"Abdullah Gül üç partiyi birleştirip başına geçecek" iddiasıyla ilgili açıklama

Gelecek ve Saadet partilerinin yöneticileri, Abdullah Gül'ün "Saadet, Gelecek ve DEVA'yı birleştirerek başına geçeceği" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. İki parti de söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 06:00 GÜNCELLEME 19.06.2024 07:35 SİYASET
"Abdullah Gül üç partiyi birleştirip başına geçecek" iddiasıyla ilgili açıklama
"Abdullah Gül üç partiyi birleştirip başına geçecek" iddiasıyla ilgili açıklama

Ankara kulisleri Abdullah Gül iddiasıyla yeniden hareketlendi. DEVA, Saadet ve Gelecek partilerinin tek çatı altında birleşmesi konuşulurken, yeni partinin liderliğini Abdullah Gül'ün üstleneceği iddiaları gündeme geldi.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin birleşeceği, genel başkanlığına da 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün getirileceği iddiası üzerine iki partinin üst düzey isimleri açıklama yaptı.

İddialara ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Sunar, söylentilerin gerçeklik payı olmadığını aktardı.

Yusuf Sunar konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Buyursun gelsin, başımızın üstüne. Bizim kapımız herkese açık. Biz zaten Gelecek Partisiyle bir aradayız. Meclis'te grubumuz var. Bizim kapımız açık ama Saadet Partisi'nin kongresi 30 Haziran'da yapılmış olacak. Kongreye tek isimle gireriz diye düşünüyoruz. Söylediğiniz haberle ilgili gerçeklik payı yok"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Aydın ise, şunları söyledi:

"Bu iddia bize son derece yabancı ve uzak. Abdullah Bey'le yakinen görüşen biriyim. Abdullah Bey'in böyle bir talebi ve niyeti yok. Şu anda böyle somut bir şey yok. Saadet Partisi'ndeki yeni genel merkez oluşumuna göre durum tekrar değerlendirilir."

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • *ekrem* 1 hafta önce Şikayet Et
    üç çürük yumurtadan bir saglam yumurta çıkmaz omlette olmaz deşifre oldunuz
    Cevapla
  • Yunus 1 hafta önce Şikayet Et
    Ortada parti denen birşey yok.birlestirecekmiş.3 nü topla .1 oy çıkmıyor.kendiside gelirse 2 çıkar eeee sonuç boş.ulke bu boş şeylerin haberini yapmayın.yaaaa
    Cevapla
  • Latif 1 hafta önce Şikayet Et
    Dürüst olamayan birinden hicbir Sey beklemem, ancak zarari dokunur.
    Cevapla
  • MSFR. 1 hafta önce Şikayet Et
    Değil 3 parti 13 partinin başına geçsede bir cacık çıkmaz çünkü takke düştü kel gözüktü millet kimin ne olduğunu gayet iyi öğrendi.
    Cevapla
  • HÖD HÖD 1 hafta önce Şikayet Et
    Bırak bu manipülasyonla ismini öne çıkartmayı bundan sonra senden bi nane olmaz otur oturduğun yerde Tayyip beyin kazandırdıkları ile yetineceksin senin tek başına bir parti kurup bu makamlara gelmen mümkün değil. ÇEK GİT…VEFASIZ ADAM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR