TBMM'de yeni kanun teklifi: Kars’ın adı değişsin!

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars'ın 'Gazilik' unvanının geri verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 20:45 GÜNCELLEME 16.06.2024 20:46 SİYASET
TBMM'de yeni kanun teklifi: Kars’ın adı değişsin!
TBMM'de yeni kanun teklifi: Kars’ın adı değişsin!

Kars’ın 1855 yılında Kırım Savaşı sırasında gösterdiği direnişi hatırlatarak, adının “Gazi Kars” olarak değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Alp, yaptığı konuşmada, “Gazi” ünvanının sadece bir madalya olmadığını, aynı zamanda Kars’ın direniş ve kahramanlık ruhunu simgelediğini belirtti.

Alp, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “9 bin kişiyle direndi, 54 bin kişilik Rus ordusunu yendi” diyerek, Kars şehrinin tarihi direnişini ve kahramanlığını anlattı. Ayrıca, şehre verilen “Gazi” ünvanının önemini ve bu ünvanın Kars için ne anlama geldiğini ifade etti.

Bu teklifin, Kars’ın 1855 yılında Kırım Savaşı sırasında gösterdiği direniş ve kahramanlık sonucu Sultan Abdülmecid tarafından verilen “Gazi” ünvanının iadesini amaçladığı kaydedildi.

Kars’ın “Gazi” ünvanını geri kazanma çabasının sadece bir isim değişikliği olmadığını, aynı zamanda şehrin tarihi ve kültürel mirasının tanınması anlamına geldiğini belirten Alp, TBMM’den kanun teklifine destek verilmesini isteyerek, Kars’ın hak ettiği “Gazilik” ünvanını geri almak için mücadele edeceğini söyledi.

KIRIM SAVAŞI VE KARS DİRENİŞİ

1855 yılında Kırım Savaşı sırasında Rus ordusunun üç kez kuşatmasına rağmen Kars’ı teslim etmeyen ve büyük bir direniş gösteren Kars halkı, Sultan Abdülmecid tarafından “Gazi” ünvanı ile ödüllendirilmişti.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • İsmail UÇAK! 6 gün önce Şikayet Et
    Adana'nın adida; "Delikanli Adana!" Olsun!
    Cevapla
  • Yilmaz Turgut 1 hafta önce Şikayet Et
    1855 Osmanlı döneminde Kırım savaşında Kars kahramanlık göstermiş. Gazilik istiyor. Vekil bey Yurdun Tum illerine baktığımızda bir mücadelesi olmuş. Bu milattan önceye kadar dayanır. Her işi bırakalım şehirlere isim ekleme, ilçeleri il yapma yarısı içinde zam ,geçim sıkıntısı anti demokratik uygulamalar devam etsin mi?
    Cevapla
  • Yener osmanoğlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Tabiki verilmeli tarihinde birçok savaş yaşanmış yahni savaşlarıda buna dahil Rusları gürcüleri ve ermenileri bu topraklara sokmayan kahram kars halkıdır.f
    Cevapla
  • Serhat kars 1 hafta önce Şikayet Et
    Gazı kars olacağına serhat kars olsun daha güzel olur bence
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 1 hafta önce Şikayet Et
    helede bak sen osmanlı düşmanı CHP ye . Allah adama neler yaptırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR