Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek

Bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek olan CHP lideri Özel'e Namık Tan eşlik edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 10:36 GÜNCELLEME 02.05.2024 13:05 SİYASET
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in beklenen görüşmesi bugün saat 16.00'da AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

NAMIK TAN İLE GÖRÜŞMEYE GİDECEK

İki ismin görüşmesinde birbirinden önemli konuların yer alması beklenirken, toplantıya dair dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. İsmail Saymaz'a konuşan Özgür Özel, görüşmede kendisine emekli büyükelçi Namık Tan'ın eşlik edeceğini söyledi.

NOT TUTACAK

Özel’e Namık Tan’ın eşlik edeceğini kaydeden Saymaz, yazısında şunları paylaştı;

"Bana büyükelçimiz Namık Tan eşlik edecek. Protokol ve görüşme düzeni ile devamında not tutulması açısından Cumhurbaşkanı’na da bir büyükelçinin eşlik etmesi bekleniyor. Henüz o ismi bildirmediler.

 

Görüşmenin yeri ve saati bildirilirken, “Heyet mi olacak, baş başa mı” dediler. Biz genel başkanın tek geleceğini, Tan’ın protokol gereği eşlik etmek ve not tutmak üzere yanımda bulunmasını arzu ettiğimizi söyledik. Onlar da Cumhurbaşkanı’na aynı düzeyde kimin eşlik edeceğini bize bildirecekler."

KILIÇDAROĞLU'NUN DOKUNMADIĞI TEK İSİM

7'li masayı kurarak Türkiye'ye 'bahar' getireceğini iddia eden CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023’teki seçimlerde büyük bir hüsrana uğramıştı.

Alınan kötü sonuçların ardından tepkileri üzerine toplayan Kılıçdaroğlu, koltuğundan ayrılmayacağı mesajını vererek MYK sonrasında “Namık Tan hariç” tüm danışmanlarını görevden almıştı. Kılıçdaroğlu da daha sonra yapılan kongrede koltuğunu Özgür Özel’e kaybetmişti…

TAN KİMDİR?

2001'de Dışişleri Bakanlığı'nın Amerika Genel Müdür Yardımcılığı’nda daire başkanı olan Namık Tan, 2002'de Enformasyon Dairesi Başkanlığı’nda daire başkanı olarak görev aldı. Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı döneminde ise bakanlık sözcülüğü ve elçi sıfatıyla Enformasyon Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Aralık 2006'da Feridun Sinirlioğlu'nun yerine Türkiye'nin Tel Aviv büyükelçiliği'ne atandı. Namık Tan, Washington büyükelçisi Nabi Şensoy'un Aralık 2009'da istifa etmesinden sonra, bu göreve atandı.  25 Şubat 2010'da güven mektubunu Başkan Barack Obama'ya sunarak, yeni görevine başladı. Dört yıllık görevinin ardından 17 Mart 2014 tarihli kararname ile merkeze alındı. Merkeze alındıktan sonra emekli olan Tan, inşaat şirketi STFA Grubu'nun yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Osman 2 hafta önce Şikayet Et
    Evet iki yabancı kutup biri Türkiye cephesi diğeri Birleşmiş milletler ihanet cephedi
    Cevapla
  • Murat Karaman 2 hafta önce Şikayet Et
    Tan sıkıntı...CHP nin durumunu gözler önüne seren bir talep....
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ce ha pe aynı tas aynı hamam değişen bişey yok
    Cevapla
  • Hakki 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara itibar etme Reis.Zaten Reis bilir isini.Bunlar bildigini yine yacaklar.CHP zihniyeti degismez. Reisle durmadan yola devam.
    Cevapla
  • Çok iyi olur 2 hafta önce Şikayet Et
    Reis, Özel'e Seninle cumhurbaşkanı olarak değil genel başkan olarak görüşeceğim demiş. Cumhurbaşkanı senin dengin değil demiş.
    Cevapla
  • Gurbetçi57 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok mantıklı ve gerçekçi yorum tebrıkker
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR