Yeni kabine toplanıyor! Milyonların gözü çıkacak kararlarda

Sağlık ve Çevre Bakanlıklarında yapılan değişimin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanıyor. Yeni kabinenin gündeminde emekli aylıklarındaki artış oranı olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 08:13 GÜNCELLEME 02.07.2024 08:16 SİYASET
Yeni kabine toplanıyor! Milyonların gözü çıkacak kararlarda
Yeni kabine toplanıyor! Milyonların gözü çıkacak kararlarda

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yoğun gündemle toplanıyor.

BAKAN ŞİMŞEK SUNUM YAPACAK

Beştepe’deki toplantının ana gündemi emekli aylıklarında yapılacak artış ve yeni vergi paketi olacak. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir sunum yapması bekleniyor. Ayrıca kamuda tasarruf ile enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye yönelik atılan adımlar da ele alınacak. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomatik temasları da kabinenin gündeminde olacak. Erdoğan, yarın Kazakistan’ın Başkenti Astana’da Şanghay İş Birliği Zirvesi’ne, cumartesi günü ise Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmî Zirvesi’ne katılacak.
 
Ayrıca Meclis tatile girmeden gündeme gelmesi beklenen “Başıboş köpek tasarısı” da kabinede ele alınacak. Öte yandan İsrail’in 7 Ekim 2023 yılından itibaren Filistin’de uyguladığı soykırım da masaya yatırılacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Egeli 1 gün önce Şikayet Et
    Emeklilerin yılı olacak denildi bekliyoruz
    Cevapla
  • MEHMET OLGUN 1 gün önce Şikayet Et
    Tüm Emeklilere en az yüzde 30 zam verilmelidir. Ayrıca Memurlar verilen Seyyanen Zam toplamı da üç zam dönemine yayılarak verilmelidir.
    Cevapla
  • Bağkur tescil 1 gün önce Şikayet Et
    Bağkur tescil mağdurları ve staj ve çıraklık mağdurlarını ve de kademeli emeklilik mağdurlarını unutmayın
    Cevapla
  • Vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge ne oldu memura sicil affı ne oldu?
    Cevapla
  • cevdet 2 gün önce Şikayet Et
    tüm emeklilere seyyanen 3000 tl zam artı %25 zam yapılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR