TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Kazakistan'da!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyarette bulunduğu Kazakistan'ın başkenti Astana'da Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2024 20:26 GÜNCELLEME 20.05.2024 09:28 SİYASET
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Kazakistan'da!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Kazakistan'da!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret çerçevesinde Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi. Kurtulmuş’u, Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Kazakistan Meclisi Başkan Yardımcısı Albert Rau, Kazakistan Meclisi Kazakistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nurtay Sabilyanov ve diğer ilgililer karşıladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de Astana’ya geldi.
Kurtulmuş, ziyareti kapsamında Astana’da ikili görüşmeler yapacak, Türkistan’da Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde düzenlenecek programda konuşacak.

Kurtulmuş, beraberindeki heyet ile birlikte Astana’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan parkı ziyaret ederek, üzerinde “TBMM Başkanı” yazılı çelenk parkta bulunan Atatürk Anıtı’na bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. TBMM Başkanı Kurtulmuş, daha sonra parlamento heyetiyle anıt önünde fotoğraf çektirdi.
Kurtulmuş, ayrıca park içerisindeki, Türk tasavvuf şiirinin öncü isimlerinden Yunus Emre’nin anıtını da inceledi.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Özel biri 1 hafta önce Şikayet Et
    Numan bey bravo size siz bize 20 yıldır CHP nin unuttuğu yapamadığı heykel önünde eyillip çelenk koymayı iyi ogrettiniz ben 20 yıl oy verdim biz Allah'ın dışında hiç bir şeyin önünde eyilmeyiz ama siz her heykele canınız sıkıldıkça kostunuz umarım CHP liler ile aranızda savaş çıkmaz ama sizi Allah'a havale ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum .
    Cevapla
  • Remzi 1 hafta önce Şikayet Et
    Kazakistan , Kıbrıs Rum kesimindeki diplomatik temsilcilik ve ortak ticaretini iptal etsin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR