseldi.

Borcun 9.8 milyar TL’si belediyenin, 10.4 milyar TL’si ASKİ’nin, 1.7 milyar TL’si EGO’nun.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu 2018 yılında 200 milyon TL idi. CHP’li Mansur Yavaş’ın yönetiminde ABB’nin SGK borcu 2023 yılında 4,5 milyar TL’ye çıktı.

SGK ve vergi borçlarını bile ödeyemiyor! Sayıştay raporları ortaya çıktıSGK ve vergi borçlarını bile ödeyemiyor! Sayıştay raporları ortaya çıktı

TEFECİDEN BORÇ ALINMIŞ

CHP’den AK Parti’ye geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde borç 7 milyar TL olarak hesaplandı. 31 Mart seçimlerinde seçimleri kazanan AK Parti’li Mehmet Öntürk, “Bugün öğrendim ki belediye için tefeciden bile borç alınmış.” dedi.

CHP’Lİ BAŞKANLAR BİLE İSYANDA

  • İzmir’de CHP’den Konak Belediye Başkanı seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu, bir diğer CHP’li Abdül Batur dönemini şöyle anlattı: “Borç içinde bir belediyeyiz. Bunu söylemekten hiç yüksünmüyorum. Gerekirse pankart da asacağım. Çünkü ben bugüne kadar çok uzun süre yöneticilik yapmış biri olarak, bir gün bile maaşları geciktirmedim. Beni hala maaşların üçüncü günü olup işçilere ödeyemeyen konumuna koyanlara da teessüfümü bildiriyorum. Bu çok ayıp bir şey.” dedi.

  • İstanbul’da CHP’den Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Seçimden sonra boş bir kasa aldık.  1 Nisan itibari ile belediyemizin kasası tam da söylediğimiz gibi bomboştu. Son aylarda giderek yükselen bir ivmeyle birçok ihale ve birçok ödeme yapılmış ve bize boş bir kasa ile 3 milyar TL’nin üstünde bir borç devredilmiştir. En temel belediyecilik hizmetlerinin bile yapılamadığını, birçok hizmetin alenen aksatıldığını gördük.”

  • İzmir’de Ödemiş Belediye Başkanı seçilen CHP’li Mustafa Turan, görevi devraldığı, yine CHP’li olan önceki belediye başkanı Mehmet Eriş’i suçladı. Belediyenin geçmiş dönemden kalma 436 milyon 593 bin lira borcu olduğuna dikkat çeken Turan, “Belediyeler benden sonrası tufan diyerek yönetilemez” dedi.

  • Adana’da CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar, “Ceyhan Belediyesi’nin bütçesi 22 milyon 800 bin lira. Bunun 21 milyon 870 bin lirasını çalışanlarımıza ödüyoruz. Bize yaklaşık 130 bin lira kalıyor. Bununla biz hangi hizmeti yapacağız? Temizlik işleri için alınan elemanlar masa başında oturuyor. Ceyhan’ı da pislik götürüyor. Bahçe işleri için alınanlar ağaç bakımı, budama yapması gerekirken bu işleri yapmıyor. 270 kişinin 140’ının bankamatikçi olduğunu belirledik. Yani işe gelmeden maaş alan...” ifadelerini kullandı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • R53 1 hafta önce Şikayet Et
    Millet gözünü vicdanını kapatmış durumda, cebine 3 kuruş verene tav olan bir nesil ve emekli grubu türedi. Beter olsunlar elindekinin kıymetini bilmeyip bunları başımıza bela edenler çeksinler zerre acımıyoruz....
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bunlara özel şirket olarak iş yapsan, senden ilk önce SGK ve vergi borcu yoktur yazısı istiyorlar. ama kendilerine gelince oooo
    Cevapla
  • abdullah 23 1 hafta önce Şikayet Et
    başarılı insanların daima bir programı, başarısız insanların da daima bir mazereti vardır.Erdoğan 1994 te istanbulu kazandığında enkaz devir aldık demedi işe koyuldu. zaten yapacakları bir şey yok ,yapacakları uygunsuz işlere kılıf arıyorlar. halk kendini cezalandırmaya devam etsin çünkü bu halk hizmete layık değil sürünmeye layık olmuş.
    Cevapla
  • Mşsafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Hırsızlar burnundan gelsin inşallah pis hırsızlar çala çala ülkeyi batırdılar
    Cevapla
  • Soysal 1 hafta önce Şikayet Et
    Belediyelerin dış borç almaları devlet onayı ile olmalı yoksa hesap sorulmaz ülke iflasa gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR