İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN International'da tepki çeken açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 16:19 GÜNCELLEME 28.04.2024 22:33 SİYASET
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN International’a verdiği röportajda, işgalci İsrail'e karşı Filistin'de büyük bir direnişe imza atan Hamas'ı eleştirdi.



HAMAS'I DA İSRAİL'İ DE ELEŞTİRDİ

Hem Hamas'ı hem İşgalci İsrail'i eleştiren İmamoğlu açıklamasında, 'Tabii Hamas İsrail’de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz. Maalesef aynı şey İsrail'de masum Filistinlilere de uygulanıyor. Yaşananların bu çerçevede değerlendirilmesini istiyoruz. Filistinlilerin vahşice baskı altında tutulmasına derhal son verilmeli. Genel olarak Batı burada büyük resmi görmüyor. Batı tek yönlü bakıyor. Hamas'ın yaptığını kötü görüyoruz, kötü bir durum. Terör saldırısıdır. Ama bu davranışı aynı zamanda Filistinli çocuk ve kadınların öldürülmesine tepki olarak da görüyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu'nun sözleri sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

İMAMOĞLU'NA ESKİ İTTİFAK ORTAĞINDAN TEPKİ

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Hamas'la ilgili sözleri nedeniyle Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. Resmi X hesabından paylaşımda bulunan Aydın, İmamoğlu'nun sözlerini esef verici olduğunu belirterek,

"İBB Başkanı Sn. İmamoğlu’nun, CNN International’a verdiği röportajda Hamas’a dair sarf ettiği cümleler esef vericidir.

ABD’de üniversite öğrencileri polis zorbalığına rağmen, tüm Avrupa’da izan ve insaf sahibi insanlar ülkelerindeki yöneticilerinin yanlış tutumlarına rağmen Gazze ile dayanışma sergilerken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının kullandığı ifadeler akla ve vicdana terstir.

'HAMAS, ZALİMLERE KARŞI KAHRAMANCA MÜCADELE VEREN BİR YAPIDIR!'

HAMAS, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır! Durum buyken hiç kimse, terör rejiminin zulmüne karşı direnen Hamaslı mücahitlerin eylemlerine dair amalı, fakatlı cümleler kurmamalıdır.

Son olarak, özellikle bu meselede katliamın meşrulaştırıcısı konumundaki Batılı medya organlarına verilen demeçlerde kullanılan kavramların, hatta her bir harfin titizlikle seçilmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 556 TÜMÜ
  • Ertuğrul 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar masum İsrail Hamas saldırmasa İsrail Filistin biberonla besleyecekti öylemi. Allah'ın gazabi sizlerin üzerine olsun. Bunlar bizden değil. Yunanistan adına konuşabilir Ermenistan adına konuşabilir ama bizden olmayan bizim adımıza konuşamaz. Hoş bunları bizden olanlar seçti bu daha vahimi
    Cevapla
  • Skut 1 hafta önce Şikayet Et
    Sen de bu memlekete saldıran askerimizi polisimizi masum vatandaşlarımızı katleden teröristlerle dayanışma içindesin. Bu küstah bir akıl tutulması. Bunu seçenlere yuh olsun.
    Cevapla
  • Kamal 1 hafta önce Şikayet Et
    Hamas bazilari için dedelerine kadar uzanan uazaklıktadir. Bizim dedelerimizin dedesi ve dedesi hamasladır.Bizim miracmiz hamasla gerçeklesecek inşaAllah.Baskalari varsın ingiiliz yunan balık roka ile demlenmeye devam etsin.
    Cevapla
  • M'53 1 hafta önce Şikayet Et
    Neye ki ölüm var, ilahi adalet var. Ve senin nasıl bi azap çekeceğini hayal bile edemiyorum. Milyolların hakkı, parası, kamu malı.. Katili olduğun amcanın hakkı, sokağa attığın yengenin hakkı.. Irzına geçtiğin milyonların hakkı. Yatacak yerin yok Pontus Ekrem.
    Cevapla
  • neler göreceğiz 1 hafta önce Şikayet Et
    Oy almak için Türkiye'deki milleti kandırdı yetmeyecek biliyor şimdide dış güçlerden yardım istiyor cumhurbaşkanlığına geçmek için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR