AK Parti'den, Refah'taki katliam saldırısı sonrası İsrail açıklaması: Lanetliyoruz!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Refah'ta binlerce yerinden edilmiş Filistinli'nin sığındığı çadır kente düzenlediği ve en az 40 Filistinli'nin şehit olduğu katliam saldırısını lanetledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 01:05 GÜNCELLEME 27.05.2024 09:40 SİYASET
AK Parti'den, Refah'taki katliam saldırısı sonrası İsrail açıklaması: Lanetliyoruz!
AK Parti'den, Refah'taki katliam saldırısı sonrası İsrail açıklaması: Lanetliyoruz!

İsrail, Refah'ta yerinden edilmiş binlerce Filistinli'nin sığındığı çadır kente katliam saldırısı düzenledi. En az 40 Filistinli'nin şehit olduğu saldırı sonrası AK Parti'den açıklama geldi.

AK Parti'den, Refah'taki katliam saldırısı sonrası İsrail açıklaması: Lanetliyoruz!

'İSRAİL'İN MASUM SİVİLLERİ DİRİ DİRİ ATEŞE VEREREK KATLETMESİNİ LANETLİYORUZ'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetlediğini söyledi.

Çelik paylaşımında, "İsrail savaş uçaklarının Gazze’de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadıkları çadırları bombalayarak ve masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz. Bu soykırım eylemleri mahkemelerde gereken cezayı alacaktır. Uluslararası toplumun bu soykırım eylemlerine son vermesini engelleyenler bu suça ortaktırlar." dedi.

CEVDET YILMAZ: TARİHİN KARA SAYFALARINA GEÇECEKTİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise sosyal medya hesabından İsrail'i kınadığı paylaşımında, "İsrail’in Refah’ta sivil halka yönelik hunhar katliamlarını şiddetle kınıyoruz. Bu vahşete sessiz kalanlar işlenen suçlara ortak olarak tarihin kara sayfalarına geçecektir. İnsanlıktan en küçük nasibi olan herkesi hukuktan ve haktan yana olmaya ve bu barbarlığı acilen durdurmaya davet ediyoruz. Tüm imkanlarımızla mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

BAKANLAR İSRAİL'E PEŞ PEŞE TEPKİ GÖSTERDİ

Bakanlar, İsrail'in katliam saldırısı sonrası resmi hesaplarından peş peşe tepki paylaşımları yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:

İşgalci İsrail’in, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum.  Uluslararası Adalet Divanının saldırıları durdurma kararını yok sayan İsrail’in, evlerinden edilen masum insanların kaldığı çadırlara saldırı düzenlemesi tek kelimeyle alçaklıktır. 

Yapılan bu hain ve kalleş saldırılar, İsrail’in bir devlet gibi değil terör örgütü gibi davrandığının en büyük kanıtıdır. Her zaman insan haklarından bahseden ülkeler ve uluslararası mekanizmalar işgalci İsrail’e karşı harekete geçmek için daha neyi beklemektedir. Daha kaç masum insan can vermelidir?

Yaşananlara ses çıkarmayanlar ve görmezden gelenler, İsrail’in işlediği suçlara ortaktır.  Soykırım ve katliam yapan İsrail, hak ettiği cezayı almalıdır, eninde sonunda alacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan:

Eli kanlı İsrail yönetimini en şiddetli şekilde kınıyoruz.

Yurtlarından sürülmüş masum Filistinlileri Refah’ta sığındıkları çadırlarda topluca hedef alan İsrail yönetimi, insanlık tarihinin görüp görebileceği en zalim suç örgütüdür. 

İsrail yönetiminin işlediği insanlık suçlarını her alanda dile getirmeye devam edeceğiz. Masum çocukların, kadınların, sivillerin hesabını soracağız. Katiller elbet hesap verecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

İsrail’in yerlerinden ettiği sivil Filistinlilerin Refah’ta sığındıkları çadırlara gerçekleştirdiği vahşi saldırıyı lanetliyorum.

Çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan Filistinlilere yönelik bu vahşete dur demeyenler, işlenen korkunç suçun birer ortağı olarak tarihte yer edindiler. 

Soykırım ve katliam yapan İsrail elbet hesap verecek. O gün geldiğinde de her zaman olduğu gibi tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaktan ve sesi olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Katil İtrail ve Abd
    Cevapla
  • Arif¹ 3 hafta önce Şikayet Et
    Koyun israil 'in üzerine bombaları bakalım daha yapmaya teşebbüs edebiliyor mu?
    Cevapla
  • DARK 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail uşağı : ypg pkk dem hdp ve bunlara destek veren herkes . Bebek katili Irk ve milletler: İsrail, Sırp, Ermeni ypgpkk Hem Müslümanım demek hem de ypgpkk ya destek vermek ve sempati duymak şeytanın uşaklığıdır.
    Cevapla
  • Türk 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah bizleri affetsin bu mazlumlara ve masumlara sahip olamadığımız için.. Allah o zalimleri de helak etsin.. Lanetli kavim..
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    Hep beraber lanetleyelim ne olacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR