Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!

Son dakika haberi... AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel görüşmesi sona erdi. Görüşme, 1 saat 35 dakika sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 17:42 GÜNCELLEME 02.05.2024 20:23 SİYASET
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel görüşmesi sona erdi. Görüşme, 1 saat 35 dakika sürdü.

Görüşme sonrası CHP kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre, olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirildi.

AK Parti kaynakları ise en yakın zamanda iade-i ziyaret gerçekleştirileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek. 

SEKİZ YIL SONRA İLK GÖRÜŞME

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

CHP Genel Başkanı Özel, saat 16.00'da AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliğinde. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geldi.

Görüşmede, yeni anayasa çalışmalarının yanı sıra ekonomideki gelişmeler, çalışma hayatı ile İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarının da ele alınması bekleniyor.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNDEN İLK KARELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel görüşmesi başladı.

AK Parti ile CHP buluşması sekiz yıl sonra gerçekleşti.

2016'dan sonra ilk kez bir araya gelen liderlerin ana gündemi yeni anayasa.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'i bir araya getirecek süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı.

Erdoğan ve Özel, 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecekÖzgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek

GÜNDEM YENİ ANAYASA

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başlayan görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması yer alıyor. Öte yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar bulunuyor.

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları ile kalıcı barışın sağlanabilmesi için atılan adımların da değerlendirildiği kaydediliyor. Özel'in görüşmede, Filistin için liderlere yazdığı mektup ile önümüzdeki günlerde Filistin'e yapacağı ziyareti de anlattığı aktarılıyor.

Kritik görüşme öncesi CHP eski Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

Erbakan'dan Erdoğan-Özel görüşmesine ilk yorum!Erbakan'dan Erdoğan-Özel görüşmesine ilk yorum!

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Staj 1 hafta önce Şikayet Et
    Ak parti devri bitmiştir
    Cevapla
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Acaba bagkurluya prim eşitliği de konuşulmudur?
    Cevapla
  • Kademeli emeklilik 1 hafta önce Şikayet Et
    Kademeli emeklilik ve Bağkur tescil mağdurları ve staj ve çıraklık mağdurları unutmayın lütfen
    Cevapla
  • Staj 1 hafta önce Şikayet Et
    Çıraklık mağdurlari müjde bekliyor
    Cevapla
  • mht 1 hafta önce Şikayet Et
    israilin sevmeyeceği hareketler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR