Destici: Bir Türk evladı için en az 4 çocuk yapmak farz-ı kifayedir

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de doğum sayılarının arttığına vurgu yapan BBP lideri Destici, "En az 4 çocuk yapmak bir Türk evladı için farz-ı kifaye olmuştur" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 12:46 GÜNCELLEME 26.05.2024 13:08 SİYASET
Destici: Bir Türk evladı için en az 4 çocuk yapmak farz-ı kifayedir
Destici: Bir Türk evladı için en az 4 çocuk yapmak farz-ı kifayedir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Nihat Gürbüz'ün oğlunun düğününe nikah şahitliği yaptı. 

Burada konuşan Destici, çifti tebrik ederek evliliğin kutsal bir yapı olduğunu söyledi. 

"EN AZ 4 ÇOCUK, TÜRK EVLADI İÇİN FARZ-I KİFAYEDİR"

Destici, daha önce katıldığı düğünlerde, çiftlere çocuk konusunda "Gönüllerine göre, Cenabıhakk'ın takdir ettiği miktarda olsun" dediğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ama Cumhurbaşkanımızın son açıklamaları, TÜİK verilerine bakıldığında çocuk yapma oranı gittikçe düştüğü için nüfusumuzda azalma var. Maalesef nüfusumuz artmıyor, eksiye doğru gidiyor. Bunun için artık en az 4 çocuk yapmak bir Türk evladı için farz-ı kifaye olmuştur. Hanımefendi kızımız da herhalde bu sözlerimize katılacaktır diye düşünüyorum ve cinsiyette yine gönüllerince olacak 4 evladı Cenabıhak bu gençlerimize nasip etsin diyorum."

Parti yöneticileri ve üyelerinin de katıldığı düğünde, çiftin diğer nikah şahitliklerini Anayasa Mahkemesi üyesi Selahaddin Menteş, önceki dönem Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve eski milletvekillerden Miraç Akdoğan yaptı.

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 58 TÜMÜ
  • Sezgine 3 hafta önce Şikayet Et
    Düğünlerde genç ciftlerin önünde çocuk, çocuk sayısı gibi konular açmak edebe uygun mu?
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Yok 3 çocuk yok 4 çocuk size ne... Peygamberimiz ÜMMETİMİN ÇOKLUĞUYLA ÖVÜNÜRÜM demiş. Bu çok çocuk yapmak anlamına gelmez ki... İnsanları Müslüman yaparak da ÜMMETİMİZ çoğalır. Çok çocuk yapıp ateist deist lgbt li olacağına az olsun öz olsun Müslüman olsun.
    Cevapla
  • Aslan 52 3 hafta önce Şikayet Et
    o eskiden idi
    Cevapla
  • Esmer 3 hafta önce Şikayet Et
    Devlet tarafından aile yardımı ve çocuk yardımı makul seviyeye ulaşırsa, çocuk sayısında beklenen sayıya ulaşılabilir.
    Cevapla
  • KILIC 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerikayı yeniden keşfetmenin alemi yok. Toplumların refahı arttıkça üreme hızı düşer. Çünkü çocuk sahibi olmak konfordan vazgeçmek demek. Yine bu toplumlarda iş gücü kaybı göçmenlere telafi edilmeye çalışılır. 100 senelik hikaye
    Cevapla
  • Recep 2 hafta önce Şikayet Et
    Refah azaldıkça çocukların masrafini km m karsilayacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR