2 ayın ardından kritik toplantı! Suriye konusu masada

Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2024 07:19 GÜNCELLEME 25.07.2024 13:40 SİYASET
2 ayın ardından kritik toplantı! Suriye konusu masada
2 ayın ardından kritik toplantı! Suriye konusu masada

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bu yıl 4'üncü kez yine yoğun gündemle toplanacak.

Beştepe'de yapılacak toplantının ilk başlığı terörle mücadele... Türkiye'nin hedefi; Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini yaz bitmeden tamamlamak.

Toplantıda Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerinin yok edilmesi için hem karadan hem de havadan aralıksız devam eden operasyonların üzerinde durulacak. Sahadan gelen askeri ve istihbari bilgilerle birlikte operasyon bölgesinde atılacak adımlar ele alınacak. Kurul üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durumla ilgili de kurula bilgi sunacak.

SURİYE İLE NORMALLEŞMEYE DAİR ATILMASI PLANLANAN ADIMLAR MASADA

Milli Güvenlik Kurulu'nda, Suriye konusu da görüşülecek. Ankara'nın isteği; Suriye'de kalıcı barış ve istikrarı tesis etmek, bunun için de Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurmak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Suriye ile normalleşme için başlatılan çalışmalar ve bu konuda izlenecek yol haritasıyla ilgili MGK'da değerlendirmeler yapılacak.

İSRAİL'İN FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ KATLİAMI DA GÖRÜŞÜLECEK

Kurul'un bir diğer gündem maddesi, İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü katliamlar olacak.

Gazze'de ateşkesin sağlanması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrail'in gerilimi bölgeye yayma çabalarının önüne geçilmesi için yürütülen diplomasi trafiği konuşulacak. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasındaki süreçle ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

BÖLGESEL VE ULUSLARARASI GÜVENLİK KONULARI ELE ALINACAK

MGK toplantısında Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, Kıbrıs'taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler gibi diğer bölgesel ve uluslararası konular da masada olacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Kamu Mühendisleri 1 ay önce Şikayet Et
    Yeni başlayan 657 ye tabi Devlet Kamu Mühendisi 52.000 lira civarında maaş alıyor. Verilen kanun tekliflerinde +30.000 lira civarı artış var, ancak Mühendislik Meslek Kanunu[MMK] yasalaşırsa bu sorun düzelecek. Zaten 657 ye tabi Devlet Kamu Mühendisinin hiçbir ek ödeneği, ek tazminat kalemi, yolluğu, arazi tazminatı, giyim yardımı yok.
    Cevapla
  • Halil 1 ay önce Şikayet Et
    Bence en önemli konu Suriyeliler ve mülteciler ,edep adabinca memleketlerine gönderilmeliler
    Cevapla
  • Hakan er 1 ay önce Şikayet Et
    Güçlü ülke olmak için ekonomimiz yıkılmaz olmalı neyse
    Cevapla
  • Sefa Aslan 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanistana haddini bildirmeliyiz
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan sessiz sedasız adalara çöküp silahlandırmış, önce buna had bildirmediysek kime had bildireceğiz
    Cevapla
  • Dadaş 1 ay önce Şikayet Et
    Baştan esedle irtibatı kesmeyecektiniz hiç bunlarda yaşanmazdı
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle, hiç olmazsa bu kadar ne üdüğü belli olmayan, ülkesinde askerlik yapmamak için suriyeli kaçaklar ülkemize gelmezdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR