Erdoğan NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreterliğine seçilen Mark Rutte'yle telefonda görüştü. Erdoğan, Rutte'ye görevinde başarılar diledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 13:28 GÜNCELLEME 26.06.2024 13:34 SİYASET
Erdoğan NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
Erdoğan NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

NATO Genel Sekreterliği tarafından seçilen Mark Rutte ile ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarım saat önce Rutte'yi tebrik ettim. Hayırlı olsun dedim. Washington'da umarım bir araya geliriz. O da, Washington'u beklemeden Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söyledi" dedi.

GÖREVİ DEVRALACAK

NATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rutte'nin yeni Genel Sekreter olarak atanmasına karar verildi.

Hollanda Başbakanı Rutte, görevi 1 Ekim'de Jens Stoltenberg'den devralacak.

Rutte, Hollanda'da koalisyon hükümetinin bozulması üzerine 7 Temmuz 2023'te istifa etmiş ve yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini sürdürüp ardından aktif siyaseti bırakacağını duyurmuştu.

Stoltenberg'in görevinin bir dönem daha uzatılmayacağının kesinleşmesinin ardından Rutte, NATO Genel Sekreterliği adaylığını açıklamıştı.

Kısa sürede birçok ülkenin desteğini kazanan Rutte, son olarak 18 Haziran'da Macaristan'ın onayını almıştı.

20 Haziran'da diğer aday Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in çekildiğini açıklaması üzerine Rutte, tek aday kalmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Gelse ne gelmese ne 2 gün önce Şikayet Et
    Eski NATO baskani stonbergte görünürde Türkiye yanlısı oda Türkiye'ye çok geldi şimdiki rutte gelse ne gelmese ne ABD güdümündeki NATO genel sekreteri gelse ne gelmese ne
    Cevapla
  • Akin 2 gün önce Şikayet Et
    Belcikada yasadigim icin onun fikirlerini ve tutumlarini daha iyi inceleme firsatim oldu. Bu sahis hem musluman dusmani oldugu gibi bir de Turk dusmani ve PKK yanlisi ve turklere muslumanlara kim dusmansa onlarin destekcisi. Amerika politikasi gibi. Politik oyunlar oynamayi cok sever, iki uc dort yuzlu olabiliyor. Turkiyenin neden karsi cikmadigini merak ediyorum.
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    duşmanını her an yakınına tut ki tedbir alasın
    Cevapla
  • Muhtar 2 gün önce Şikayet Et
    reis gelince içeriye gasteci alma kalın ile fidanı al yanına bunları bir hizaya çek mademki seçilmesinde payın var nato dünya savaşı çıkarmaya çalışıyor abd nin ağzına bakıp işleri çıkmaza sokmayınde değilse bu bunaklar dünyayı ateşe atacaklar reis sen barış diyorsun bunlar savaşdiyor bunları iyibir fırçala bu biraz genç belki anlar
    Cevapla
  • German 50 2 gün önce Şikayet Et
    Gelmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR