Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar

Son dakika haberine göre Şanlıurfa'da nisan ayında tarlalara gömülerek gizlenen 351 kayıt dışı trafonun 100 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte olduğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 16:25 GÜNCELLEME 01.05.2024 16:27 SİYASET
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar

Dicle Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, saha çalışmalarının yanında teknoloji kullanımı ile kaçakla mücadeleyi etkin bir şekilde sürdüren dağıtım şirketi, jandarma desteği ile Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde drone ile rutin kontrol gerçekleştirdi.

Kontrollerde asgari 100 bin nüfuslu bir ilçeye yetecek yaklaşık 53 bin 500 KVA gücünde 351 kayıt dışı elektrik trafosu tespit edildi.

EKONOMİYE ZARARI YILDA 200 MİLYON LİRADAN FAZLA 

Kaçak kullanıcıların normalden 9-10 kat fazla enerji tükettiği, bunun da tedarik sürekliliğini sekteye uğrattığı vurgulanan açıklamada, sadece nisan ayı içinde yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak trafoların sulama sezonunda çalışsa bile ekonomiye zararının yılda 200 milyon liradan fazla olduğuna işaret edildi.

Ceylanpınar ve Viranşehir'de 19 kayıt dışı trafoya el koyan dağıtım şirketi, kalan 332 kayıt dışı trafoya el konulması için suç duyurusunda bulundu.

Drone kayıtlarında trafoların tarlalara gömülerek gizlendiği tespit edildi.

"TEKNOLOJİ DESTEKLİ KONTROLLERE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ"

Kaçak tüketimle mücadele vurgusu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar süren mücadele neticesinde bölge genelinde yüzde 42,8’e düşürülen kaçak tüketimle mücadele sürecek. Bölgede elektriği bu şekilde hunharca ve kaçak kullanan vatandaşlar dağıtım ve iletim hatlarına çok büyük zararlar vermektedir. Bu durum bölgedeki abonelerin kaliteli ve kesintisiz elektrik kullanma haklarını yok etmektedir. Özellikle tarımsal sulama döneminde hatlara orantısız aşırı yüklenme sebebiyle meydana gelen arızalar, bu bölgelerdeki dağıtım şebekesinin tamamen çökmesine sebep olmakta ve uzun süreli kesintilere neden olmaktadır. Bu durum sadece bölgenin değil, ülkenin kesintisiz enerji arzını da tehdit ettiği için bu şekilde kaçak kullanımın devam etmesi durumunda, şebekenin aşırı yüklenildiği zamanlarda zorunlu kesintiler de kaçınılmaz olacaktır. Bu bağlamda sahada fiili olarak teknoloji destekli kontrollere aralıksız devam ediyoruz. Elektrik hırsızlığı ile mücadelemiz kararlılıkla sürecek."

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 486 TÜMÜ
  • Gerçekler 1 hafta önce Şikayet Et
    Aileleriyle birlikte vatandaşlıktan çıkartılıp sınır dışı edilmeliler, mal varlıklarına da devlet el koymalı.
    Cevapla
  • Hatice 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar bu ülkenin vatandaşı olamaz müslüman hiç olamaz bu kadar devlete millete zarar vereceksin tüysüz yetimin hakkını yiyeceksin kesinlikle tüm malvarlıklarına el konmalı yurt dışı edilmeli yada devlet onlara öyle bir ceza vermeliki tüm insanlığa ibret olmalı böylebir hırsızlık en agır cezayla cezalandırılmalı
    Cevapla
  • Dumrul 1 hafta önce Şikayet Et
    Haram zıkkım zehir olsun beddua ediyorum
    Cevapla
  • Aydemir. 1 hafta önce Şikayet Et
    Böyle Güclü trafolar Devlet kontrolünde satilsin. sorun cözülür.
    Cevapla
  • Osmanlı Yadigarı 1 hafta önce Şikayet Et
    Kamalizm ve laiklik dine düşman kesildi. on yılda on milyon (haşa) yarattık dediler. sadece hırsız , arsız, Allah tan korkmaz bir nesil türettiler. insanımızın hem bu dünyasını hem de ahiretini yıktılar. sonuç ortada tam bir toplumsal enkaz. kahrolası kemalizm ve sekulerizm.
    Cevapla
  • LYRBUCA 1 hafta önce Şikayet Et
    ne alaka şimdi kemalizm,,dinle yönetiliyor din adı altında hersey mubah
    Cevapla
  • sosyal çalışmacı 1 hafta önce Şikayet Et
    Payıma düşen hakkım haram olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR