Azerbaycan'ın 'savaş' tepkisinden saatler sonra Erdoğan-Paşinyan arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fransa'nın Ermenistan'a Ceaser topçu sistemi satmasına sert tepki göstermişti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 22:24 GÜNCELLEME 18.06.2024 22:53 SİYASET
Azerbaycan'ın 'savaş' tepkisinden saatler sonra Erdoğan-Paşinyan arasında kritik görüşme
Azerbaycan'ın 'savaş' tepkisinden saatler sonra Erdoğan-Paşinyan arasında kritik görüşme

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştü. Görüşme, Azerbaycan Savunma Bakanlığının, Ermenistan'a Ceaser topçu sistemi satmasına tepki göstermesini takip eden saatlerde gerçekleşti. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, telefon görüşmesinde Paşinyan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kurban Bayramı'nı kutladığı; Erdoğan'ın da Vardavar-Hz. İsa'nın Başkalaşımı Bayramı nedeniyle Paşinyan'ı tebrik ettiği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Ekim 2022'deki Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısından önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile sohbet etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Ermenistan'ın kuzeyinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle başsalığı dileklerini de iletti. 

Görüşmede iki lider, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin önkoşullar olmaksızın tamamen normalleştirilmesine dair siyasi iradelerini vurguladı. Erdoğan ile Paşinyan, iki ülkenin Özel Temsilcileri arasındaki görüşmelerin devamının önemine de işaret etti ve şu ana kadar üzerinde uzlaşılan konuları teyit etti. 

İletişim Başkanlığı, "İki liderin Türkiye ile Ermenistan'ın üst düzey yetkilileri arasında devam eden diyaloğu memnuniyetle not ettiğini; bölgedeki son gelişmeler ve uluslararası gündemi de değerlendirdiğini" aktardı.

Paşinyan: Köyleri vermezsek Azerbaycan savaş açacakPaşinyan: Köyleri vermezsek Azerbaycan savaş açacak

AZERBAYCAN'DAN TEPKİ: SAVAŞIN SORUMLULUĞU MACRON'UN DİKTATÖRLÜĞÜNE AİT OLACAK

Fransa'nın Ermenistan'a Ceaser topçu sistemi satması, Azerbaycan'ın tepkisine neden olmuştu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Güney Kafkasya'da durumun gerginleşmesinin ve yeni bir savaş kaynağının oluşmasının sorumluluğu intikamcı politika izleyen Erivan yönetimi ile Macron diktatörlüğüne ait olacaktır" denilmişti.
6 Ekim 2022'deki Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sohbeti sırasında çekilen fotoğraf dikkat çekmişti.

Paşinyan'dan ezber bozan açıklamalar: Erivan yönünü NATO'ya çevirdiPaşinyan'dan ezber bozan açıklamalar: Erivan yönünü NATO'ya çevirdi

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Selim++ 1 hafta önce Şikayet Et
    Ermeniler Fransız larin kayığına binmeye devam etsin, ermeniler komşularının Rusya, Türkiye azerbaycan Gürcistan İran ile çevrili iken elin oğlu binlerce km den ermeniler kendi kayiklarina indiriyor, tarih ders almak içindir
    Cevapla
  • erol 1 hafta önce Şikayet Et
    Azerilerde sanıldığı gibi pek güvenilir bi millet deği İrandan bir farkları yok manfaatları icabı iki devlet bir millet diyiyorlar Hala Türk veSunii düşmanı sah İsmayılın heykeli o topraklarda.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 hafta önce Şikayet Et
    Soysuz bunlar. Başkasının ipiyle kuyuya inip sonra bebeler gibi ağlayan ucuz bir topluluk ermeniller
    Cevapla
  • BUNYAMIN 1 hafta önce Şikayet Et
    destek olan ülkelerde kendi topraklarında isyanlar terör eylemleri karşılıklar çıkarmalıyız ki akılları başlarına gelsin
    Cevapla
  • Zaza 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'e her türlü yardımı yapan azerbeycan a yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR