CHP'nin DEM'li başkanının ilk icraatı İstiklal Marşı'nı kaldırmak oldu

CHP'den belediye başkanı seçilen Abdurrahman Yıldız, Mayıs ayı meclis toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması gündemini kaldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 17:46 GÜNCELLEME 05.05.2024 17:46 SİYASET
CHP'nin DEM'li başkanının ilk icraatı İstiklal Marşı'nı kaldırmak oldu
CHP'nin DEM'li başkanının ilk icraatı İstiklal Marşı'nı kaldırmak oldu

 2 Mayıs’ta yapılan toplantı canı yayınlanmadı, belediye meclis üyelerinin aktardığına göre İstiklal Marşı ve saygı duruşu gündemi de uygulanmadı.

CHP’LİLER SESSİZ KALDI

30 yıl MHP'nin yönetiminde olan Toroslar Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti ile ittifak kuran CHP kazandı. Aydınlık gazetesinin haberine göre, CHP'li  Abdurrahman Yıldız'ın Toroslar Belediyesi'ndeki ilk icraatı meclis toplantılarının açışında okunan İstiklal Marşı ve şehitlere saygı duruşu gündemini iptal etmek oldu. MHP’li meclis üyeleri duruma tepki gösterirken CHP’liler ise sessiz kaldı.

MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Abdurrahman Yıldız’ın göreve gelir gelmez ilk icraatı, meclis toplantılarında İstiklal Marşımızın okunmasını ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasını engellemek olmuştur. İstiklal marşı Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür ve ulusal değerimizdir. ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımızdan bugün korkanlar oldu. Belediye başkanı, CHP ve DEM meclis üyeleri tarafından bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın okunmasına hep birlikte karşı çıkılması Toroslarımızda oynanan kirli oyunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Milliyetçi Ülkücü Hareketin Neferleri olarak bizler, Şanlı Türk Bayrağımız, İstiklal Marşımız ve kutsal tüm değerlerimiz üzerinde oyun oynayan ve hesap yapanların hesaplarını bozmasını biliriz. İstiklal Marşımızdan rahatsızlık duyarak belediye meclisinde okunmasına izin vermeyen başta belediye başkanı ve kararda onayı olan herkesi şiddetle kınıyor, yaşanan bu hadiseyi de Türk toplumunun ve Toroslar’da mukim hemşehrilerimizin vicdanına bırakıyoruz.” dedi.

CHP ve DEM’den ortak program! ‘Afedersin Türk diyen bile oldu’ diyen isme oy istedilerCHP ve DEM’den ortak program! ‘Afedersin Türk diyen bile oldu’ diyen isme oy istediler

"AFEDERSİNİZ TÜRK DİYEN BİLE OLDU!"

CHP’li Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, daha önce de Türk olarak anılmaktan üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bana neler demediler ki. Affedersiniz Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni Müslüman diyenleri gördüm." paylaşımı tepki çekmişti.

DEM DESTEKÇİSİ

Aburrahman Yıldız, milletvekili genel seçimlerinde yaptığı paylaşımda HDP/Yeşil Sol Parti'ye destek istemişti. Yıldız, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 146 TÜMÜ
  • Plt 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara sebep olanların ALLAH ırkına kurut sun
    Cevapla
  • Mahmut Yıldırım 1 hafta önce Şikayet Et
    Niye kızıyorsunuz adamlar hiç çizgisini bozmadı hep aynı şeyleri söylediler ve yapıyorlar yemin ederim adamlar biz türk değiliz diyorlar Müslüman değiliz diyorlar Atatürk ün köpekleri dediler aponun heykelini dikicez dediler CHP yi kullandılar siz bizim oyumuz la geldiniz deyip tehdit ettiler daha ne diyim buna müsaade edenlerin topunun Allah belasını versin yarın türküm demeye korkarız
    Cevapla
  • Mesuut 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu gazeyeyide kanalıda hiçbir chp li okumuyorda izlemiyor da, ama burdaki yorumların hepsi onlara yazılmış aklısıra burda saldırıp kendilerini tatmin ediyor,, ülkücüyüm diyen akp li olanlar
    Cevapla
  • Galler 1 hafta önce Şikayet Et
    Toplumlar hakkettiği gibi yönetilir.
    Cevapla
  • Özgür 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizi şahit tuttun, ahirette türk ve müslüman olmadığına, müslüman olmadığın için kürt de olamayacağına göre, artık neysen, şahitlik ederiz. Ayet manasına göre, Kâfirlerin yeri ebedi cehennemdir. Sen kendini bilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR