Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti

CHP’li Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde meclis çoğunluğunu ele geçirir geçirmez başkente hizmet üretmek yerine, cami motifli logoyu değiştirmek için harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2024 18:52 GÜNCELLEME 30.04.2024 18:52 SİYASET
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi konusunda yoğun başvuru geldiği öne sürülerek, konunun belediye meclisine taşınacağı kaydedildi. ABB Meclisinde amblem değişimi için CHP grubunun üçte iki oranındaki çoğunluğu sağlayamadığı ifade edilen açıklamada, diğer siyasi parti gruplarına yeni logo belirlenmesi yönünde bir yarışma teklifinde bulunulacağı ifade edildi

MİNARELER Mİ RAHATSIZ ETTİ

ABB’nin logosundaki cami figüründen rahatsız olduğu bilinen CHP zihniyetinin bu girişimine AK Parti’den sert tepki geldi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Ankaralıların parasını çöpe atmayacağız, amblem değişikliğine izin vermeyeceğiz. Kent uzlaşısı yaptığınız ortaklarınız ay ve yıldızdan rahatsız mı oldu? Sizi minareler mi rahatsız etti?” dedi.

AK Parti’li Özcan, “Ankaralının acil ihtiyacı olan hizmet beklentisi amblem değişikliği mi? Ankara’yı dünya başkenti yaptınız da sıra ambleme mi geldi?” ifadelerini kullandı.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Özcan, şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır kullanılan ambleminden duyduğunuz rahatsızlığın gerekçesi nedir? Başkentimizin çözülmeyen sorunları ortada dururken neden böyle bir gündemle halkı ve kamuoyunu meşgul ediyorsunuz? Sayın Yavaş’a soruyoruz, amblem değişikliği de yeni bir israf kapısı değil mi, suni bir gündem değil mi, üstelik milli ve manevi değerlerimizle örtüşerek hazırlanan bu amblemle olan problemi bilmek hakkımız değil mi? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin amblem değişikliğine izin vermeyeceğiz!”

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 285 TÜMÜ
  • Mesut 2 hafta önce Şikayet Et
    Önce mahsur baṣkan sen esenboğa hava alanına bir metro yap neden havaalanın metrosu yok bütün dünya baṣkentlerin var türkiye nin yok
    Cevapla
  • Nusret 2 hafta önce Şikayet Et
    Iste tipik CHP nin yapabilecegi isler.Ne manidar.Yol yada alt yapi yapilmasin diyor,trafik daha artar diye.Diyemiyorki biz beceremiyoruz.Bunlarin yapabildikleri Logo degistirmek,heykel dikmek.Baska bisey bildikleri yok.Bunlarin aydinligi bu kadar.Beceriksizler anlayin bunu.Ülke Erdoganin sayesinde gelisti.Bunlar birikimleri yiyip bitiriyor.
    Cevapla
  • Yusuf 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne bekliyordunuz.CHP bildiginiz gibi her zaman ayni. Bunlarin zihniyeti degismez.Adamlar Gitti bide DEMlilerle ittifak oldu,kim bu DEMliler,bölücü terörün siyasi kolu. Bu yetmezmi bunlara firsat vermemek icin.Ne oldu bizim vatan,millet,sakarya ruhu? Bilhassa bunlara oy veren milliyetciyim diye gecinen kisim. Ne akilla ne gerekceyle verdiniz.Satilmislar sizi.Reisle devam.gerisi yalan
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    onların logosu ne acaba
    Cevapla
  • Emre38 2 hafta önce Şikayet Et
    Camiyi kaldırım Anıtkabir yapar bunlar. Oy verenler de kendisi gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR