Hulusi Akar: 33 yıl parmaklarını oynatmayanlar şimdi ortalığı karıştırıyor

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, 'Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu, Rusya, Amerika, Fransa 33 yıl parmaklarını oynatmadan durdular şimdi ortalığı karıştırıyorlar." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 02:35 GÜNCELLEME 23.05.2024 14:41 SİYASET
Hulusi Akar: 33 yıl parmaklarını oynatmayanlar şimdi ortalığı karıştırıyor
Hulusi Akar: 33 yıl parmaklarını oynatmayanlar şimdi ortalığı karıştırıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA), Milli Savunma Komisyonu Başkanları 1. Toplantısı’nda konuştu.

'İNŞALLAH ONLARA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Akar, “Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu, Rusya, Amerika, Fransa 33 yıl parmaklarını oynatmadan durdular şimdi iş çözüme döndükten sonra, çözüme bir adım kaldıktan sonra ortalığı karıştırıyorlar. İnşallah onlara izin vermeyeceğiz. Fırsat bulamayacaklar.” dedi.

'PARLAMENTOLAR ARASI DİPLOMASİDE BİRAZ YAVAŞ GİDİYORUZ, BUNU ARTIRMAMIZ LAZIM'

Akar, yaptığı konuşmada, dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve KKTC Cumhuriyet Meclisi temsilcileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

TÜRKPA’nın dost ve kardeş ülkeler arasındaki diyaloğu ve parlamentolar arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulduğuna işaret eden Akar, “Parlamentolar arası diplomaside biraz yavaş gidiyoruz. Bunu artırmamız lazım. Parlamentolar arası diplomasi ile Dışişleri Bakanımızın, Dışişleri Bakanlığımızın yapacağı çalışmalara bizim de katkı sağlamamız önem arz etmekte.” diye konuştu.

Parlamenterler arasında işbirliğini artırmak için ihtisas komisyonlarının işbirliğine önem verdiklerini vurgulayan Akar, bu bağlamda TÜRKPA üyesi ülkeleri parlamentolarının savunma komisyonları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin öncelikleri olduğunu kaydetti.

'KIBRIS BİZİM MESELEMİZDİR'

Savunma ve güvenlik konularının stratejik işbirliği için önemli ve öncelikli olduğunun altını çizen Akar, bu bilinçle hareket etmeye gayret göstereceklerini söyledi.

“Kıbrıs bizim milli meselemizdir” diyen Akar, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin maruz kaldıkları insanlık dışı ve haksız izolasyonun hafifletilebilmesi amacıyla, spor, kültür, eğitim, turizm gibi alanlarda ilişkilerin geliştirilmesini temenni ettiklerini belirtti.

Akar, KKTC Parlamentosu ile dostluk grupları kurulması gerektiğini dile getirerek, “Kıbrıs Türkleriyle doğrudan ticaret ve uçuşların başlatılması, Kıbrıs Türk liderliğiyle doğrudan temasların gerçekleştirilmesi hususunda da sizlerin desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    fetönün bile dize getiremediği vatan evladı Allah uzun sağlıklı ömür versin.
    Cevapla
  • Ülkeci 3 hafta önce Şikayet Et
    Paşa gibi adam. Adam gibi adam. Emekli oldum artık yatarım demeden ülke için hala çırpınan vatansever.
    Cevapla
  • VatandaŞŞ 3 hafta önce Şikayet Et
    Hulisi Akar paşam, sizi çok seviyoruz, iyi ki varmışsınız, ne güzel bir insanmışsınız bu ülke için, hep var olun
    Cevapla
  • Amasyalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Sayın hulisi bey sizleri özledik T. C sizlerle. Daha güzel
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR