Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı: Yok hükmünde!

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi (AYM), TİP'li Hatay Milletvekilli Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin "yok hükmünde" olduğuna karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2024 00:35 GÜNCELLEME 01.08.2024 10:51 SİYASET
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı: Yok hükmünde!
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı: Yok hükmünde!

Son dakika Can Atalay haberleri: Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesinin "yok hükmünde" olduğuna karar verdi.

'TÜM HAKLARI İADE EDİLMELİDİR'

AYM'nin CHP'nin başvurusunu karara bağlaması üzerine açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Can Atalay tahliye edilmeli, hızla milletvekili yemini etmesi sağlanmalı ve tüm hakları iade edilmelidir" dedi.

AYM Kararı 1 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

TBMM'DE VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla TİP'li Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği düşürülmüştü.

ÖZEL'DEN JET HIZINDA AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de AYM kararının ardından jet hızında paylaşımda bulundu.

Gezi Parkı davası hükümlüsü Atalay'ı yine savunan Özel, "Anayasa Mahkemesi, Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği gerekçeli kararıyla milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğunu tespit etmiştir. Can Atalay tahliye edilmeli, hızla milletvekili yemini etmesi sağlanmalı ve tüm hakları iade edilmelidir." dedi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 159 TÜMÜ
  • Sır çözüldü 1 ay önce Şikayet Et
    Aym kusura bakma ama sen bizim gözümüzden düştün. %00000000 sın
    Cevapla
  • Aksu 1 ay önce Şikayet Et
    Bu anayasa mahkemesi kimin yanında, gezi olayları bu devlete karşı yapılan bir terör eylemi değil mi, İstanbul da onca yere zarar vermedi mi.Bu nasıl hukuk, bu nasıl adalet.
    Cevapla
  • bacanak 1 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi sen de yok hükmündesin milli olmadığınız kesin
    Cevapla
  • birbilen 1 ay önce Şikayet Et
    Bu mahkemenin görevi kim terörist kim değil ona karar vermek mi? Adli yargının işine ne karışıyorsun git, kanunları denetle...
    Cevapla
  • bir bilen 1 ay önce Şikayet Et
    Vesayet bitti derken şimdide anayasa mahkemesi başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR