Son dakika: Türkiye'den son uyarı! Bölgede ipler gerildi, 'rest' çekildi...

PKK'nın Suriye kanadı PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde yapmayı planladığı yasadışı seçimler ağustos ayına ertelendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye ilk kırmızı çizgisini ABD'ye çekerek son uyarısını yaptı...

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2024 10:36 GÜNCELLEME 22.06.2024 10:42 SİYASET
Son dakika: Türkiye'den son uyarı! Bölgede ipler gerildi, 'rest' çekildi...
Son dakika: Türkiye'den son uyarı! Bölgede ipler gerildi, 'rest' çekildi...

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütünün sözde seçim girişimi ertelendi. Ankara'nın beklentisi ise seçimlerin tamamen iptal edilmesi.

TÜRKİYE'DEN SON UYARI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Türkiye ilk kırmızı çizgisini ABD'ye çekti. Seçimler yapılırsa "Türkiye ile ABD kafa kafaya gelir" uyarısı yapıldı.

Ankara seçimleri terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede teröristan kurma oyunu olarak görüyor. Kesinlikle izin verilmeyeceğinin de altı çizilirken Türkiye, seçimlerin engellenmesi için çok yönlü bir diplomasi trafiği izledi.

Ülkelerin istihbarat örgütleri özel notla uyarıldı.

ŞAM İLE TEMASLAR

Seçimlerin iptali edilmesi için Şam ile temaslar da önemli.

İstihbarat örgütleri arasındaki 4’lü toplantı geçen eylül ayı için planlanmıştı. Ancak Şam yönetimi Türkiye’nin askerlerini çekmesi şartını öne sürerek son anda katılmama kararı verdi.

Ankara’nın bu konudaki politikası önşartsız masaya oturulması olduğu belirtiliyor.

TAMAMEN ÇEKİLECEK Mİ?

ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken “Donald Trump başkan seçilirse ABD, Suriye'den çekilir mi?” sorusu da gündemde.

Güvenlik kaynakları yeni dönemde bir politika değişikliği beklemiyor. İran ve Rusya bölgedeyken ABD’nin çekilmesi gerçekçi bulunmuyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 103 TÜMÜ
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Yılanın başı her geçen gün büyüyor. Daha da büyümeden ezilmelidir. " Düşmanın silahıyla silahlanınız. " Hz. Muhammed. Boşalan yer ,doldurulur.
    Cevapla
  • TÜRKİYE 3 ay önce Şikayet Et
    Suriye Irak sınırımızdalar yıllarca teröre destek verdirildiler Kimler tarafından Türkiyenin yer altı kaynaklarının çok olduğunu bilen abd ve kendini güçlü sanan imansız ülkeler Şimdi yeni dünya karması yapıyorlar Türkiyeyi bölme parçalama hamlelerinde başarılı olamıyorlar Buda düşmanı çıldırtıyor yapışması gereken bu bölgelerde son noktayı koymak sesi soluğu kesmek
    Cevapla
  • Tanınmayan insan 3 ay önce Şikayet Et
    Amerikanın geri çekilmiycek Amerika Türkiye'm vurulması ve direk ülkeyi yok etmeleri gerekir çünkü Türkiye'm haince alçakça saldırmları engellemeleri lazım amerikanın iyi Amerika var iyiki İsrail var bu it olan itrail iti olan Türkiye'nin anca bu şekilde kurdistan bölgesini saldırıları önlenebilir yoksa başka şekilde saldırılar önlenmez
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Ya türkiye batinin avrupanin güvenliği icin herseyi yapsin mültecileri alıkoysun avrupa rahat etsin nato nun güvenligi icin oraya buraya asker göndersin vahşi batida pkk yi desteklesin türkiyenin vatandaşın güvenliği ni tehlikeye atsin avrupa pkk yi destekliyor türkiyede rusyayi destekleyip karşılık versin nato Türkiyenin güvenliği icin hic bir sey yapmiyor desteklemek yanlış olur
    Cevapla
  • Kığılı abd 3 ay önce Şikayet Et
    Abedeye ve yandaşlarına gereken cevabı vereceksiniz yeter fazla uyarmaya gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR