Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İrlanda Başbakanı Harris ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, İsrail'in Filistin'e saldırıları, Gazze'ye yardım faaliyetleri ele alındı

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 20:10 GÜNCELLEME 29.05.2024 20:15 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İrlanda Başbakanı Simon Harris ile telefonda görüştü.

Görüşmede Türkiye ve İrlanda ilişkileri, İsrail’in Filistin’de uyguladığı sistematik saldırılar, Gazze’ye yönelik yardım faaliyetleri ile küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Görüşmede İrlanda’nın Filistin’i devlet olarak tanımasını takdirle karşıladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hamlenin bölgede barış ve adaletin tesisi ile iki devletli çözüm çabalarına güç katacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adil ve kalıcı çözüm için İsrail’i uluslararası hukuka uymaya zorlayıcı adımların şart olduğunu ve hep birlikte barış vizyonunu canlı tutmak gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN, NORVEÇ BAŞBAKANI STORE İLE DE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Norveç ilişkileri, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar ile küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in pervasız ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarının durdurulması ve bölgede kalıcı barış için çabaların artırılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’in Filistin’i tanıma kararının bölgede sürdürülebilir barışa, huzura, adalete ve iki devletli çözüm vizyonuna katkı sağladığını söylerken bu isabetli adımları ile süreç boyunca kararlı davranışlarından ötürü Norveç hükümetini tebrik etti."

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze'nin yanlızlaştırılmasının sebebi ABD'nin , İsrail'e verdiği güçlü destektir . Almanya , İngiltere , Hollanda gibi ülkeler ABD'nin peşine takılmışlardır .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Kalkınma Yolu Projesini , Polonya Gdansk Limanı ve Norveç Limanlarına entegre edebiliriz . Norveç Doğal Kaynaklar Zengini bir ülkedir . Son yapılan keşifler ile NTE ve Altın zenginliği ön plana çıkmaktadır . Ticaret Koridorumuz , Kuzey Denizi , Atlantik ve Hint Okyanusu arasındaki konteyner mal akışının majör güzergâhı haline dönüşebilir .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin AB entegrasyonu için çaba sarfediliyor . İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladık . İtalya ile ılımlı bir yol izliyoruz . Filistin'i tanıyan , İspanya , Norveç ve İrlanda ile daha fazla yakınlaşabiliriz . AB Konseyi Türkiye'nin entegrasyon süreci oylaması olumlu netice verebilir .
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze'ye yapılacak en iyi yardım İsrail'in saldırılarına engel olmaktır. Refaha insanları terör devleti göndermişti şimdi ise orayı da vuruyor. Refah'ın olduğu bölge başta islam ülkeleri olmak üzere askeri koalisyon gücüyle korunmalıdır.
    Cevapla
  • Ümmet 1 ay önce Şikayet Et
    önce müslümanları bir araya toparla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR