Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Almanya Cumhurbaşkanı’nın Ankara’yı ziyareti sonrası Türkiye'ye 'Eurofighter savaş uçağı satışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 11:59 GÜNCELLEME 25.04.2024 13:45 SİYASET
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier arasında gerçekleşen görüşmenin Eurofighter konusunda iyi bir başlangıç olacağını ve Almanya tarafından olumlu bir yaklaşım beklediklerini söyledi.

Bakanlık kaynakları, Almanya Cumhurbaşkanı’nın Ankara’yı ziyaretinde Türkiye’ye yönelik savunma sanayii ürünlerindeki kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağına dair sorulara şu yanıtı verdi: 

“Biz müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır. Sn. Cumhurbaşkanımızın da dikkat çektikleri gibi; önümüzdeki dönemin Almanya ile kısıtlamaların değil, ortak çalışmaların konuşulduğu bir dönem olmasını temenni ediyoruz. Bunun için de Eurofighter konusunun iyi bir başlangıç olacağını düşünüyoruz ve Almanya tarafından olumlu bir yaklaşım bekliyoruz”

KAYNAK : HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Fatih 6 gün önce Şikayet Et
    Boş verin artık bu uçağı kaana odaklanın ve hızlanın, belediyelerde savurganlık biterse para sorunuda kalmaz
    Cevapla
  • Halil 1 hafta önce Şikayet Et
    KAAN kamu ve belediyelerde tasarruf ile uçurulur üretilir kara savaşı bitti tanka bile gerek yok füze,siha,savaş uçağı ,ile vatanımızı koruyabiliriz chp karşı çıkmassa
    Cevapla
  • Halil 1 hafta önce Şikayet Et
    Almanyada brutös çıktı,batı amerikanın kuklası olmuş Fransa rest çekti.Kamu Belediyelerde harcamalar toplumsal hizmete değil bireysel hizmete harcanıyor chp konser heykel derken ulaşım berbatlaşıyor makam saltanatı yüksek maaş kanun güçü ile önlenir Belediyelerde hizmet bütçesi ile yardım bütçesini kanun güçü ile belirtilmeli Kamuda kurumlarda Başkan yardmcı Genelmüdür Müdürler yardmcılr
    Cevapla
  • Raa 1 hafta önce Şikayet Et
    Ecnebiye dolarları vermeyin .KAAN a yatırım yapın.
    Cevapla
  • Kasım 1 hafta önce Şikayet Et
    almanya chp'ye güveniyor. chp hasbelkader(Mazallah) iktidar olacak olsa TCG Anadolu Lunapark olarak satılır, parası yok edilir, uçaklar da dem partililerin mağara eşrafına emanet edilir. vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR