Siyasette normalleşme: CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel'in bir araya gelmesiyle başlayan siyasette normalleşme dönemi devam ediyor. Bu kapsamda, CHP'nin gölge kabinesinde yer alan isimler bakanlarla bir araya geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 10:44 GÜNCELLEME 29.05.2024 10:50 SİYASET
Siyasette normalleşme: CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geliyor
Siyasette normalleşme: CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinin ardından siyasette normalleşme süreci devam ediyor. 

Erdoğan ve Özel'in talimatıyla, CHP'nin gölge kabinesi, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yer alan bakanlarla bir araya gelmeye başladı. 

İLK TEMAS ÇEVRE BAKANLIĞINDA

NTV'nin haberine göre, ilk temas, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yaşandı.

Bakan Mehmet Özhaseki, CHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’i makamında ağırladı.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün de eşlik ettiği görüşme bir buçuk saat sürdü.

Olumlu havada geçtiği belirtilen buluşmada, belediyelerin başta mali sıkıntıları olmak üzere çeşitli konularda yaşanan sorunların ele alındığı öğrenildi.

Görüşmede, Zeybek’in, belediyelerle ilgili sorunların yer aldığı bir dosyayı Bakan Özhaseki’ye ilettiği ve sorunların çözümü konusunda karşılıklı niyetlerin ortaya konulduğu öğrenildi.

Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi! Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!

İKİNCİ TEMAS DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA

İkinci temas ise Dışişleri Bakanlığında yaşandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP’nin gölge Dışişleri Bakanı, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ile bir araya geldi.

Fidan’ın makamında gerçekleşen görüşmenin, verimli geçtiği kaydedildi.

Fidan, Uzgel görüşmesinde kurumsal yapılar üzerine görüşlerin aktarıldığı, CHP’li Uzgel’in konuşmalarını Dışişleri Bakanı'nın not ettiği belirtildi.

CHP’nin özellikle Cumhurbaşkanının yurt dışı ziyaretleri ve hükümetin dış politikasına ilişkin daha fazla bilgilendirilmek istediği de yine Uzgel tarafından Fidan’a iletildi.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattıÖzgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

CHP ile bakanların temaslarının önümüzdeki günlerde de süreceği vurgulanıyor.

Bu noktada CHP genel başkan yardımcılarılarının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya gelmesi bekleniyor

KAYNAK : NTV
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Ertan 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist örgüt olan cehape ile normalleşilmez
    Cevapla
  • Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Belediyeleri hortumlayip sonra zordurumdayız bakanlık sorunlarımızı çözsün saçmaligı
    Cevapla
  • Derler 1 ay önce Şikayet Et
    Özgür bey aklınca imamos a çelme takıyor, yiyin birbirinizi.
    Cevapla
  • Peki onlar 1 ay önce Şikayet Et
    İBB araçlarında uyuşturucuyla yakalanan pkk yandaşları belediyede çalışan terörist zararlı yurt disi örgütleri ilişkileri her olay eylemde devletin karşısında olan yapılar THY gibi devletin olan ve milli güvenliği ilgilendiren kurumlara yapılan itibar suikastler ve açıklamalar yada yurt disi ilişkilerde detay istemişler bunlar düşmanın eline geçmeyeceğini nerden bilcez
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 ay önce Şikayet Et
    Adam siyasi deha chp icine duzen veriyor .eko kk mansur saf disi ediliyor . Kim se bizi dinlemedi diyemiyecek .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR