Abdülkadir Selvi: Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in görüşmesinden İBB Başkanı İmamoğlu'nun rahatsız olduğunu öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 10:32 GÜNCELLEME 01.05.2024 19:33 SİYASET
Abdülkadir Selvi: Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti
Abdülkadir Selvi: Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Perşembe günü saat 16.30'da AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. 

Siyasi gündemin ilk sırasında yer alan görüşmede hangi konuların masaya yatırılacağı merak konusu.

"KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU VE YAVAŞ RAHATSIZ OLDU"

Selvi, “CHP üzerinde hesapları olan Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı ise rahatsız etti. Kılıçdaroğlu sert bir çıkış yaparak “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” diye bayrak açarken, Ekrem İmamoğlu da yarın yapılacak olan Erdoğan-Özel görüşmesini sabote etmek için harekete geçti" ifadelerini kullandı.

İşte Selvi'nin 1 Mayıs 2024 tarihli yayınlanan, “Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti” başlıklı yazısının o bölümü: 

“CHP’nin yerel seçimlerden başarıyla çıkması Özgür Özel’i koltuğu sallanan genel başkan olmaktan çıkarıp, liderlik seviyesine taşıdı.

Özgür Özel de bu fırsatı iyi değerlendirmeyi bildi. Seçimlerde sağlanan tarihi başarının verdiği güçle kendi politikalarını oluşturmaya başladı.

Özgür Özel’in iktidarla bir yandan müzakere, diğer yardan ise mücadele stratejisi siyasetten geçer not aldı. Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında kurulan diyalog ise siyasi iklimin yumuşamasına yol açtı. Artık sadece kavga eden değil, ülke sorunlarını konuşabilen bir muhalefet var.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU RAHATSIZ OLDU

Made-in Özgür Özel damgasını taşıyan diyalog siyaseti, CHP üzerinde hesapları olan Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı ise rahatsız etti. Kılıçdaroğlu sert bir çıkış yaparak “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” diye bayrak açarken, Ekrem İmamoğlu da yarın yapılacak olan Erdoğan-Özel görüşmesini sabote etmek için harekete geçti.

İMAMOĞLU’NUN HAMLESİ

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan-Özel görüşmesi öncesinde CNN İnternational’a verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. İmamoğlu, “Son 2 yılda başıma gelenlerin sebebi otoriterleşen rejim. Evet Erdoğan, rejimin başı tabii ki” diye konuştu.

GÖKHAN GÜNAYDIN’IN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacakları görüşmede gündem başlıklarından birini anayasa konusunun oluşturacağını açıklamıştı.

İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, daha önce karşı çıktığı yüzde 50 artı 1 sisteminin devam etmesi gerektiğini savundu. Gökhan Günaydın,“ 50 artı 1’in kaldırılması CHP’nin lehine değildir” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu ve Gökhan Günaydın, Erdoğan- Özel görüşmesini sabote etmek için karşılıklı hamleler yaptılar ama Özgür Özel de geri adım atmayarak “çelik çekirdek”  olduğu gösterdi.”

KAYNAK : HÜRRİYET - ABDÜLKADİR SELVİ
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Türkiye 2 hafta önce Şikayet Et
    Herzamankigibi midebulandıran tip
    Cevapla
  • Mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    Şu belediyecinin derdi hiç çekilmiyor, Kemali bitirdi, sıra özeldeydi seçimlerde başarılı olunca şimdilik bir köşede fırsat kolluyor.
    Cevapla
  • Murat28 2 hafta önce Şikayet Et
    Dedimki ülke için olumlu adımlar atılıyor ve hemen bir yerden düğmeye basılıyor. Sebep Türkiye nin gelişmesi ni istemeyen çok hain var. Bunlar böyle cumhurbaşkanı na saldırarak kendine yol açmaya alıştı. Ağızlarına geleni devletin her kurumundaki üst düzey yetkililere bile söylüyor lar. Peki kendileri o konuma gelince ne olcak bende onlara söyleyecem o zaman kimseden saygı beklemesin.
    Cevapla
  • Mehmetçik 2 hafta önce Şikayet Et
    Ortaoyunu devam ediyor. Anayada değişikliği için akp cehape yakınlaşması gerekiyordu ve yakınlaşıyorlar, bakmayın ufaktan taş atmalarına, yeni dünya düzeni için çalışıyorlar…
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne zaman düzeldiler ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR